Zdravím Vas panove, mam takovy hloupejsi dotaz. Nekde sem cetl hlasky typu, "prodam 320d / 330d jako nove , zadne piskani turba". Kdyz jezdim svym, tak bych rekl ze turbo slysim, takovy typicky zvuk. Ale kdyz nadtim premdyslim jinak to snad ani nejde. Nebo snad sou turba ktere nejsou slyset? Jen informacne, diky za rady...
Dobré turbo na BMW nieje počuť ako klasické turbo napríklad na vw, škoda,ten pískavý zvuk nábehu turbíny....na bmw, turbo skoro vôbec nepočuť.....to mi dosvedčia hádam, všetci majitelia turbo motorov..)))
ked je turbo-diesel v dobre kondicii vobec nepiska ani nedymi (ak neni chip) ostatne tlacholi su iba vyhovorki ze je vsetko OK !!!
Peugeot 406 1.8i 16v r.v 1996 (74kw) EX Ford focus 1.8 tddi 16v r.v 2002 (66kw) EX Audi A6 2.4i Avant 30v r.v 1998 (121kw) EX Audi A4 1.8i Q 20v r.v. 1998 (92kw) EX (R.I.P) BMW E36 316i compact 8v r.v. 1998 (75kw) EX BMW E46 320D 16v r.v. 2000 (100kw) EX
Kdyz otevru okna a posloucham to tak slysim ze piskam,o dymu sem vedel, tak pri koupi sem nechal auto i pekne prohnat a dym vubec nikde zadny.. Jet jede dobre vsechno,tak asi vpohode.. Kdyz sem si na ceste vsiml nejakeho jineho D od BMW tak "piskaji" vsechny .. ( ktere sem potkal) proto se ptam radsi,co to muze byt..
Kolega co ma 330D tak jemu to piska ties a mechanik mu povedal ze to nema tak piskat a na pocitaci co bol tak mu vihodilo nejaku chybu co sa tyka turba neviem presne co to bolo...
Piskat by nemalo, ale nejaky zvuk by turbo malo vydavat. Predsa otacky (niekedy aj okolo 200 000min-1) musia byt nejako pocut. Pri ventilatoroch sa to vola aerodynamicky hluk. Ventilator v PC sa toci 450-4000ot/min a tiez je ho pocut
ja mam 330D a ked otvorim okna alebo som v podzemnej garazi turbo pocujem. Podla mna musi byt minimalne pocut prudiaci vzduch turbom samozrejme pri adekvatnych otackach motora. Ale TT-SIMIK ma pravdu ked to porovnam s VW tak je moje turbo takmer nepocut
Aj mne za studena počuť, ale len kým je ručička teploty úplne na spodku modrého poľa, potom je už ticho... Ale skôr by som povedal že aj to len odvtedy odkedy som zaslepil egr a roztáča sa už pri nižších otáčkach...