... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
PiraTMB
Auto: MB
Kraj: Košický

Re: E46 - Ake rozsirovacie podlozky???

Nedeľa, 1. Marca 2009, 22:38

Nevyznam sa tak sory za "primitivne" otazky :oops:
Tiez som rozmyslal na leto kupit tie podlozky ale ako citam teraz neviem,
ale budem rad ak ma date niekto do obrazu. Dik

Bmino - bez pokuty, ako to myslis ?
alfi666 - v com su zle tie podlozky ?
ObrázokObrázok

Obrázok

alfi666

Pondelok, 2. Marca 2009, 09:59

Podlozky robia 2 zasadne zle veci :

1 - pokial niesu dokonale vyrobene, nasadene a vycentrovane, tak sposobuju vibracie vo volante, tym padom rychlejsie opotrebovanie vsetkych casti napravy -(to bola moja skusenost, preto som nane zanevrel)
2 - zvysuju neodpruzenu rotujucu hmotu - ako keby si mal tazsie koleso (neviem presne, ale kazdy kilogram na kolese znamena ako 5-10 kil v aute :shock: - neviem ako to presne je)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Pondelok, 2. Marca 2009, 10:24

PiraTMB: vraj za to beru technicaky :D aspon kamarat dopravak to tak vysvetlil susedovy, ked chcel davat na fronteru
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Skypco
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Marca 2009, 10:36

BMino: ty si tusim vsade..., vdaka tebe som musel pouzit Alfiho citaciu... Ak ti koleso pri pohlade z vrchu neprecnieva cez blatnik tak ti nic nemozu..., uz ma raz kontrolovali aj v Rakusku a vsetko v poho... :)

alfi666 napísal:
Podlozky robia 2 zasadne zle veci :

1 - pokial niesu dokonale vyrobene, nasadene a vycentrovane, tak sposobuju vibracie vo volante, tym padom rychlejsie opotrebovanie vsetkych casti napravy -(to bola moja skusenost, preto som nane zanevrel)
2 - zvysuju neodpruzenu rotujucu hmotu - ako keby si mal tazsie koleso (neviem presne, ale kazdy kilogram na kolese znamena ako 5-10 kil v aute :shock: - neviem ako to presne je)

Sposobuje to odstrediva sila..., tak ako na roztocene koleso tak aj na vahu konca napravy pri prejazde zakrut...
Zaklad je nezvysovat vahu na konci naprav (pri kolese)..., pamatam si ze bola jedna varianta Alfi kde to celkom zaujimavo vyriesili s kotucmi..., ked ich konstrukcne dali k diferaku... Dost zaujimave jazdne vlastnosti... :)

Zaklad je ked uz podlozky tak co najlahsie..., ale nie z blata. Musia mat stredove osadenie disku..., takze nie 10mm..., ale min 15mm... Os otacania disku na prednej naprave to aj tak nezachrani... :)

Jednu vec okrem toho ze to lepsie vyzera treba vyzdvihnut - ma to potom velmi dobru bocnu stabilitu..., a hlavne ak sa da je to lepsie riesit inym ET ako podlozkami... :)

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Pondelok, 2. Marca 2009, 11:05

Skypco napísal:
BMino: ty si tusim vsade..., vdaka tebe som musel pouzit Alfiho citaciu... Ak ti koleso pri pohlade z vrchu neprecnieva cez blatnik tak ti nic nemozu..., uz ma raz kontrolovali aj v Rakusku a vsetko v poho... :)

to sa ti zda :D asi mame podoby vkus na temy, lebo tak 80% ani neotvaram, len tie co ma zaujmu :D

skor to bude na akeho natrafis, darmo mu budes vysvetlovat ze ti to neprecnieva, ked on "vie" svoje

PS: to ty si vsade Skypco, nie ja :D
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

PiraTMB
Auto: MB

Pondelok, 2. Marca 2009, 12:07

Diky all za vycerpavajuce info, poradim sa v servise :wink:
ObrázokObrázok

Obrázok

alfi666

Pondelok, 2. Marca 2009, 13:14

Skypco napísal:
Sposobuje to odstrediva sila..., tak ako na roztocene koleso tak aj na vahu konca napravy pri prejazde zakrut...
Zaklad je nezvysovat vahu na konci naprav (pri kolese)..., pamatam si ze bola jedna varianta Alfi kde to celkom zaujimavo vyriesili s kotucmi..., ked ich konstrukcne dali k diferaku... Dost zaujimave jazdne vlastnosti... :)

Zaklad je ked uz podlozky tak co najlahsie..., ale nie z blata. Musia mat stredove osadenie disku..., takze nie 10mm..., ale min 15mm... Os otacania disku na prednej naprave to aj tak nezachrani... :)

Jj... videl som na discovery auto (tusim nejaky Hotrod) ktory mal kotuce pri diferaku :shock: .. tiez som kukal ze aka haluz... ale viem si predstavit, ze to ma pozitivny vplyv na jazdne vlastnosti...

No a ja som mal 10mm podlozky ktore prave nemali stredove osadenie disku - bol to des :evil: ... odvtedy som zanevrel na vsetky podlozky ;)

birki
Auto: 540iA touring

Pondelok, 2. Marca 2009, 13:16

takze aby sa to neak uzavrelo. na zadnu napravu podlozky mozme dat 1,5 cm a nebude to vadit.

dopredu podlozky nie iba kolesa s inym ET..

a tu mam otazku mam kolesa s ET 47 dam tam 1,5cm podlozku tak mam ET 32 spravne ?......... takze ked tam dam kolesa s ET32 tak by malo byt rovnake "vyosenie koleso ako pri podlozke .

spravne uvazujem ? teraz vahu bokom
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

alfi666

Pondelok, 2. Marca 2009, 13:30

Ano spravne uvazujes ;)

birki

Pondelok, 2. Marca 2009, 13:42

alfi666 napísal:
Ano spravne uvazujes ;)

a to mam ET 15 :D:D
a vzadu este 1,5cm podlozky :D som uz tuzer
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

alfi666

Pondelok, 2. Marca 2009, 13:53

nj, ale zakladom riesenia problemu je, ze si ho uvedomis :D

birki

Pondelok, 2. Marca 2009, 14:16

alfi666 napísal:
nj, ale zakladom riesenia problemu je, ze si ho uvedomis :D

neviem mne sa to zda vsetko v poriadku.. maximalne mi trocha prekaza ET pri vytocenych kolesach. ze to derie o podblatniky.
a vzadu sem suchnem lem
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

Skypco

Utorok, 3. Marca 2009, 00:04

BMino napísal:
to sa ti zda :D asi mame podoby vkus na temy, lebo tak 80% ani neotvaram, len tie co ma zaujmu :D

skor to bude na akeho natrafis, darmo mu budes vysvetlovat ze ti to neprecnieva, ked on "vie" svoje

PS: to ty si vsade Skypco, nie ja :D

...asi to bude tym vkusom... :D

Niekedy je to aj o stasti, len vtedy to bolo o trochu inom ET... :)

V Nemecku som mal stastie na takeho ako pises..., a poviem ti on aj "vedel" len ja som vytiahol z kastlika velmi dobru zbran v podobe TÜV-Gutachten a bolo po pokute... :wink:

Odporucam nesetrit a kupit podlozky aj s Atestom..., predavaju sa samozrejme aj so srobami... :)

alfi666 napísal:
No a ja som mal 10mm podlozky ktore prave nemali stredove osadenie disku - bol to des :evil: ... odvtedy som zanevrel na vsetky podlozky ;)

Konecne si sa priznal ze si mal tie nestastne desiny..., doteraz som nechapal preco si az taky zaryty odporca... :)

alfi666

Utorok, 3. Marca 2009, 09:40

Skypco napísal:
Konecne si sa priznal ze si mal tie nestastne desiny..., doteraz som nechapal preco si az taky zaryty odporca... :)

hehe :D tak ale ja som to ani nijak extra netajil ;)... ja som ich tam daval preto, lebo som bez nich nevedel nasadit disky - suchali mi o brzdovy strmen #-o ... a nechcel som to moc rozsirovat - tak som hladal len mensie... ale kedze som bol neskuseny, tak takyto problem s vystredovacim kruzkom som si neuvedomil ](*,)
Vibrovanie volantu ma dohnalo az ktomu, ze som aj podlozky aj kolesa musel predat... kupil som take co sedeli presne a zrazu ziadny problem 8)

hanci
Auto: E46 Compact 320td

Pondelok, 15. Marca 2010, 10:47

prepacte ak sa opytam somarinu ale neviem si rady s kolesami. Chcel by som na svoj Compact E46 16ky kolesa na leto. Podla technickeho mam 7x16 a ET 46/47. Takych diskov je ale malo, neviete mi poradit do akeho minimalneho ET mozem ist bez nejakych uprav karoserie? Vacsinou su disky ktore sa mi pacia ET34/35. A este jedna otazka mozem tam dat aj disky 6,5x16 alebo 7,5x16? To co mam v technickom ma nezaujima len aby som nesuchal o blatniky a tak podobne. Dakujem.
TDI - Trvalo Dobrá Investícia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných