... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
sierin napísal:..a ta 330xd tvojho sefa je e46? pokial je to novsie bmw tak tam je xdrive, ale ja rozmyslam nad e46 a tam je este ten predosly system
.. mam starsi passat a tam je este torsen cize je to permanentne a na snehu a za mokra to je perfektne, niektory ludia hovoria, ze ten predchodca xdrivu za vela nestal takze neviem, mam trochu obavy aby to nebola taka blamaz ako haldex
..nema to bmw medzi napravami len nejaku spojku? urcite je tam diferencial?
sierin napísal:..a ta 330xd tvojho sefa je e46? pokial je to novsie bmw tak tam je xdrive, ale ja rozmyslam nad e46 a tam je este ten predosly system
.. mam starsi passat a tam je este torsen cize je to permanentne a na snehu a za mokra to je perfektne, niektory ludia hovoria, ze ten predchodca xdrivu za vela nestal takze neviem, mam trochu obavy aby to nebola taka blamaz ako haldex
..nema to bmw medzi napravami len nejaku spojku? urcite je tam diferencial?
sierin napísal:..aky je tam vlastne rozdiel oproti torsenu, kedze to je tiez diferencial?
..su v praxi nejake problemy s tymto systemom?
array napísal:neviem presne ktore roky boli aj passaty 4motion s torsenom, potom ako pisal morok boli uz len haldex.
ak mas motor napriec je to haldex a v tom pripade to so stalym pohonom nema vobec nic.
je to len akysi vyprostovak zo snehu co sa jazdnych vlastnosti tyka.
1morok napísal:passaty boli vždy len haldexové pokiaľ ja viem, aj tie čo mali motor pozdlžne ako bmw
až od B6 majú priečne uloženie ale stále je to haldex(alebo čo, ale je to len nejaká viskozna spojka, žiaden dif.)
audiny, kt. mali pozdllžne uložený motor boli ozajsné kvatro( a3 a tt len haldex, motor naprieč ako golf4, ten istý podvozok, tá istá kokotina)
xi a xd má 3 dify a audi+spol. s dvomi difmi a medzinápravovou spojkou zaraďuje zadnú nápravu až keď je neskoro. počul som o veľa ockáviach(golf4) vraj 4x4 čo ich odjebalo v zákrute do jarku keď im haldex pripojil odrazu zadok. inak je radosť to opravovať. vraj len výmena kus za kus(2500eur)
češi ale tieto haldexi menia za skutočný dif a tým sa z týchto aut stávajú tzv. fulltime 4wd vraj to stojí 50t.czk
takže výber je jasný
ja som sa viezol len na 330xi a to len po suchej ceste ale vyzeralo to asi takto: vpáliš do zákruty, zľakneš sa, že ideš rýchlo, uberieš plyn a máš pocit že sa prehodíš na bok(auto sa nakláňa von zo zákruty) v tom dáš podlahu, auto sa zahryzne do cesty, ťahá ťa do zákruty a ideš ako vlak po kolajniciach. perfektná ovhladateľnosť pod plynom. to bude asi tým že je tam tá prevaha výkonu na zadku
na audi ma len viezli ale toto som necítil
subaru impreza to isté akurát tam chýbal výkon, ale na snehu to stačilo