... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Mireck napísal:Neberiem to ako votrenie a je to v pohode![]()
Ten snimac je nieco ako snimac na vacke u novsich typov. To v praxi znamena ze piesty v 4taku chodia v paroch a RJ vie iba ze piesty su v hornej uvrati ale nevie ci pali prvi a siesty strieda vyfuk zo sanim alebo opacne. Nato aby to vedela musi vediet v akej polohe je vacka alebo ktory valec dostal iskru. Ak je snimac v poriadku a RJ ma informaciu o polohe vacky vie sa sfazovat a upravit vstrekovanie. U novsich motorov je to sekvencne vstrekovanie cize strieka iba do toho valca ktory nasava. U Starsich ako je aj moj 3,5 strieka v rojici. Ak sa to nezfazuje striekaju vsetky naraz. Vo vykone rozdiel citelny nieje ale zere mi to 25 - 30 L /100km.
Carsoft mi nacital iba BC a motor bohuzial nie. Tak som vzal multimeter a osciloskop a siel poporiadku po cidlach. Vsetko sa zda v pohode iba z toho snimaca nemam impulzy.
Max-Max napísal:no neviem, HU sa snima, teda aspon na M20 cidlom na kluke, resp remenici vpredu a je pouzite Hallovo cidlo, co je myslim o hodne spolahlivejsie ako nastavec na kabli. od polohy HU si uz RJ vie spocitat ktory piest treba striekat. No len tolko. pripadnu technicku dilemu mozeme rozputat trebars v technike. Cest.
Max-Max napísal:a teraz moja teoria, odpichujem sa od M20:
kedze rozvody su pevne spojena sustava a vacka nema premenlive casovanie (M20, M30 M40), je jedno, ci je snimanie polohy motora na kluke alebo na vacke. Cidlo kluky dava iba jeden impulz. neviem o tom, ze by M30, rovnako ako M20 ktora je technicky mladsia, mala knock senzor, pozeral som ETK a tiez som ho nevidel,mozno som zle pozeral, mam za to, ze Knock senzor je az od M50. (alebo dokonca M52). Samozrejme suhlasim s jednym strieknutim na otacku a po trojici, bez debaty. Ale tvrdim, ze ked na M20 odpojim tento tvoj generator, nic sa nestane a motor bezi v rovnakom rezime. Udajne ma sluzit na nejaku diagnostiku.
Teraz mam za sebou test na 732iA Motronic, su tam zapalovacie kable ktore dokonca tento snimac nemaju.
Mireck napísal:Na E23 schemu nemam a na E30 325i mi ukazuje zapojenie snimaca na ECU pin 25 a 26 treti pin je kostra tienenie kabla snimaca. Az budem mat Notebook na nete tak ti poslem schemu. Nechapem preco to nesedi s tym co mas ty. Bud je chyba v tej scheme alebo u teba v aute. Ta schema na moju E32ku sedi presne na moje auto.