... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Mayllo
Autor témy
Auto: BMW e46 318i
Kraj: Nitriansky

E36 Nejde zhasnut motor

Piatok, 25. Decembra 2009, 18:22

Takze mam takyto problem.Na aute mam namontovane denne svietenie,cize ked nastartujem auto,automaticky sa mi rozvietia tlmene svetla a po zhasnuti motoru sa mi automaticky vypnu.No ale dnes ked som isiel autom strasne prsalo a musel som zapnut hmlovky a cize tiez som musel otocit spinac svetiel do druhej polohy aby som zapol hmlovky.No a ked som prisiel domov isiel som zhasnut auto,vytiahol som klucik zo zapalovania ale motor stale isiel.Rucicka paliva aj teploty padla ale motor stale bezal.Zhasol az ked som otocil spinac svetiel do polohy nula.Tak neviem cim to moze byt?Ci by to bolo nejak zle zapojene,ze je to nejak zapojene na zapalovanie,do teraz som to nespozoroval,lebo som spinac svetiel ani nemusel pouzivat.Alebo je to nejaka ochrana,aby sa nestalo ze ked zhasnem auto ostanu svietit svetla.Ale ved na to je tam zas taky pipac ktory na to upozornuje.

alfi666

Re: E36 Nejde zhasnut motor

Piatok, 25. Decembra 2009, 18:29

Mayllo napísal:
Ci by to bolo nejak zle zapojene,ze je to nejak zapojene na zapalovanie

Presne tak ;).. tu ti nikto neporadi, lebo to mas dorabane - takze jedine zobrat k elektrikarovi nech to pozrie ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 25. Decembra 2009, 19:14

Je to na 100% zle zapojené...
BTW,sorry,ale podľa popisu chyby to musel robiť riadny debil. Buď rád že ti nezhoreli káble ku spínaču svetiel,príp. celý vypínač. On zrejme jednoducho spojil "15" zo spínačky s vývodmi spínača svetiel. #-o Prístrojovka sa vypla,lebo vytiahnutím klúča si vypol signál "R".
Naposledy upravil/-a PetoK v Piatok, 25. Decembra 2009, 19:16, upravené celkom 1 krát.

alfi666

Piatok, 25. Decembra 2009, 19:15

PetoK napísal:
On zrejme jednoducho spojil "15" zo spínačky s vývodmi spínača svetiel. #-o

Presne tak to znie ;).. keby tam dal aspon diodu... alebo relatko #-o

Holt experti :bmwball:

Mayllo
Autor témy

Piatok, 25. Decembra 2009, 20:08

Zajtra sa na to pozriem.Urcite to bude zle zapojene.Keby som mal aspom schemu toho automatickeho rosvietovania svetiel.Nevie niekto ako to ma byt zapojene?Nenasiel som to ani na internete.Podla toho ako vyzera sa jedna sai o obycajny univerzalny rosvecovac sveiel ktory sa bezne predava na internete.Ked sa nad tym zamyslim,myslim si ze jeden kabel by mal ist na kostru,druhy niekde do spinacej skrinky dalsi do vypinacu svetiel..........Ved uvidim zajtra,ked to rozoberem a premeram :-k

Užívateľov profilový obrázok
zmätkar
Auto: e46 320i 110kW

Piatok, 25. Decembra 2009, 21:50

No ja som mal toto iste ale teraz neviem presne ze na jakej znacke auta ale ak si dobre spominam tak to bolo asi IVEKO.a fungovalo to tak uz 12rokov :D

Mayllo
Autor témy

Sobota, 26. Decembra 2009, 11:33

JE TO VYRIESENE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozrel sa na to autoelektrikar a za 2 minuty to opravil.Zapojene bolo vsetko dobre,len chyba bola v tom ze ten modul bol univerzalny a kazke auto ma trochu rozdielnu elektriku.Vyriesila to jedna DIODA.Prerusil jeden zlty kabel ktori vedie do vypinacu svetiel a medzi neho dal tu diodu.Ta robi to ze prud pusti tam ale naspet nie.A vtom bol problem ze tam stale ostaval prud,aj ked som klucik vypol.Ale nemohlo sa nic stat.Nic nemohlo vyhoret,ako tu bolo spominane a fungovalo by to stale,ale teraz to uz funguje presne ako ma!

alfi666

Sobota, 26. Decembra 2009, 11:42

ak si pozries, tak tu diodu som ti spominal vcera ;) ... predtym to zjavne zapajal "odbornik" ;)

Mayllo
Autor témy

Sobota, 26. Decembra 2009, 11:56

Ja viem ze si to spominal,mal si pravdu,ja by som na to nebol prisiel,preto som to nechal na znameho ktory je autoelektrikar

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných