... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
eko.fresh napísal:zla sekcia, toto neni pokec
kupil si kybel co k tomu povedat.
Myslim ten konkretny kus.
alfi666 napísal:ponaucenie je jednoduche - stary diesel je omnoho menej spolahlivy ako stary benzin
AD1: spojku palis preto, lebo je vnej suciastka ktora sa vola CDV - sposobuje preklzovanie spojky aj ked ty chces prudky odpich
AD2: diesel proste dymi ked mu pridas ... takze sa nepozeraj za seba
AD3: Turbo je garret a s BMW ako takym nema vela spolocne - cize rovnako by sa pokazilo aj v inom aute
AD4: Nehnevaj sa namna, ale ak si musel menit rozvody a puka ti diferak, tak ma nepresvedcis, ze to auto ma menej ako 300tisic km ... na tych 155 overenych by som na tvojom mieste pre istotu rychlo zabudol a akceptoval fakt, ze mas stare auto ktore uz ma co-to odkrutene
alfi666 napísal:e36 take nema... takze mas najskor v prdeli spojku.... 318i sice gumy velmi nepopali, ale prehrabnut by mala vladat
dethXtreme napísal:
no to mi je jasne ze nepopaliale vravim, ani prehrabnut nechce... neviete niekto pri akych otackach by mala urcite prehrabnut? ale ajtak to vidim na spojku...
eko.fresh napísal:
nechapem naco chces hrbat, ale hrab ak trebaZalezi aj od rozmerov zadnych pneu, a ak mas otvoreny dif tak aspon jedno koliesko pri prudkom rozbehu by malo presmyknut. Ak nejde, mozes hrabat na mokrom povrchu...
alfi666 napísal:ponaucenie je jednoduche - stary diesel je omnoho menej spolahlivy ako stary benzin
AD1: spojku palis preto, lebo je vnej suciastka ktora sa vola CDV - sposobuje preklzovanie spojky aj ked ty chces prudky odpich
AD2: diesel proste dymi ked mu pridas ... takze sa nepozeraj za seba
AD3: Turbo je garret a s BMW ako takym nema vela spolocne - cize rovnako by sa pokazilo aj v inom aute
AD4: Nehnevaj sa namna, ale ak si musel menit rozvody a puka ti diferak, tak ma nepresvedcis, ze to auto ma menej ako 300tisic km ... na tych 155 overenych by som na tvojom mieste pre istotu rychlo zabudol a akceptoval fakt, ze mas stare auto ktore uz ma co-to odkrutene
V jednom ti dám za pravdu,že to auto môže mať viacej km,ale potom nechápem,prečo aj v BMW mi povedali,že kilometre má skutočné,lebo to sedí aj s klúčom,keď ho dali načítaťdo čítačky klúčov,tak aj tam boli tie isté km a že motor je šepot kvetín,keď ho počúvali. Rozvody mi povolili zato,lebo prvý rok som robil s autom fakt extrémy, samé drifty,šmyky,hrabačky a vytáčanie motora až do 4500 a niekedy aj viac otáčok,pokial ma čerpadlo nezastavilo,:tak že na 1notke 50km/h ,2ka-80km/h ,3ka-120km/h, 4ka-180km/h ,5ka 215km/h, fakt som ho nešetril, a to preto,lebo predtým som mal 1,9Tdi a to ťahalo len do 3000ot a 320d od 1700ot do červeného pola ideo stále tak isto. Aj spojku som zodral len za to,lebo rozhrabal som jednotku a v zápetí som tam šupol dvojku, na mokrej ceste aj trojku, vtedy dostala spojka riadne zabrať. Ale je záhada,ze spojka mi šmýkala asi mesiac vkuse aj pri zošlapnutí plynu na 4ke 5ke iba otáčky vybehli ako na automate a šmýkala a auto pomaly zrýchlovalo . A teraz nejako zázrakom už nešmýka. A to pukanie v diferáku je tiež spôsobené,asi tým,že som mu dal fakt zabrať tými hrabačkámi, inak čudujem sa tomu,lebo to neni samosvor a tie sa zvyknú drbkať pod tlakmi, otvorený diferák by sa nemal len tak lahko pokaziť. (No ale ešte to neviem naisto,či to pukanie vychádza z diferáku,iba viem približne ze to je počuť v tej časti ako je diferenciál). Ale najviac čo ma nasralo boli tie silenbloky motora,aj originálne BMW sa odtrhli aj druhé značky FEBi na ktorých som najazdil cca 5000km,keď sa natrhli. Tak čo je to potom za kvalitu? Toto nie je o najazdených kilometroch,to je jednoducho SHIT výrobok,nemyslím teraz celé auto.... Asi riešenie by bolo dať nejaké športové zosilnené silenbloky, ale neviem,či ich vyrábajú aj na 320d a či by nespôsobovali väčšie vybrácie ako originál od BMW.
dethXtreme napísal:
no to mi je jasne ze nepopaliale vravim, ani prehrabnut nechce... neviete niekto pri akych otackach by mala urcite prehrabnut? ale ajtak to vidim na spojku...