... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
tito_mt
Autor témy
Auto: e36 318 tds compact
Kraj: Žilinský

spotreba s odpojenou vahou

Štvrtok, 3. Júna 2010, 11:37

o kolko % mi asi zvysi spotrebu ked budem mat odpojenu vahu vzduchu?..mam 2.5l M50tku..a mam nefunkcnu vahu(roby problemy ked je zapnuta, hadzze otackami a neda sa vytocit motor) ..a potrebujem jazdit s autom
e30 325i - ex, e30 325i M52 - ex, hyundai accent - ex, e36 320i coupe - ex, e46 320d touring FL - ex, e36 318 TDS compact - ex, honda civic - docasne presuvadlo nakolko BMW ostava v mojom srdci

alfonzito
Auto: E46 330iA tour
Kraj: Trenčiansky

Re: spotreba s odpojenou vahou

Štvrtok, 3. Júna 2010, 14:26

sak ked odpojis vahu tak ti motor nepojde poriadne do otaciek bude sa chovat jak keby ho dusilo a reakcie na plyn pekne oneskorene.teda aspon umna to tak bolo ked som ju zabudol zapojit a som sa cudoval ze co tomu jebe potom som zapojil a auto islo normalne

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 11. Júna 2010, 08:58

tak, tak...ked ju odpojis, tak ti bude auto dusit, kedze je v nej klapka ktora sa nebude mat ako otvorit ked ju odpojis...jedine ze by si vahu vymontoval, ale s tym nemam skusensti :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 11. Júna 2010, 09:15

picoviny... ja jazdim momentalne bez vahy. sporteba mi stupla mozno tak o 3 litre.
vahu mam odpojenu proteze je zla. a ked je zla robila mi toto:

vyssia spotreba ako ked je odpojena
neslo do otacok ako ked je odpojena

jediny problem ked to je lenivejsie je, ze ked vytocim volant, tak tam je neskorsia odozva resp ako niektori tvrdia, troska zadusa.

dethXtreme

Piatok, 11. Júna 2010, 10:44

tak ja tomu potom nerozumiem...vsak uz logicky vyplyva, ze ked sa zamedzi privodu vzduchu do motora, tak ho bude dusit..no a odpojena vaha aspon teda na e36 ten privod vzduchu naozaj uzavrie...vie mi to niekto vysvetlit?

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Piatok, 11. Júna 2010, 11:10

preco by sa mal zamedzit pristup vzduchu do motora???

Ked odpojis vahu/rozumej vytiahnes z nej kable/ tak RJ nedostava signal o mnozstve nasavaneho vzduchu a tak sa prepne do nudzoveho rezimu a bude vyhodnocovat udaje z ostatnych snimacov. Teda bude to mnozstvo vzduchu predpokladat ine nez je skutocne a zmes nemusi byt uplne idealna. Ale vzdy lepsie ako ked je pripojena zla vaha, ktora dava zle udaje a motor na zaklade nich dava uplne nespravne udaje.

Najlepsie riesenie je co najrychlejsie vymenit vahu, ale jazdit sa bez nej da....

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 11. Júna 2010, 11:54

Problem je chlapci v tom, ze zatial co deathextreme hovori o vahe ktora je u 318i e36 klapkova, teda ze sa otvara klapka a ta posuva bezec na ploske, narozdiel od vahy s odporovym drotikom ako je u novsich modelov, M50ky nevynimajuc.
Druha vec ale je, ze ta vaha u starej 318i taktiez funguje manualne, teda klapka sa otvara aspon podla mojich dohadov podtlakom v sani, teda nie elektornicky, predsa nema ju co tocit, veskera elektronika je na zaznamenavanie otvarania klapky pomocou toho bezca. Takze motor vzduch ma, ale RJ nema asi tak dokonale spravenu defaultnu mapu aby dokazala s odpojenou vahou ist bezproblemov.
Napriklad na mojom motore, s odpojenou vahou, pri nizkych teplotach dusenie kym sa nezohrial, asi tak 1km jazdy, potom bezproblemov, takisto aj pri teplote nad 10C bezproblemov, okrem zvysenej spotreby a diagnnostikou by som to v lete ani nezistil.
Nur Original ist Legal.

dethXtreme

Piatok, 11. Júna 2010, 12:11

no, tak som si dobre myslel ze bude viac principov fungovania vahy :) vdaka za objasnenie \:D/

donuzo
Auto: BMW 330d 400ps/900Nm
Kraj: Trnavský

Piatok, 11. Júna 2010, 12:33

Vacsina riadiaciek ma viac map na vahu vzduchu,,ked sa odpoji vaha,,tak prepne za zaluznu servisnu a tiez davky sa zmenia (a kopa ineho)...

ja mam vahu odpojenu (na moje pouzitie nevyhovujuca) a spotrebu mam nizsiu :) ,,je to tym ze vlasne mam poupravovane mapy tak aby vsetko fungovalo ako pri funcnej vahe...a vykonu a vykonu..
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných