... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sajoBMW
Auto: BMW rad 5 F10
Kraj: Trenčiansky

Re: E39 - 530da - STUHNUTE RIADENIE

Piatok, 11. Decembra 2009, 00:02

Akozistim ze mam servotronic? mam 530d RV2000 M-PACKET vymenik som olej aj servocerpadlo. Servo mi ide stale tazsie ako ma.
Mgr. Pavol Majerech

actros73
Auto: BMW-525d
Kraj: Košický

Utorok, 22. Decembra 2009, 22:55

aky ,a kolko oleja tam ide na 525d 2002
00421915530713

starML
Kraj: Zahraničie

Streda, 23. Decembra 2009, 01:10

Pod vozem je tento ventil :
Obrázok
Je řízen řídící jednotkou motoru nebo Grundmodulem, podle typu vozu a slouží k regulaci posilovacího tlaku. Při malé/žádné rychlosti servo posiluje maximálně, při vysoké rychlosti téměř vůbec. Takže usnadňuje manévrování při nízkých rychlostech a např. při zajíždění do řady zaparkovaných aut. Ale ve vysoké rychlosti "nedovolí" rychlé otáčky volantem.

Jak už zde bylo napsáno, pokud není korektní informace o úhlové rychlosti otáčení kol (=souvisí např. s chybou snímačů ABS), servo neposiluje. Takže vůz dává řidičovi najevo, že cosi není v pořádku. To není chyba, to je vlastnost. A ABS funguje, pokud je dostatečné napětí v palubní síti vozu, cca vyšší než 10,5 Voltu. Určitě se Ti někdy stalo, že se po startování v zimě rozsvítilo ABS/ASC a nějakou dobu svítilo a po nějaké době buď zhaslo samo, nebo po opětovném startu se už nerozsvítilo. Přitom taky servo neposilovalo jako obvykle. Nebo podobný případ nastane, když zapneš nějaký silný spotřebič. U mne třeba když vyjíždím z garáží a rozsvítím xenony - na 0,5-1 sec se posilovací efekt serva ztratí a opět se vrátí do normálu. Hlavně když jsem měl slabší baterku.

Takže zkouknout ten ventil, přívodní dráty - zapojení je ve WDS. No a baterka - teď v zimě = populární téma.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

dany

Pondelok, 19. Apríla 2010, 10:02

Ahoj
Ja mám trošku iný problém so servotronicom.Všimol som si, že občas ide o poznanie ľahšie.Nemyslím tým, že keď idem pomaly, ale všeobecne mám pocit, že ide o poznanie ľahšie a čo je divné, že vtedy aj motor ako by mal vyšší výkon a auto má lepšie zrýchlenie.Môže mať servotronic a výkon nejakú súvislosť ? Mám E39 530D r.2002 s M-podvozkom.

sajoBMW
Auto: BMW rad 5 F10
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Apríla 2010, 22:29

problem zo stuhnutym riadenim som vyriesil navstevou u jedneho super mechanika bmw. mal som poruchu v riadiacej jednotke servotroniku. este ze som nekupil riadenie ako som uz mal v plane.
Mgr. Pavol Majerech

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných