... všetko o BMW ...
Fredy3010 napísal:Doterz som sa snazil nereagovat na hlupe narazky na tdy-ky, a moj nazor je , ze vecsinou tento motor hania ludia, ktory ho nikdy nemali. Take veci ako sa tu uz niekolko krat preberali ako praskani hlav, odchadzanie cerpadiel a pod. neriesim.
Mam 525 tds, bol som si ho sam kupovat v DE. Kupoval som ho od prveho majitela, o auto bolo dobre starane. Ked som ho kupil cca pred rokom, malo najazdene 208000km, teraz po roku mam 243000km. Motor ide krasne, kto mi auto videl a pocul motor to moze len potvrdit. Ked motor dostava to, co mu patri a jazdi s nim clovek, co to ma v hlave trosku v poriadku, tak slape krasne ako hodinky.
Ale ked si niekto kupi auto co ma najazdene 500000km a bez udrzby, tak sa niet co cudovat, ze odchadzaju rozne veci. Na Slovensku maju vsetky 10-13 rocne auta najazdene 120-150000km.
Takze niet sa co cudovat!
Auto ma tiez srdce, a to srdce je motor. Treba sa on starat a pravidelne ho aj pohladkat!
Tieto motory sa nemotovali 2-3 roky do BMW a pochybujem ze do BMW by davali take dlhe roky motory, ktorym odchadzaju resp. praskaju hlavy ako na beziacom pase. Kazda akcia ma aj reakciu. Takze aj to prasknutie hlavy ked nastane, tak to neni len tak. Nieco tomu musi predchadzat, cize niekto musel nieco odsrat a potom je problem na svete.
Take mudre reci ako ze na tds praskaju hlavy, alebo 530d su nahovno lebo na nich odchadzaju vstreky, alebo uvediem priklad z inej znacky. Kamarat kupoval MB a cital ze 270 cdi su nahovno motory lebo odchadzaju vstreky, 400 cdi su nahovno, lebo sa prehrievaju a pod.
Potom mi povedzte co si ma clovek kupit?
Asi Daciu alebo Thaliu lebo na ich motory som nic zle nepocul.
Zaver: uz ma to unavuje, takze sa budem opakovat ked mate motor o ktory bolo starane a date mu co ma rad a co mu patri, tak sa vam odvdaci a bude jazdit ako hodinky.