... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Altair
Autor témy
Auto: Jumper 2.3hdi
Kraj: Prešovský

Teplota motora e39, rada

Streda, 28. Júla 2010, 15:37

Cauko, mal som jeden problem, pri vonkajsej taplote cca32 c minuly tyzden a pri zapnutej klime ukazovalo vysoku teplotu motora, ked som klimu vypol a isiel dalej tak to zislo dole ale pri zastavni a vypnut klimi bola teplota vysoka. a aj ukazovatel vonk. teploty ukazoval42c a teraz k veci. ](*,)

Dnes som bol po auto servise, menili termostat, ale najvacsi problem bol ze meczi chladicmi bol neuveritelny bordel trava pierka blato... [-o< a este neviem co vsetko, je to vycistene a poskladane na diagnostike ukazalo ok.aj ta vonkajsia teplota ukazuje ok. Pisem preto za v piatok sa chystam do chorvatska a vonku je dost kosa tak to nemozem oskusat, ci to mohlo byt ten problem

Dakujem :bmwball:
BMW e53
Citroen Jumper
BMW e60 530 xd ex
BMW e39 530d ex
vw polo 1.4 tdi pd ex

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: Teplota motora e39, rada

Streda, 28. Júla 2010, 16:48

Na dialku ti takto nikdo neporaid, termostatom to kludne mohlo aj nemuselo byt. Visko spojku ti nekontrolovali? Ked je zohriaty motor zastavi sa vrtula v momente alebo sa este dlhsie dotaca? Da sa zastavit rukou pri bezaicom teplom motore alebo nie? Ta moze aj nemusi toto sposobit. Sice mam e34ku, ale viska je tiez viac KO , pri teplom motore ju rukou zastavim, ale s prehrievanim ani pri 36 stupnoch nebol problem ci som stal ci isiel, teplota vzdy v strede, alebo pred stredom, hlavne bolo ze hadica co isla od chladica k motoru bola vlazna, to znamena ze ma rezervu v chladeni, ze to stiha v pohode chladit. Horsie je ked v tomto pocasi chladnejsom budes mat pri zohriatom motore spodnu hadicu rovnako teplu ako vrchnu, vtedy je to len tak tak. Ale ako hvoorim, takto na dialku ti s 100% istotou nikdo neporadi.
Nur Original ist Legal.

miloE39
Auto: BMW E39 530D sport
Kraj: Trenčiansky

Streda, 28. Júla 2010, 17:35

ahoj mohlo to byt tym.kamaratovi sa hriala jeho E46 3liter bol som pritom ked rozoberal chladice vies aky bordel tam mal normalne blatovy povlak a zaschnute.vsetko poumyval a je to ok.ak si dal novy termostat nemal by byt problem urcite

Altair
Autor témy
Auto: Jumper 2.3hdi
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 29. Júla 2010, 16:29

Zatial dikes, uvidime, dam vediet ze ako to dopadlo ked sa vratim.
BMW e53
Citroen Jumper
BMW e60 530 xd ex
BMW e39 530d ex
vw polo 1.4 tdi pd ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných