... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

hakker
Autor témy
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

parkovacky mis-mas

Utorok, 5. Januára 2010, 17:51

cafte mam problem s parkovackami v mojej e39ne ide o to ze uz som pomenil vsetky ziarovky nemam ziadne led ani nic podobne klasicke halogenky ale k veci ked necham zapalene parkovacky tak mi zvykne svietit brzdove svetlo v zadu raz jedno raz druhe... a dnes sa mi stalo ze som mal zapalene parkovacky a svieltila mi predna soferova smerovaka ale len tak slabucko ako parkovacka...a palubak mi hlasi chybu parkovaciek
a niekedy to svieti normalne aj aj tak mi hlasi chybu...
nestretol sa niekto s tymto problemom...
pripadne nejaku radu co s tym-...

starML
Kraj: Zahraničie

Re: parkovacky mis-mas

Utorok, 5. Januára 2010, 23:07

BMW má automatický záložní systém, kdy se místo vypálené žárovky rozsvítí jiná. Takže vzadu místo koncového světla začne svítit brzdové nebo mlhové a obráceně. Vím, že někde jsou v koncovém světle dvě žárovky, ale prostě to funguje tak, že nikdy není ani na jedné straně tma. Vyzkoušej si to tak, že si vyndáš ten držák žárovek z uchycení, rozsviť si parkovačky, mlhovky, ať Ti někdo šlape na brzdový pedál a postupně vyndavej a vracej žárovky. Uvidíš, že když jednu vyndáš, rozsvítí se Ti druhá. Když tu první vrátíš, tak ta její "záloha" zase zhasne. No a vpředu tuto funkci místo parkovaček plní blinkry. To se mi právě stalo, že mi na jedné straně svítila parkovačka, druhá nic a místo toho svítil přední a asi i boční blinkr. Check-control tentokrát neřekl nic, zadek to hlásí spolehlivě.

Ale chce to mít všude žárovky předepsaných příkonů, takže pokud má být v parkovačce 4W halogen, nesmíš tam mít 5 nebo 6W klasiku a totéž platí vzadu. Tohle si hlídá Lichtmodul podle ohmických poměrů resp. odběru. Takže to, že žárovka svítí je hezké, ale pokud už je starší, nemá takový odběr a LM to vyhodnotí jako špatné a místo toho rozsvítí její náhradu. Takže je třeba všechny žárovky vyndat zkontrolovat, začernalé rovnou vyřadit, jejich kontakty lehce očistit pilníčkem, podobně oškrabat páskové kontakty v konektorech a lehce přihnout nahoru + Kontox. A pokud nemáš hrst záložních pojistek, tak si předtím vypni světla. :D

A k těm brzdovým světlům vzadu - napsal jsi, že máš Touringa, nemá náhodou ty světla v těch 5. dveřích a dráty jsou vedeny v takové gumové hadici ? To se často přeláme a může se stát, že svítí něco navíc, i když nejčastější je zkrat.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Užívateľov profilový obrázok
trewq83
Auto: E63 650i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 5. Januára 2010, 23:23

Stalo sa mi tiež, že miesto obrysovej mi svietil blinker. Skontroluj si príkon (W) podľa žiarovky na druhej strane, lebo keď to nesedí tak sa to správa "náhodne".
BMW e63 650i Alpinweiss LPG - Plynožrút
Príbeh: pribehy-nasich-aut/plynozrut-t82307.html

hakker
Autor témy

Streda, 6. Januára 2010, 11:00

oki dik pani prekontrolujem si to vsetko este raz

hakker
Autor témy

Streda, 6. Januára 2010, 14:47

uz je to ok konecne dakujem za rady

starML
Kraj: Zahraničie

Streda, 6. Januára 2010, 23:34

A co tedy ten problém způsobovalo, která žárovka ?

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 8. Januára 2010, 13:22

funguje to takto aj na e36?? :shock:
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

pexon
Auto: e46 330d
Kraj: Bratislavský

Piatok, 8. Januára 2010, 13:29

trewq83 napísal:
Stalo sa mi tiež, že miesto obrysovej mi svietil blinker. Skontroluj si príkon (W) podľa žiarovky na druhej strane, lebo keď to nesedí tak sa to správa "náhodne".

takze to funguje aj na E46? ak hej tak parada, ze to takto soudruzi vymysleli a parada, ze to viem vopred :) inak by som zas rozmyslal, ze kde sa stala chyba

alfi666

Piatok, 8. Januára 2010, 14:31

Na E36 neviem naisto, ale na E46 urcite na vsetkych
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 43 neregistrovaných