... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

knoxx
Autor témy
Auto: e39
Kraj: Bratislavský

e39 - hrdzavenie spatneho vonkajsieho zrkadla

Štvrtok, 24. Júna 2010, 09:19

Zdravicko ludia,

zaujimalo by ma ci mate tiez problem z hrdzou resp. spinou na spatnom vonkajsom zrkadle? Mne sa to po zime z nicoho nic zobrazilo pomerne rychlo v kratkom casovom useku.

Na 5 dni som odiesel na dovolenku, auto nechal stat a potom som prisiel k autu a bolo to dost rozsiahle. Chcel by som vediet ci mate podobnu skusenost, alebo mi to nejaky iny BMW majitel vymenil.

V kazdom pripade som uz zohnal nove a ovela lepsie tlmi osvetlenie, ale uz nema taky isty ton sfarbenia ako druhe, tak budem musiet kupit este asi aj druhe, nech to je rovnake. Na tom druhom mi to taktiez zacina hrdzaviet, ale je to ovela ovela mensie.

Užívateľov profilový obrázok
Ferinoza
Auto: E90
Kraj: Žilinský

Re: e39 - hrdzavenie spatneho vonkajsieho zrkadla

Štvrtok, 24. Júna 2010, 15:29

no kedze je cele spatne zrkadlo plastove az na spodnu cast (hlinikova) takze veim ze tam hrdzaviet nema co iba ak skrutky vo vnutry..

Takze predpokladam ze myslis "hrdzavenie " zrkadla - skla

Neni to hrdza ale proste odislo ... Mas fotochromaticke spatne zrkadlo tada samozatemnovacie ... Ono to funguje tak ze po obvode v tom ramiku hrubom mas taku ciernu alebo tmavu kvapalinu dalej tam je spirala alebo niake elektr. zariadenie ktore pri aktivaci rozptíli tuto kavapalinu medzi dve skla teda spodne skolo co je zrkadlo a vrchne sklo ktore je normalne cire sklo....

Stava sa ze sa porusi ten vonkajsi plastovy lem toho skla dostane sa tam vzduch a ta kvapalina sa potom chova ako keby si mal v tom zrkadle akvarium -ale hrdzave .. Skus na to prstom zatlacit a uvidis ako sa ti ta kvapalina medzi tymi sklami hybe ...

TO zrkadlo je KO - Glivice 20 €kus ;)
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

knoxx
Autor témy
Auto: e39
Kraj: Bratislavský

Piatok, 25. Júna 2010, 10:51

tak ako si pisal, ide samozrejme o samotne zrkadlo. Dik za podrobny opis, to je fakt zaujimave, to ma ani nenapadlo... ale uz som to zohnal, sice za 30eur/kus, ale som s tym velmi spokojny... ako som pisal je mam pocit, ze kvalitou je to este lepsie nez ten predosly...

Užívateľov profilový obrázok
RomanC
Auto: E39 530dA touring
Kraj: Košický

Streda, 30. Júna 2010, 20:40

neviete mi poradiť ohľadom tých fotochromatickych zrkadiel ?
jedno zrkadlo na vodičovej strane mi prestalo samozatemnovať , strašne ma to rozčuľuje , keď nejaký magor mi svieti diaľkovými svetlami zo zadu , tak dve zrkadla sa zozelenia a to jedno ani neprdne , ostane ako keby nebolo fotochromaticke . fungovalo mi do teraz , neviem ´či to nemôže byť niečo s konektormi ,alebo káblami , keďže mi vypaduje vonkajší kryt zrkadla, keď idem do umyvarky . nechcem ho ešte zalepovať kým nedoriešim ten problém s samozatemnenim .
ďakujem

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných