... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Cicicok
Auto: bavorske
Kraj: Bratislavský

Re: Skola smyku (jazdy zrucnosti Tempus - Maxcars)

Sobota, 16. Januára 2010, 16:57

Podla mna si niesu az tak vzdialene. Napisem, co sme robili v PN.

Rano bolo skolenie, kde sme si pozreli prezentaciu a prebrali teoriu. Dozvedeli sme sa ako sediet za volantom a ako ho drzat (ziadne 2:45!). Nasledne sme natlacili do hlavy obed, aby sme sa plny ocakavania presunuli na letisko. Tam sme absolvovali kontrolu cez detektor kovov :D

Na letisku su natrete 2-3 (nepamatam presne) plochy bielou farbou, ktoru ked poliali vodou, simulovala ujazdeny sneh.

Na tej smiklavej ploche sme sa vyhybali kuzelom s brzdenim, bez brzdenia, s prudkym zabrzdenim a naslednym vyhnutim sa. Potom sme to iste robili ale do S-icka. Dalej sme robili podobne veci, ale s roznymi obmenami.

Druha cast bola o tom, ze sme sli do lavotocivej zakruty a simulovali nedotacavy, pretacavy smyk. RWD si mohly aj driftovat :-$

A tretia bola o tom, aby sme sa na suchej ceste v 100kmh vyhli kuzelu, ale bol tam taky mali priestor, ze ledva sa auto zmestilo.

A ako ceresnicka na torte, sme sa mali rozbehnut co to slo a ked sme sa dostali pravou polkou auta na tu bielu plochu, mali sme dat rucku a noznu brzdu zaroven. To bola show \:D/ Vtedy mi nebolo vsetko jedno.
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993
dolepene: anjelske bulvy, citacie lampicky, komfortne rele, elektricke okna a siber, automaticke rozsvecovanie, start na tlesknutie

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 16. Januára 2010, 20:51

kolko benzinu ta to stalo :lol:
kolko oprav si musel po tom vykonat? :lol:

Cicicok

Sobota, 16. Januára 2010, 21:00

Bol som tam este na kachliach, ze Fiat Stilo sa im nadavalo. Kto jazdil, vie ze to auto neskutocne plave na ceste. Teda na tej ceresnicke som nedal presne 360, ale len 270 stupnovu otocku a vtedy sa auto naklonilo nebezpecne na bok :lol: Minul som asi tretinu nadrze ked ratam aj cestu z BA. A este som im zanechal dva pasy z prednych gum :D

Co sme tam boli FWD:ja, fobia, astra combi RWD: E combi, a dve e39.
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993
dolepene: anjelske bulvy, citacie lampicky, komfortne rele, elektricke okna a siber, automaticke rozsvecovanie, start na tlesknutie

Užívateľov profilový obrázok
mito
Auto: ex E46 328Ci

Sobota, 16. Januára 2010, 21:05

Cicicok napísal:
Dozvedeli sme sa ako sediet za volantom a ako ho drzat (ziadne 2:45!)

a ako vas ucili drzat volant?

RudyJames
Autor témy
Auto: Subaru WRX STi

Sobota, 16. Januára 2010, 21:50

Cicicok: dakujem pekne, presne toto som potreboval :smile: vyzera to tiez fajn, podla popisu som myslel, ze tam bude vacsi rozdiel a Pachfurth bude podobnejsi Racing Day... stve ma aj, ze v Piestanoch je teoria niekolko hodin a priatelka ma byt zatial na kave, pritom tam chcem ist hlavne kvoli nej ](*,) no 24.1. uz urcite nemozem, takze to prekladam a porozmyslam este, ci PN alebo PF...

pripadne keby niekto planoval ist, dajte vediet kedy :wink:

mito: predpokladam, ze tesne nad 45° a 270°, ale to by zodpovedalo 2:45... je tak asi najlepsi dosah a aj volanty su na to prisposobene... no ja osobne drzim volant v lavej ruke, tocim dlanou/zapastim rychlo a som tak zvyknuty... prava je obcas na radiacej pake, no vacsinou na stehne spolujazdkyne :mrgreen:
Subaru WRX STi

Cicicok

Sobota, 16. Januára 2010, 21:57

Teraz som si to overil skodovacke drzanie je 1:50 a teraz sa drzi 2:45. Sorry za dezinformacie.

Tak, aby si ho mohol otocit aj o 180 stupnov bez prelozenia ruk. Ked si vsimnes packy su prisposobene na toto drzanie. A sediet mas tak vysoko, aby sisi vedel medzi hlavu a strop dat past.
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných