... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peped
Autor témy
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Dlhe teplé štarty TDS - riešenie!

Pondelok, 31. Mája 2010, 22:36

Tak chlapi, mám vyriešený problem s teplými startami! \:D/ \:D/ \:D/

Urobil som si rysku na cerpadle, uvolnil ho a pootočit trocha naspäť, vlastne som zväčšil predstrek lebo tymi vôlami aj na retazi aj na vsetkom ostatnom to už nebolo tak ako by malo podla originálnych hodnôt, ako vám to nastavia v servise. Podla sluchu som to nastavil a teraz startuje úplne super \:D/ . Aj ked nenažhavým a je teplý tak naskočí na druhu otočku a predtým tak 4-5 otočiek. Odporučat vsetkým odvažlivcom, nič za to nedás, podla rysky sa to dá nastavit naspäť hocikedy. :-"
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

luky2208
Kraj: Prešovský

Re: Dlhe teplé štarty TDS - riešenie!

Utorok, 1. Júna 2010, 13:03

Peped napísal:
Tak chlapi, mám vyriešený problem s teplými startami! \:D/ \:D/ \:D/

Urobil som si rysku na cerpadle, uvolnil ho a pootočit trocha naspäť, vlastne som zväčšil predstrek lebo tymi vôlami aj na retazi aj na vsetkom ostatnom to už nebolo tak ako by malo podla originálnych hodnôt, ako vám to nastavia v servise. Podla sluchu som to nastavil a teraz startuje úplne super \:D/ . Aj ked nenažhavým a je teplý tak naskočí na druhu otočku a predtým tak 4-5 otočiek. Odporučat vsetkým odvažlivcom, nič za to nedás, podla rysky sa to dá nastavit naspäť hocikedy. :-"

Je to riešenie ale len na chvýlku !!! Retaz sa sustavne natahuje a sustavne sa posuva rozvod,takže ta ryska ktoru si spravyl ti po 20 000km bude na nič !!! Dalšia vec je že si to na 99% netrafil z predvstrekom a aj velký predvstrek je rovnako zlý ako malý !!! Bude ti to vstrekovať naftu hodne pred HU takže motor bude hlučnejší a vo vysokých otačkach už nebude mať taký tah. A posledná velmi dôležitá vec je nastavenie vačky ! čo z predvstreku ked ventile nepracuju aspon na 99% :wink: .
Nehnevaj sa že som to trožku ofrflal,určite si rad že ti to konečne trochu lepšie štaruje ale bud to nastavyš na 100% ale vôbec.
PS: elktronika na čerpadle sa bude hodne trapiť aby dorovnala aspon z časti spravne nastavenie ! :wink:

Peped
Autor témy
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 1. Júna 2010, 20:47

Ved práve preto že sa ponatahuje retaz a už tie hodnoty nie su ake by mali byt podla originalu a teraz som to nastavil tak aby to vstrekovalo skôr a pokial prejdu všetky vôle tak to vstrekne tak akurát.

Zas tak naslepo som to nenastavil, sme sa stým pohrali trocha, podla sluchu.

Pojazdim a ked to nebude ono tak to este zväčším, zmenším alebo to dam naspäť. Rozobrate to je pol hodinku.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

dURi91
Auto: E34 525i
Kraj: Košický

Utorok, 1. Júna 2010, 22:39

neviem ci toto funguje ale natrafil som na toto , vraj to pri startovani na kratky cas oklame riadiacu jednotku ,zmení hodnoty od čidla teploty a nasledne si elektronika myslí ze motor studený preto zapne žhaviče , VRAJ :)

http://cgi.ebay.com/Hot-Starting-Fix-BM ... 2249wt_911

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Streda, 2. Júna 2010, 06:10

potom budu vsetci .icovat ako su nahovno Tds motory atd....treba mu dat co potrebuje a potom je to v pohode.kazdych 20tis. nastavit rozvody (vacku) cerpadlo na budiky(predvstrek) a davku nafty.potom bude chytat aj horuci aj studeny na brnk.pojde ako gula a aj spotrebu bude luxus

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných