... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

takla_katan
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: vanos 530i...doplnenie

Utorok, 20. Júla 2010, 07:20

tak to ma byt.
ja to beriem tak ze auto kvality bmw musi vydrzat 30 a viac rokov v absolutnej pohode. si vsimnite na cestach 25 rocne skody o ktore ked bolo starane a boli garazovane a mal ich ujo co si ich VAZIL tak vyzeraju ako nove.to iste aj zigulak a pod.sem tam stretavam nalestenu zigu ako keby zisla z pasu...takze ako sa clovek stara take ma

uz nech sa mam aj ja o co starat [-o<
bohuzial moj fordicek to ma za par :lol: ale sranda je nachadzat na nom vsetky vady a hlavne nachadzat stopy po burack e/ách. tatko mal fakt stastnu ruku pri vybere...nevem kam hladel(a pritom kamionista co by sa mal vyznat) kedysi som to nevidel ale ako sa ucim kde pozriet na auto tak je na to "lepsi" pohlad...

Užívateľov profilový obrázok
Peppe
Auto: BMW 530iA e39 sedan
Kraj: Nitriansky

Utorok, 20. Júla 2010, 17:26

ja mam E39 530iA r.v. 2001 uz 8 rokov a myslim, ze to je jedno z najlepsich aut, ake boli kedy postavene. Kilometrov mam hodne, a zatial som menil iba toho jezka, co ovlada ventilatory kuzrenia a vybijal mi baterku. Inak sem tam nieco na napravach, nesmies to zanedbat a radsej menit nieco za 50 EUR ako to nechat tak a potom menit pol napravy. Jednoducho povedane, ak sa budes o auticko starat a nie fusovat, tak ti bude pekne dlho sluzit.
Na zraze som to teraz cez vikend prehnaln a praskol mi chladic, ale cenovo sa to da prezit...

Aj druhe auto som bral e39 ale 525d touring (mal som velmi dobru kupu), jedina vyhoda, ze ma cca o 3 litre mensiu spotrebu, ale inak vsetko ostatne sa proti benzinu nechyta, o triedu slabsie auto. Som vsak odjakziva na benzin... 8)

Satraj sa a auto vydrzi 1 milion km.

k0be
Auto: mam
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Júla 2010, 08:41

^k tomu chladicu...nic si nemusel prehanat, u E39 to je uplne bezna vec, ze praskne....vymena chladica je u E39 len otazka casu...
ex E39 530iA

takla_katan
Autor témy

Re: Vase postrehy k 530i...doplnenie no.2

Nedeľa, 25. Júla 2010, 21:14

doplnam 2 krat (v prvom prispevku)

som rad ze tema sa ujala a mna stale napadaju nove a nove otazky takze este bude asi zopar doplneni 8)
snad to tu nepomoze iba mne ale aj inym co vahaju.. :bmwball:

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 26. Júla 2010, 09:11

5 tkova rada je drahsia na diely ako 3kova rada, aj ked M3 .

M3 ma zase take diely ktore sa tazsie zhanaju pretoze sa nedaju kupit inde ako nove alebo z buranej M3 , ktorych zas tolko nieje ako buranych 5tiek.

Na M3 sa da jazdit aj za 12l , na dialnici aj za 9l , samozrejme ked sa nahanas tak 20 pocitaj ako chces.

530i je oproti M3 bicykel.

takla_katan
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 07:16

bicykel?? to ako myslis dodo?? jasne ma silnejsi motor je lahsie aj podvozok je inde ale bike? :-k ale neviezol som sa takze nic netvrdim hmm ale aj tak pre mna vyhrava ta 5 to je asi ideal povoz pre mna

ten m paket podvozok nikto nic???

Lopo

Streda, 28. Júla 2010, 08:42

takla_katan napísal:
jasne ma silnejsi motor je lahsie aj podvozok je inde ale bike?

tomu ver ze ano :D

podstatne je zameranie toho auta a preto je to taky rozdiel. M3 je proste Motorsport a tak aj "vyzera", 530i je to auto urcene na normalne vozenie (normalne vramci BMW, oproti inym beznym znackam je to samozrejme spickove vozenie)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

k0be
Auto: mam

Streda, 28. Júla 2010, 08:49

M Packet by mal mat M Sportfahrwerk II, oproti normalnemu podvozku tam je viditelny rozdiel(cca 25mm), tlmice aj pruziny by mali byt ine ako na seriovom podvozku, co sa vyrobcu tyka, tak neviem, kazdopadne to je tvrdsie...auto este moze mat M Sportfahrwerk I - pri aute bez M Packetu sa dal objednat ako sportovy podvozok, oproti serii je nizsi tusim o 20mm.
rozdiely medzi I a II ti presne povedat neviem(okrem tych 5mm), tusim sa to dalo rozpoznat podla toho, ze pruziny su oznacene roznou farbou(fakt si ale nepamatam ktore ma ktoru)....v bmw by ti mali vediet povedat, aky by malo auto mat podvozok podla kluca alebo vin, kedze sa diely objednavaju podla toho aky tam podvozok je...ak tam majitel napchal nieco ine, tak to musi vediet on...
ex E39 530iA

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Streda, 28. Júla 2010, 09:02

takla_katan napísal:
bicykel?? to ako myslis dodo?? jasne ma silnejsi motor je lahsie aj podvozok je inde ale bike? :-k ale neviezol som sa takze nic netvrdim hmm ale aj tak pre mna vyhrava ta 5 to je asi ideal povoz pre mna

ten m paket podvozok nikto nic???

DODO to troska prehnal....) ale E36 m3 ide kusok lepsie nez moja 530i predsalen tie kone tam ma... :mrgreen:
Ale na druhej strane keby som mal porovnat popripade vymeniť tak by som určite nemenil. Čo sa týka komfortu a rychlosti sa priblizenia je E39 530i idealne auto. Ked tak este mozna by som siel do 540i :mrgreen:
Z vlastnej skusenosti mozem povedať že pre mňa je to idealne auto na cestovanie. Je velké je pohodlné, je krásne, kvalita spracovanie E36 a E39 sa neda porovnať, E39 je podľa mňa ešte lepšie spracované auto než E60. Ani po rokoch v interiéri nič nevŕzga, nič nebúcha. Auto má neskutočnú stabilitu v zákrutách (tam kde som šiel s GOLFOM IV 130km/h na troch kolesach a uz som mal oblizane gate som siel s E39 180km/h a auto ani necuklo ze idem rychlo :mrgreen: ) Čo sa týka podvozku tak ja mam M-Packet a ten je oproti série nižšie ale neviem o koľko presne, je to ale viditeľné :D nastavenie auta je aj tvrdšie, auto sa takmer nenakláňa a musíš už isť strasšnu palbu aby to podvozok nestihal, bojim sa že skor by si sa posral ty než ten podvozok by to neutiahol :mrgreen: Ja som na svojej šiel parkrat už aj plný kotol (250km/h) a 4o sa týka podvozka tak pohoda, horšie to bolo s tou spotrebou pri tejto rýchlosti :mrgreen: Ale taká bežná cestovná rýchlošť je kľudne okolo 170-180km/h , kde to ide relatnívne svižne a aj zrýchľuje do tých 230 ešte dosť pružne. Najhoršie je potom z 230-250 to už sa mu moc nechce. Brdy sú veľmi dobré, ale myslím že mohli byť ešte lepšie. Oproti iným motorom má 530 väčšie kotúče v predu aj vzadu. Tak nejako som sa rozpisal budem už končiť..... hehe
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

takla_katan
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 09:42

depress skoda ze si vyhodnar a to mam kurva streku :smile: takeho cloveka potrebujem pri sebe ked budem kupovat...
inak kto vie mozno budem na vychode kupovat...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní