... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

obchodna sekcia

normann
Autor témy

Einspritzanlage

Štvrtok, 6. Augusta 2009, 20:24

Při včerejším courání po Německu se mi najednou u mojí 725tds stalo, že při startování si motor sám přidal plyn a hned ubral, za mnou mrak kouře a na displeji hned hláška Einspritzanlage, neboli vstřikovací zařízení. Tato hláška byla zobrazena po celou dobu, co motor běžel. Radši jsem to pak nasměroval domů, auto jelo celkem normálně, spotřeba taky celkem v normě. Ale určitě se něco v autě zlého děje, myslel jsem, že druhý den se studeným motorem třeba problém odezní, ale hláška se ukáže i u studeného motoru a motor si opět sám přidá plyn, neboli vstřikovací systém pustí při startu více paliva. Nevím jestli je to proto, že jednotka vyhodnotí, že je potřeba pustit více paliva, protože ve vstřik. soustavě poklesl tlak, z nějakého důvodu, např. netěsnosti ventilu regulace tlaku ve vstřik. soustavě, nebo je problém někde jinde? Nemáte někdo kdo má diesla podobné nebo stejné zkušenosti?
Freude am Fahre mit E38 725tds Bj.96

normann
Autor témy

Re: Einspritzanlage

Piatok, 18. Decembra 2009, 19:31

Takže otvírám o5 tohle téma, od tý doby co jsem tohle téma zavedl je to stále stejný, jen když je zima a auto dlouho stojí v chladu, startuje to normálně jak má, jinak si vždycky houpne do otáček a hned zas klesne na správné otáčky a na displeji vyběhne hláška Einspritzanlage, zajímavé je, že co jsem vyměnil senzor na ABS/ASC na pravým zadním kole, závada byla na chvíli odstraněna, nic to nehlásilo, normálně to startovalo a nic nehlásilo, i když byl motor teplej. Jenže asi po 4. až 5. startu se to o5 vrátilo. do ted jsem si myslel, že pokud startuju, a šlapu na plynový pedál, nemá to na dodávku paliva a vlastní start žádný vliv, jednotka si stejně přidává palivo, jak sama potřebuje. ALE! už několikrát v poslední době a to hlavně u teplého motoru startér točil dlouho a nic, když jsem ale přišlápl plyn, chytlo to. Dnes ráno, kdy bylo nějakých 15 stupnů pod nulou a já měl auto v práci za bránou na mraze, auto nechytlo na po 2. ani studenej motor! což bylo po 1. teda pokud nepočítám, jak mi vloni zamrzla nafta. taxem na po třetí startoval s plynem a motor postupně nastartoval, čili přišla dodávka paliva, sice to sedí na vyčochtaný vstřik. čerpadlo, ale to to dělá u teplýho motoru a mě dnes i u studenýho, navíc přidám plyn a chytá to, sice je za mnou oblak kouře. :x :oops:
a už druhý den vždy po zapnutí klíče do polohy II poslouchám odkudsi ze zadu jakési vrčení, dnes odpoledne jsem se šel podívat a jde to od nádrže z pravé strany, kde si myslím, že je podávací čerpadlo ponořené v nádrži, jak přepnu klíč do polohy I, nebo 0, ztichne to. Myslím teda, že se ozývá to podávací čerpadlo, který plní podobnou funkci, jako benzínové čerpadlo,ale vím, že u diesla má jen podpůrnou funkci, hlavní tah paliva z nádrže obstará vstřikovací čerpadlo. Ještě dodám, že diagnostika hlásila bludy typu :vadný ventil uzávěru přívodu paliva, navíc byl pro jistotu měněn. Snejkovo diagnoza se nějak do mojí jednotky nedostala vůbec onehdá v garážích.
TAK SE PTÁM....Nemůže za celým problémem hlášky Einspritzanlage, horšími starty zhoupnutím otáček a nejspíš i bzukot v nádrži, špatná funkce, ne li žádná funkce podávacího čerpadla????
Co myslíte?

Užívateľov profilový obrázok
fano031

Piatok, 18. Decembra 2009, 20:50

Koľko máš v nádrži nafty, keď ti to robí? Mne to robilo na e34 524td a bratovi na e34 525tds, keď bolo v nádrži menej ako 30 litrov nafty. Keď bolo viacej nafty štart bol v pohode. Podávacie (pomocné) čerpadlo v nádrži bolo počuť, no až po jeho vybratí sme zistili, že je pridreté a neplní si svoju úlohu ako má a to isté mal i brat...
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex
BMW E34 R6 524 TD ex
BMW E46 R4 320 D ex
BMW E38 V8 730 iA
BMW E70 xDrive 30d

normann
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 11:07

fano031 napísal:
Koľko máš v nádrži nafty, keď ti to robí? Mne to robilo na e34 524td a bratovi na e34 525tds, keď bolo v nádrži menej ako 30 litrov nafty. Keď bolo viacej nafty štart bol v pohode. Podávacie (pomocné) čerpadlo v nádrži bolo počuť, no až po jeho vybratí sme zistili, že je pridreté a neplní si svoju úlohu ako má a to isté mal i brat...

ted tam je asi 20litrů, jinak kolem 30 až 40litrů, jinak tankuju do 50 až 60 litrů, za celou dobu, co to auto mám (2,5roku),jsem plnou nádrž měl jen dvakrát.
Rozchodili jste ty čerpadla ty i bratr, nebo jste je měnili? pokud ano, co stojí řádově?

Užívateľov profilový obrázok
fano031

Sobota, 19. Decembra 2009, 12:41

normann napísal:

ted tam je asi 20litrů, jinak kolem 30 až 40litrů, jinak tankuju do 50 až 60 litrů, za celou dobu, co to auto mám (2,5roku),jsem plnou nádrž měl jen dvakrát.
Rozchodili jste ty čerpadla ty i bratr, nebo jste je měnili? pokud ano, co stojí řádově?

Brat kúpil čerpadlo v ELITE za 170 eur a od toho času si mohol dovoliť jazdiť i na rezervu. Ja som sa na to vybodol a nechal som to tak stále som mal v nádrži viac ako polovicu paliva a štartovanie bolo v pohode...Inak tie pomocné podávacie čerpadlá som vybral a vyčistil no nepomohlo im to. Jednoducho boli zjavne pridreté a niekedy sa po dodaní prúdu spustili samé ale trhane a ťažko inokedy im bolo potrebné pomôcť mechanicky. Takže to nemalo význam.
Skús si natankovať aby si tam mal viac ako pol nádrže paliva a zistíš či je to táto závada...
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex
BMW E34 R6 524 TD ex
BMW E46 R4 320 D ex
BMW E38 V8 730 iA
BMW E70 xDrive 30d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných