... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
alfi666 napísal:Podlozky robia 2 zasadne zle veci :
1 - pokial niesu dokonale vyrobene, nasadene a vycentrovane, tak sposobuju vibracie vo volante, tym padom rychlejsie opotrebovanie vsetkych casti napravy -(to bola moja skusenost, preto som nane zanevrel)
2 - zvysuju neodpruzenu rotujucu hmotu - ako keby si mal tazsie koleso (neviem presne, ale kazdy kilogram na kolese znamena ako 5-10 kil v aute- neviem ako to presne je)
Skypco napísal:BMino: ty si tusim vsade..., vdaka tebe som musel pouzit Alfiho citaciu... Ak ti koleso pri pohlade z vrchu neprecnieva cez blatnik tak ti nic nemozu..., uz ma raz kontrolovali aj v Rakusku a vsetko v poho... :)
Skypco napísal:Sposobuje to odstrediva sila..., tak ako na roztocene koleso tak aj na vahu konca napravy pri prejazde zakrut...
Zaklad je nezvysovat vahu na konci naprav (pri kolese)..., pamatam si ze bola jedna varianta Alfi kde to celkom zaujimavo vyriesili s kotucmi..., ked ich konstrukcne dali k diferaku... Dost zaujimave jazdne vlastnosti... :)
Zaklad je ked uz podlozky tak co najlahsie..., ale nie z blata. Musia mat stredove osadenie disku..., takze nie 10mm..., ale min 15mm... Os otacania disku na prednej naprave to aj tak nezachrani... :)
alfi666 napísal:Ano spravne uvazujes
alfi666 napísal:nj, ale zakladom riesenia problemu je, ze si ho uvedomis
BMino napísal:to sa ti zdaasi mame podoby vkus na temy, lebo tak 80% ani neotvaram, len tie co ma zaujmu
![]()
skor to bude na akeho natrafis, darmo mu budes vysvetlovat ze ti to neprecnieva, ked on "vie" svoje
PS: to ty si vsade Skypco, nie ja
alfi666 napísal:No a ja som mal 10mm podlozky ktore prave nemali stredove osadenie disku - bol to des... odvtedy som zanevrel na vsetky podlozky
Skypco napísal:Konecne si sa priznal ze si mal tie nestastne desiny..., doteraz som nechapal preco si az taky zaryty odporca... :)