Základný manuál pre niekoho s Vás aby mu neukradli auto neexistuje!!! Držte sa pravidla ,že keď sa chce všetko sa dá! Také slová ,že nejde nepoznám! Dá sa iba obmedziť prístup k autu a stažiť ukradnutie vozidla. Je jedno či máš 7 ročné BMW ,alebo najnovší model ani nie ročné auto. Všetci dobre vieme ,že dopit po súčiastkách na autá či už nové ,alebo staršie je veľký takže treba strážiť svoju investíciu ,alebo hoby čo najlepšie bez rozdielu o aký ročník ide.
- Nikdy sa nespoliehaj na fabrický alarm:"
JE TO AKO KEBY SI TAM NIČ NEMAL AJ KEĎ TI V PREDAJNI POVEDIA ,ŽE JE NEPREKONATEĽNÝ!!!! Hovadina!"
- Daj si namontovať další alarm:" S daľším alarmom zlodejovi vzniká daľší problém ktorí on nepotrebuje!"
- Zeder je kvalitné zabezpečenie ,ktoré je však už odstraniteľné priamo na mieste (nechcem nabúrať niekomu ego ,že keď si myslí mám Zeder nemám problém samozrejme je to kvalitný bezpečnostný prvok ktorý o tom presviedča aj štatistikami ukradnutých vozov so zabezpečením ZEDER a však sa neodporúča do servisov dávať klúč od vášho Zederu jednoducho ho odomknem a servis klúč nepotrebuje "nevyrobí duplicitný klúč"): "Samozrejme dá sa naložiť aj na odťahovku a odstránia ho dodatočne.".
- Na GPS moduly ,alebo mobily v aute existuje rušička samozrejme. Rušička je už lacná žáležitosť ,ale mať ju pri sebe v aute zapatú aspoň pol hodinu neni sranda: "Tieto rušičky majú veľký výkon kvôli čo najväčšaj spoľahlivosti. No má to aj negatíva bolesti hlavy, zubov verte tomu neni to sranda keď to máte pri sebe zapnuté!" Preto netreba podcenovať význam takýchto zariadený a v aute mať GPS modul ,alebo mobil neni zlé riešenie samozrejme za predpokladu kombinácii viacerých bezpečnostných prvkov alarm (nie fabrický), zeder atď. Alarmy majú napr. aj 4 gps moduly rozmiestnené po aute na 4 rôznych miestach ,čo pri odstranovaní neni jednoduché ,lebo zlodeji musia ísť po elektrike auta aby ich našli a postupne odstranovať ,kde sa môže stať jednoduchá luďská chyba:"na jeden vysielač zabudnú ,alebo ho nenájdu a auto je nájdené popritom ako vysielače odstranujú z auta vysielajú signály ďalej ak ich nezničia mechanicky!".Ďalšia nevýhoda je uschovanie auta v podzemnej garáži kde neni signál.
- K alarmu dobrá vec náklonový snímač. Samozrejme pri naložený na odťahovku auto bude robiť poplach len žijeme v takej dobe ,že nikto s okolo idúcich sa nad tým ani nepozastaví keď ho budú nakladať. Neni moje nezaujíma ma prečo ho odťahujú ,alebo škodoradosť ludí haahaa nejakému zbohatlíkovi odťahujú BMW X6 a nikto nerozmýšla prečo len vytešujú.
- Pohybové senzory s alarmom tiež veľmi užitočná vec.(veľa ludí si dá alarm a chce ušetriť pár €ur tak si nedávajú montovať pohybové senzory-veľká chyba!)
-V dnešnej dobe veľmi užitočná vec sú bezpečnostné autofólie ktoré sú priehľadné a však vytvrdia okno na nespoznanie. (normálne okno sa rozsype na milión kúskov pri údere kladivka na sklo poznáte s autobusov sú povešané po bokoch vedľa skiel a však pri bezpečnostných fóliach sklo zostane pokope a maximálne je ohybné páchateľa prekvapí lebo ráta s tým že sklo sa na prvý krát rozsype.)
- Tajné vypínače lacná a nie najhoršia varianta na zabezpečenie tiež s kombináciov viacerých prvkov splní účeľ.
- Samozrejme je dôležité dávať pozor aj pri oprave auta v servise kde Vám môžu prekódovať alarm na jedno tlačidlo od alarmu čo máte k autu vy a používate ho a namiesto druhého diaľkového od alarmu ktoré máte doma si nakódujú svoje diaľkové ovládanie ktoré potom vedia použiť. (Sú alarmy ktoré Vám ukazujú koľko dialkových ovládačov je aktuálne nahraných k autu a keď prídem domov zo servisu dám si tú námahu pozrieť to ,že sú tam nahraté 3 ovládače tak idem zobrať všetky 3 ovládače ak mám toľko a vyskúšam ich všetky musia fungovať ak nie je problém!!! Ak mám menej ovládačov tak je zase problém ktorý hneď riešim!!! Samozrejme alarmy majú aj núdzové odstavenie ktoré sa dá zablokovať aby nefungovalo a núdzovo odstaviť alarm je potom nemožné jedine s dobrým diaľkovým alebo v servise.)
- Dosť používaný trik je aj odpojenie táhiel zámkov kde zlodeji zo surovým kľúčom nevedia odomknúť dvere (zámok pretočia a auto sa dá odomykať ,alebo zamykať len s diaľkovým ovládačom od alarmu teda elektronicky) čo ich hneď odradí lebo rozbíjať okno sa mu moc nebude páčiť a liezť do auta cez okno na sklo na sedačke asi tiež. Odporúča sa odpojiť všetky táhla aj od batožinového priestoru. Samozrejme sú autá kde sa dá pod kľučkov vyvŕtať malá dierka a zámok sa dá otvoriť aj bez klúča.
- V jednoduchosti čím máte auto drahšie tým viacej bezpečnostných prvkov potrebujete aby ste mohli aspon čiastočne v kľude spávať.
- Tak toto bolo pár postrehov ktoré ma napadli na rýchlo k tejto téme o ktorej sa dá nekonečne rozprávať.
- Vopred sa omlúvam keď som napísal niečo čo sa Vás dotklo a pre ostatných dúfam ,že som niečo poradil.