... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
eisnerwill napísal:Zdravim....potrebujem vybrat ventilator kurenia, totizto sem tam nefunguje....pri prejazde nejakou dierou sa spusti a po vypnuti motora a zapnuti tak nic...Asi bude v prdeli...priatelka si vsimla ze aj pri rychlejsom prejazde zakruty sa niekedy spusti....Momentalne viac nefunguje ako funguje..xe...Pomoze nejakeprecistenie alebo nieco podobne? Ako ho mam vymontovat? dkjm
eisnerwill napísal:Zdravim....potrebujem vybrat ventilator kurenia, totizto sem tam nefunguje....pri prejazde nejakou dierou sa spusti a po vypnuti motora a zapnuti tak nic...Asi bude v prdeli...priatelka si vsimla ze aj pri rychlejsom prejazde zakruty sa niekedy spusti....Momentalne viac nefunguje ako funguje..xe...Pomoze nejakeprecistenie alebo nieco podobne? Ako ho mam vymontovat? dkjm
F!z:k napísal:
Nazdar, presne toto riesim teraz ja, k vetraku je strasne debilny pristup, ja mam 97', digi klima, kukal som podla servisaku, isiel som od motora, treba dat dole mriezku kde to nasava, odsrobovat taky plech na ktorom bola ta mriezka, nejako ho vyrvat von (zavadzia tam kabelaz), potom uvidis kryt toho vetraku, su tam take spony z boku ktorymi je to prichytene, taky umely srobik v strede, ktory treba otocit o pípol, das dole kryt, tam uz je ten vetrak len treba dat dole este klapky ktore urcuju ci ide vzduch z vonka alebo cirkuluje, (take biele plasty z dvoch stran), tiez drzia takymi minisponami, ked ich das prec, uz uvidis lopatky vetraku, da sa vysrobovat no vybrat sa mi ho nepodariloracej tri krat poskladat hlavu jak robit toto.. teraz to mam polorozobrate a nemam nervy to davat do kopy
mozno sa da ist aj od palubovky ale treba ju dat asi celu prec..
Ak mas tiez digi klimu, skus najprv pozret ci je dobra "final stage unit" (jezko sa tomu vravi), to si daj do googla napr ze "final stage unit replace" a pokukaj obrazky je to pri vodicovych nohach.. odpoj to, pri zapnutej elektrike zmeraj ci je medzi zelenohnedym a hnedym je 12V, ak ano, ked tam na konektore prepojis hnedy s hnedo-zltym, a este zelenohnedy s zelenozltym mal by ist vetrak.. skusaj to tak 10x spojit a rozpojit ci je chyba vazne v tom vetraku alebo niekde inde :)
eisnerwill napísal:Tak a ventilator frci uz treti den.....ako sa opravil?..proste sam.....trafil som fakt peknu dieru po ceste(nechtiac) a hovorim kocke ze sa asi spustil ventilator,stisim radio a ozaj....sranda je ze uz ma aj normalny ventilatorovy zvuk,ziadne pazvuky vrcanie a tak.....takze predpokladam ze sa to tam vsetko usadilo tak ako ma, a ze na vine bol zaseknuty uhlik ktory uz je tam kde ma byt....tak zatial nemusim vyberat (((-;
dethXtreme napísal:
sakra,a ja som si myslel ze len ja mam zazracne autoto iste sa mi stalo...skoro celu zimu bol ventilator hluchy, a asi pred mesiacom zacal normalne fungovat a funguje doteras, tak som rad :) ale ajtak predpokladam, ze to nebude fungovat dlho
ale zatial som spokojny :)