... všetko o BMW ...
luky2208 napísal:Prečital som si to asi 5x ale prepač nepochopil som čo maš ža problém.Vadí ti že otačkomer ukazuje 3500ot a ideš "len" 150 ??? Alebo to už je strop a viac ako 150 to nejde ???
Ak to druhé,tak to môže byť viac vecí.
1-upchatý palivový filter
2-upchatý vzduchový filter
3-upchatý vyfuk alebo katalyzátor
4-vadná hadička ku snimaču tlaku turba alebo samotný snímač
5-ak je zaseknuté/zavreté/vyradené EGR-ko (u E34ki) motor sa nedá vytočiť do otáčok
Včul si môžeš vybrať
xtreme napísal:http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/524td-M21/LHD/M/1989/november/browse/engine_electrical_system/glow_plug_unit_temp_sensor_trigg_contact/
cislo 1 je to cidlo na kluke.. nachadza sa pod starterom..
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ntrol_agr/
ten snimac predpokladam ze je cislo 1
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ts_diesel/
do tohto isli tusim tiez tie uzke hadicky, ale neviem veru na co to je..![]()
neviem ci poznas tuto stranku.. http://www.bmwfans.info das si tam poslednych 7cisel vin, potom browse parts, a pozeras si ako mas auto poskladane..
luky2208 napísal:Takže podla všetkeho predpokladám že odišiel riadiaci vstrek a tým padom motor ide len na 60%. Ta žiarovka tam ma byť na 99%. Ak maš na 4tom valci vstrek s káblom tak tam ma byť ta žiarovka na 100%
BJS napísal:Tá žiarovka tam má byť na 101%. Nemá tam byť osadená žiarovka na MOŽNÝ ŠTART.
ROBO BMW napísal:
No čaves BJS.
Podľa toho čo som čítal, tak tam tá žiarovka má byť.No neviem čo to potom za blbosti píšu v tej knihe. Je to tá kniha čo má aj XTREM / ako na to BMW 5.../ Čo to je za žiarovka MOŽNÝ ŠTART a kde má v prístrojovke byť? Lebo v knihe o nej nič. Máš dáke foto- obr.? Počkať - možný štart nie je tá zelená šípka v tvare kolieska vedľa žhavenia?
xtreme napísal:tusim ze aj v tej knihe to je, ale na tds..
ak ti ta kontrolka trysky na pristrojovke svieti stale tak je to ten vstrek..
ROBO BMW napísal:
Bude to asi ten vstrek ale po elektronickej stránke. KeĎ sme dávali s bratom novú hlavu, dali sme všetky vstreky premerať a boli dobré - aj ten s káblikom. Uvidíme rysuje sa diagnostika, tak som zvedaví čo všetko ukáže. Tá prístrojovka nič, nikto nevie čo s tým môže byť?
luky2208 napísal:Ta pristrojovka typujem že bude niekde studený spoj skôr ako tie baterky. Ak su vtahu baterky tak je problém z vymazaním inšpekcie a oleja pokial sa nemýlym.
ROBO BMW napísal:
No nové poznatky.
Založil som tu žiarovku vstreku.Urobil som autodiagnostiku. Šlapol som prvý krát a kontrolka vstreku zablikala 3x, potom som šlapol druhý krát a blikla 9x. Čo to znamená?
Zaujímavé je, že sa rozsvietili aj tie diódy servisného intervalu. Keď som naštartoval tak išli aj otáčky a ekonomer. Vypol som motor a keď som znovu otočil kľúč tak zas tie diódy nesvietili.Ale keď som naštartoval tak išli aspoň otáčky - ekonomer nešiel ani diódy. Tak som spravil znova autodiagnostiku, žiarovka zablikala a rozsvietili sa aj diódy.Je zaujímavé, že otáčky niekedy idú ale ekonomer a diódy nesvietia.Ale keď svietia tie diódy tak ide všetko. Proste to blbne a blbnem už aj ja.
Ešte som spravil to mazanie intervalov, lebo už svietila červená ledka a inšpekcia.Tak ako som to našiel v popise tu na BMW klube. Inšpekciu mi zmazalo ale mi ostalo svietiť tých 5 zelených lediek. Nemala by svietiť 1 zelená a postupne viacero až do červenej?
A skúšal som aj ten kontrolný vstrek s káblikom. Keď som nechal otočený kľúč v zapalovaní / kontrolky svietili / a rozpojil som ten konektor na tu trysku a naspäť ho spojil začalo bzučať čerpadlo. Myslím , že keby bolo niečo s tým vstrekom / káblik preseknutý/, tak by čerpadlo nereagovalo. Xtrem skús či ti to ide tiež takto.
Na čo slúži v prístrojovke Kódovací modul? Je v zadu a keď som ho vybral a otočil kľúčom svietili všetky ledky ale nešli ani otáčky ani ekonomer. Má to niečo s tými intervalmi servisu? Tu je foto toho modulu a aj tých bateriek v prístrojovke.
Peťo /Xtrem/ neviem či náhodou nejaké kódy namáme v našej knihe na str.102. Ta kontrolka mi na prvý krát blikla 3x to tam v tej tabulke je. Ale na druhý krát mi blikla 9x a to tam veru nikde nieje. Som z toho jeleň. Dole foto tabuľky.