... všetko o BMW ...
ROBO BMW napísal:Nazdar hoši.
Chcel by som kúpiť E39 2 liter benzín. Dieslu sa trošku bojím kôli poruchám čerpadiel, turieb a hlavne tie praskajúce hlavy.Ja viem, že vo fóre sa písalo, že tento motor 2,0i je slabý atď...
No čo ja viem 110kW sa mi nezdá až tak málo. Predtým som mal feldu 40kW, takže tých 110 kW bude stačiť a ak nie dáme možno čipnúť. Ale chcem vedieť názor na kilometre. Je veľký problém stiahnúť kilometre na BMW čkách? Počul som, že kilometre sa ukladajú do pamäte viacerých riadiacích jednotiek, takže keď sa stiahnú na jednej RJ, tak na iných sa dá zistiť skutočný stav. Čo je na tom pravda? Pozeral som na Autobazar.Eu vozidielka a poniektoré ročníky 1997,1998 majú písaný stav okolo 150000 km, niektoré ešte menej a to mi moc nesedí - trošku málo.Servisná knižka žiadna. Takže asi sú stiahnuté km.Čo vy na to?
airbone napísal:
Mas cistu pravdu, pri kupe e39 z bazaru by som tvrdil, ze 95% z nich ma stiahnute kilometre. Ja opravujem budiky z e39 a ani by si neveril kolkych z nich boli prepajkovane epromky.... Zistil som ze u nas v bazaroch sa auta s vacsim poctom km ako 150000 ani nedaju zohnat..... Pocitaj s tym, ze tie auta z rokoch 97/98 mozu mat realne cca 350-400tkm. To ti hovorim ako dobru radu. Co sa tyka 110kw a 520i, neni to ziadna vyhra, je to pre take pohodove kludne jazdenie. Skor pokukaj 528i, to sa uz da.
lupo napísal:je to intenzivne ostrekovanie okna a pripadne aj svetiel
Cabuko137 napísal:Rozhodne nekupuj na SK.. Zozen niekoho znameho co chodi do nemecka kupovat auta a tam si vyber.. hladat mozes na mobile.de.. nehovorim, ze v deutschland je vsetko ako nove ale rozhodne mas vacsi vyber a lepsiu cenu aj s priratanim vsetkych nakladov na cestu, prepis atd..
Ja konkretne mam 520i po starom ujovi co ju vytiahol z garaze v nedelu do kostola, pravidelne ju servisoval v bmw a mam k nej kompletnu servis knizku.. Samozrejme nieje to ferrari ale na pohodovu jazdu to uplne staci, je to R6 a pekne to znie, som nadmieru spokojny..
Ale ako ti tu pisu kludne chod do vysieho objemu, max po tu 530i viac by som uz nesiel.. spotreba je pri tych 520i 523i a 528i skoro rovnaka, zalezi sice od stylu jazdy.. na mojej 520i mam v lete s kludnou nohou v meste priemer kludne 7,8 l, ked sa rozblaznis tak spravim ale aj 10.. max som mal zatial 10,4 litra...