... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

simir11
Autor témy
Auto: BMW X3 F25
Kraj: Trnavský

problém pri starte E39 530D Touring

Streda, 9. Júna 2010, 16:07

Vie mi niekto poradiť? Ak vložím klúč do spínačky a zatočím, tak sa mi rozsvietia kontrolky a hneď zhasnú, vlastne sa mi všetka elektrina vypne a nič nefunguje, ani osvetlenie vo vnutri, je to ako by mi niečo v tej chvíli odpojilo bateriu. Chvíľu počkám, nabehne vnutorné osvetlenie skúsim znova a potom sa to zopakuje alebo to normálne naštartuje a vsetko sa javí ok. Potom to naštartuje aj 20x bez problémov a znova sa to zopakuje. Pozeral som poistky aj bateriu a vsetko sa javí ok, myslím si, že je to nejaké spínacie relé, ktoré sa spína hned na začiatku. Inak skutočne neviem čo by to mohlo byť. Prosím o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Radšej staršie BMW ako nová embéčka!!!

stanito70
Auto: BMW530D

Re: problém pri starte E39 530D Touring

Streda, 9. Júna 2010, 16:40

Ja som mal asi presne ten istý problém -aspoň to tak vyzerá.Po dlhom hladaní som chybu našiel na kontakte na baterii.
Kontakt na baterii držal mechanicky dobre ale elektricky nepustil plný prúd pri štartovaní.Po vyčistení a dotiahnutí všetko
funguje a viac sa závada nezopakovala.Auto je tiež E39 530D r.v.1999

simir11
Autor témy
Auto: BMW X3 F25

Streda, 9. Júna 2010, 18:04

Stanito uz som to vyriesil, bolo to to iste co si mal aj ty, len ja slepy som si nevsimol, ze na kontakte na baterii mi chyba matka. Tak ze plusovy kontakt na baterii si robil co chcel.
Diki za radu Stanito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Vidim, ze na fore mi vzdy niekto dobre poradi. Diki chalani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D> =D> =D> =D>
Je tu fakt dobra partia. =D> =D> =D> :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Radšej staršie BMW ako nová embéčka!!!

stanito70
Auto: BMW530D

Štvrtok, 10. Júna 2010, 21:02

Ahoj simir.Som rád,že ti moja rada pomohla -takže ti želám vela šťastných kilometrov na aute.
P.S.moje BMW je tiež Touring. =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných