... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

midnight_man
Autor témy
Kraj: Žilinský

rada BMW 525 TDS 96-98

Štvrtok, 8. Júla 2010, 08:52

zdravicko,

chcel by som vas popytat o radu....Chcel by som kupit bmw s tymto motorom, co na to poviete? verkel? brat ? nebrat? postrehy, skusenosti, spotreba. Pripadne pri kupe na čo si dávať pozor, na čo tieto motory trpia atd....dakujem

PetoK

Re: rada BMW 525 TDS 96-98

Štvrtok, 8. Júla 2010, 10:51

Ak chceš mať problémy neskôr, kludne ber... inak je to verkel...

midnight_man
Autor témy

Štvrtok, 8. Júla 2010, 10:57

no ved seriozne sa pytam na co tie motory trpia, čo tam kape atd....

Užívateľov profilový obrázok
djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 8. Júla 2010, 11:00

vstrekovacie čerpadlo, podavacie čerpadlo atď.........
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

midnight_man
Autor témy

Štvrtok, 8. Júla 2010, 11:02

a tvoje TDS? :)

djlaco
Auto: 325 tds

Štvrtok, 8. Júla 2010, 12:00

no umna bol problem zatial iba s padajucou naftou pomohla: vymena prepadových hadičiek + nové žhaviče + nová riadiaca tryska to je tiež choroba tdska zatial čerpadlo ide dobre ale pridavam aditifum do nafty to dooosť pomaha. A take bezne výmeny dielov bezneho opotrebenia. Inak motor ide pekne v pohode zaleži na aky kus natrafiš treba si davať pozor na auta ktoré majitelia trapili za studena (často praská hlava). Prejavi sa to najme v zime ked nemôžeš naštartovať motor straca kompresiu. Plus si treba dávať pozor na to či auto dobre štartuje keď je teply motor ak nie chybné čerpadlo (treba pozrieť či netečie nafta okolo hlavy čerpadla). Záleži od konkretného kusa. Prečitaj tento članok dosť napovie:

bmw-nakupna-poradna/nez-vyrazim-kupit-svoje-prve-bawo-e36-bmwklub-cz-t352.html
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

gardi
Auto: BMW 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Júla 2010, 19:03

ja som celkom spokojny, neni to ziadny supersport ale da sa. ako napisal djlaco, zalezi od kusa, ja som celkom trafil ale nie vsetko ti odhali diagnostika ako napr. ze ti zacne blbnut elektronika, mne zacalo blbnut asp+asc riadiaca jednotka ](*,)
motoricky je to ok len je to starsi diesel a treba mu venovat pozornost pri startovani, ked sa s tym jazdi za studena tak sa to casom prejavi
nejake vrzganie plastov, ale ber to tak ze to ma 11-12 rokov
mam kombinovanu spotrebu 7l, cca 165000km realnych, ak bol majitel pred tebou normalny k tomu autu tak by ti mohlo vydrzat nejaky cas

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Júla 2010, 20:06

No napr. bracho ma 325TDS co je ten isty motor, ma to uz viac ako 5 rokov, kupil to s najazdenymi cca 180 000 km a teraz ma neakych 312 000 km, ale na motor nepolozil este ani ruku, iba beznu udrzbu, filtre olej a pod. Inak ide vzdy bez problemov.... jedine co viem o tom motore tak ze tam casto odchadzaju hlavy, praskaju.... ale bracho o tom vie od zaciatku a nikdy motor nevytocil viac ako na 4000 a za studena vobec, a auto ide bez poruchy...

Fredy3010
Auto: BMW X3

Štvrtok, 8. Júla 2010, 20:49

Doterz som sa snazil nereagovat na hlupe narazky na tdy-ky, a moj nazor je , ze vecsinou tento motor hania ludia, ktory ho nikdy nemali. Take veci ako sa tu uz niekolko krat preberali ako praskani hlav, odchadzanie cerpadiel a pod. neriesim.
Mam 525 tds, bol som si ho sam kupovat v DE. Kupoval som ho od prveho majitela, o auto bolo dobre starane. Ked som ho kupil cca pred rokom, malo najazdene 208000km, teraz po roku mam 243000km. Motor ide krasne, kto mi auto videl a pocul motor to moze len potvrdit. Ked motor dostava to, co mu patri a jazdi s nim clovek, co to ma v hlave trosku v poriadku, tak slape krasne ako hodinky.
Ale ked si niekto kupi auto co ma najazdene 500000km a bez udrzby, tak sa niet co cudovat, ze odchadzaju rozne veci. Na Slovensku maju vsetky 10-13 rocne auta najazdene 120-150000km.
Takze niet sa co cudovat!
Auto ma tiez srdce, a to srdce je motor. Treba sa on starat a pravidelne ho aj pohladkat!
Tieto motory sa nemotovali 2-3 roky do BMW a pochybujem ze do BMW by davali take dlhe roky motory, ktorym odchadzaju resp. praskaju hlavy ako na beziacom pase. Kazda akcia ma aj reakciu. Takze aj to prasknutie hlavy ked nastane, tak to neni len tak. Nieco tomu musi predchadzat, cize niekto musel nieco odsrat a potom je problem na svete.
Take mudre reci ako ze na tds praskaju hlavy, alebo 530d su nahovno lebo na nich odchadzaju vstreky, alebo uvediem priklad z inej znacky. Kamarat kupoval MB a cital ze 270 cdi su nahovno motory lebo odchadzaju vstreky, 400 cdi su nahovno, lebo sa prehrievaju a pod.
Potom mi povedzte co si ma clovek kupit?
Asi Daciu alebo Thaliu lebo na ich motory som nic zle nepocul.
Zaver: uz ma to unavuje, takze sa budem opakovat ked mate motor o ktory bolo starane a date mu co ma rad a co mu patri, tak sa vam odvdaci a bude jazdit ako hodinky. [-o<
E83 X3
EX E39 525 tds

midnight_man
Autor témy

Štvrtok, 8. Júla 2010, 21:34

tak asi sa predsa pojdem pozret na to TDsko :) pravda...na každý motor sa nájde niečo... skor som chcel vediet na co sa zamerat ked budem pri tom aute :) aby som vedel predbezne odhalit....jedine co majitel povedal ze slzi olej s pod vane..ze ju treba pretesnit.

murgamiv
Auto: BMW E 61 530 D
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 8. Júla 2010, 21:43

mám tiež 525 TDS a musím povedať že je to úplne super motor.Pravidelný olej,nechať minutku dochladiť pred vypnutím motora a urobíš 500000 bez problémov. A už prosím nepíšte o TDSkách bludy.Myslím si že hovadiny píšu len tý ktorý ho buď nemali alebo sa oń vôbec nestarali.

midnight_man
Autor témy

Štvrtok, 8. Júla 2010, 22:50

chlapi toto auto ma nahon tachometra este lanko ci uz elektronicke cidlo? nejde tam tacho, kde hladat pricinu?

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,

Štvrtok, 8. Júla 2010, 23:26

Fredy3010 napísal:
Doterz som sa snazil nereagovat na hlupe narazky na tdy-ky, a moj nazor je , ze vecsinou tento motor hania ludia, ktory ho nikdy nemali. Take veci ako sa tu uz niekolko krat preberali ako praskani hlav, odchadzanie cerpadiel a pod. neriesim.
Mam 525 tds, bol som si ho sam kupovat v DE. Kupoval som ho od prveho majitela, o auto bolo dobre starane. Ked som ho kupil cca pred rokom, malo najazdene 208000km, teraz po roku mam 243000km. Motor ide krasne, kto mi auto videl a pocul motor to moze len potvrdit. Ked motor dostava to, co mu patri a jazdi s nim clovek, co to ma v hlave trosku v poriadku, tak slape krasne ako hodinky.
Ale ked si niekto kupi auto co ma najazdene 500000km a bez udrzby, tak sa niet co cudovat, ze odchadzaju rozne veci. Na Slovensku maju vsetky 10-13 rocne auta najazdene 120-150000km.
Takze niet sa co cudovat!
Auto ma tiez srdce, a to srdce je motor. Treba sa on starat a pravidelne ho aj pohladkat!
Tieto motory sa nemotovali 2-3 roky do BMW a pochybujem ze do BMW by davali take dlhe roky motory, ktorym odchadzaju resp. praskaju hlavy ako na beziacom pase. Kazda akcia ma aj reakciu. Takze aj to prasknutie hlavy ked nastane, tak to neni len tak. Nieco tomu musi predchadzat, cize niekto musel nieco odsrat a potom je problem na svete.
Take mudre reci ako ze na tds praskaju hlavy, alebo 530d su nahovno lebo na nich odchadzaju vstreky, alebo uvediem priklad z inej znacky. Kamarat kupoval MB a cital ze 270 cdi su nahovno motory lebo odchadzaju vstreky, 400 cdi su nahovno, lebo sa prehrievaju a pod.
Potom mi povedzte co si ma clovek kupit?
Asi Daciu alebo Thaliu lebo na ich motory som nic zle nepocul.
Zaver: uz ma to unavuje, takze sa budem opakovat ked mate motor o ktory bolo starane a date mu co ma rad a co mu patri, tak sa vam odvdaci a bude jazdit ako hodinky. [-o<

zobral si my to zhuby =D> mas pravdu.ked sa onho postaras ako treba je to pan motor

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Júla 2010, 23:39

prednedávnom sme tu rozoberali tému o TDS, ale môj názor, hlava môže prasknúť na hociktorom aute, keď sa k tomu majiteľ tak chová, možno TDSká sú na to trochu citlivejšie, ale v mojom okolí poznám veľa ľudí s BMW TDskami a nikomu sa nič zatiaľ s hlavou valcov nestalo, na TDSkách odchádzajú čerpadlá, ale za cenu 1 commonrail vstreku je čerpadlo zrepasované a je kľud
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

lukas76
Auto: e39 525tds, e90 318d
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Júla 2010, 23:57

presne tak, pokial sa o auto budes riadne starat, tak ti vydrzi aj 1000 000 km !!! ked mu budes nakladat za studena ako zmyslov zbaveny, tak sa neni comu cudovat ze praskaju hlavy a odchadzaju cerpadla atd atd... no taktiez zalezi na tom, aky bol majitel pred tebou... ked ho nechal zohriat, potom nasledne vychladnut, tak sa nemas coho bat... moje tds mam cca 2 mesiace a spokojnost ako na zaciatku tak aj teraz rovnaka... spravil som na nom cca 5000 km od kedy ho mam... menil som na nom palivove cerpadlo a palivovy filter, co je podla mna normalna vec...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní