... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Autor témy
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Klimakomfort predné okno a GPS (Climate comfort, sungate)

Pondelok, 17. Mája 2010, 09:47

No, tak na jednu stranu mám radosť, že mám v mojej E39 toto čelné sklo, na druhej strane, GPS v iPhone, ktorá mi v predošlej E39 fičala bezproblémov má teraz problém chytiť signál. Keď aj chytí, tak veľmi nepresne a pod chvíľou zas vypadne, atď. Niečo som sa dočítal na internete ale zaujímajú ma vaše skúsenosti.

V zásade, sú ľudia, čo tvrdia, že v tých oknách je niekde výrez práve pre standalone zariadenia GPS, aby im išiel signál (ale javí sa, že je to iba miesto okolo späťáku, ktoré na to neviem extra dobre použiť). A potom sú ďalší, čo vravia, že niektoré navigácie nejdú (Mio) ale že iné im fičia v pohodičke (Garmin napr.).

Musím nejako situáciu vyriešiť. Vstavanú navi riešiť nechcem ($$$), prinajhoršom som ochotný si kúpiť nejakú samostatnú na okno, s lepším GPS prijímačom ako má iPhone, no najradšej by som využil už tú, ktorá mi doteraz v iPhone fungovala bezproblémov na staršej E39.. (Navigon for iPhone - je fakt vymakaná).

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Re: Klimakomfort predné okno a GPS (Climate comfort, sungate

Pondelok, 17. Mája 2010, 16:57

je to tak, menil som čelné sklo kvôli kamienku a mám teraz atermické s pruhom proti oslneniu a prenosné navi nefunguje. daj si anténu na strechu jak majú poliaci alebo plutvičku na strechu..

chefino
Autor témy

Pondelok, 17. Mája 2010, 17:17

No, ešte je možnosť si vymeniť sklo s niekým s E39 klasickým :-)
Ale pri tej plutvičke, ako potom premostím anténu? Na iPhone asi nijako :-/ A externé GPSky asi tiež nemajú všetky, či?

fuserpietro

Utorok, 18. Mája 2010, 07:36

s Iphonom bude problem..
Zalezi na tebe co preferujes - atermicke sklo alebo navigaciu..

chefino
Autor témy

Utorok, 18. Mája 2010, 07:48

No, včera som skúšal Navigon 7310 s GPS chipom Sirf III a fičalo veľmi dobre (minimálne oproti vedľa bežiacemu Navigon v iPhone). Ako som sa dočítal na nejakých nemeckých stránkach, tak Sirf Star III je (aktuálne) asi jediný GPS chip, ktorý zvláda aj atermické sklá. TomTom Car Kit používa rovnaký chip, tak by to snád malo takisto fičať... Tak rozmýšľam, že to risknem.
Sklo sa mi meniť fakt nechce [-(

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Utorok, 18. Mája 2010, 13:17

Sice troska offtopic: Je to klimakomfort sklo citelne lepsie ako normalne ? Co sa tyka tepelnej pohody - teda neprepustaniu tepla zo slnka ?
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

fuserpietro

Utorok, 18. Mája 2010, 13:40

obávam sa že to budeš musieť riešiť s použitím ďalšej krabičky.. tiež ma serie že mi nefunguje navi v nokii .. mám na DVD vypálenú muziku a teraz tam musím mať navigačné dvd

chefino
Autor témy

Utorok, 18. Mája 2010, 14:22

oseldusan napísal:
Sice troska offtopic: Je to klimakomfort sklo citelne lepsie ako normalne ? Co sa tyka tepelnej pohody - teda neprepustaniu tepla zo slnka ?

no auto mám krátko a slnka sme si ešte moc neužili :-s Tak dám vedieť, keď budem vedieť :P

fuserpietro napísal:
obávam sa že to budeš musieť riešiť s použitím ďalšej krabičky.. tiež ma serie že mi nefunguje navi v nokii .. mám na DVD vypálenú muziku a teraz tam musím mať navigačné dvd

To sa dá oklamať, keď už máš zvolenú trasu a naviguje Ťa, môžeš DVD vytiahnuť a dať si hudbu :-) Ja som to tak robil na E60 :-"
Naposledy upravil/-a chefino v Utorok, 18. Mája 2010, 14:30, upravené celkom 1 krát.

fuserpietro

Utorok, 18. Mája 2010, 19:10

chefino napísal:
To sa dá oklamať, keď už máš zvolenú trasu a naviguje Ťa, môžeš DVD vytiahnuť a dať si hudbu :-) Ja som to tak robil na E60 :-"

super, to som nevedel, diky! =D>

chefino
Autor témy

Streda, 19. Mája 2010, 14:20

Tak páni, môžem reportovať - problém vyriešený. Sirf Star III chipset naozaj zvláda aj Klimakomfort okná. Navigácia Navigon 7410 (tuším som sa predtým sekol v čísle), ale v zásade všetky aktuálne Navigon ich používajú a takisto aj držiak TomTom Car Kit for iPhone, ten som nakoniec kúpil a fičím s iPhonom bezproblémov aj pod týmto determálnym sklom \:D/

Díky za rady a pomoc (aj PMky a ICQ).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných