... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
PATO_SN
Autor témy
Auto: e91 330xd lci
Kraj: Košický

Re: skrátenie pružín

Utorok, 15. Decembra 2009, 10:53

Thorien napísal:
nemalo je pekna vec ... na Ešžtke som minuly rok menil vsetko .. .ramena .. komplet silenty vpredu ... aj vzadu .. tlmice .... a nechci vediet ako to po roku trieska ... takze uuuplne klidne pri kvalitach nasich ciest ti po roku mozu povedat pa :)

:? hmm takže to može byť hádam zase rozbité kua aj stími cestami
No risk , no fun
e34 524td
EX e36 320i coupe
EX e39 530d tour
KAWASAKI Z750
EX HONDA CBR600F
EX e34 525tds tour
EX e30 318i coupe

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Decembra 2009, 11:11

Rezat pruziny to by som nikdy neodporucal, to sa robilo na skodovkach ktore si tunovali 18r fagani.
Skratis pruzinu ale jej ohyb zostane povodny ako bol co ma za nasledok vacsie namahanie tlmica pripadne uplne znicenie.

cretino
Auto: ..kombik :)
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Decembra 2009, 11:24

na rezanie pruzin sa vykasli radsej ](*,) , nebude to stat za nic.. ked uz setrit, tak kvalitne pruziny (so znizenim okolo 3) a seriove tlmice
F11 525d
E70 35d

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Decembra 2009, 13:41

Skracovanie povodnych pruzin je totalna hlupost. Jednoznacne vymenit pruziny za kratsie, ale to vzdy bude na ukor pohodlnosti. Ide o to, o kolko su sport. pruziny kratsie. Pokial to je do cca 40 mm, ziadny problem. Je to vhodne aj pre seriove tlmice - nic by sa im nemalo stat. Dal som pruziny v predu -40 a v zadu -30 mm, mam to uz 2,5 roku a vsetko OK. Auto je v lete na 17´´, stabilita sa samozrejme zlepsila a tvrdost je tak akurat - este je to celkom pohodlne. Urobil som vlastne len taky kompromis - slo mi o vzhlad auta a nie o nejaku okruhovu verziu. E39 nie je na "blaznenie - to sa k tomu autu nehodi...
Na nasich cestach treba jazdit opatrne, lebo napravy sa potom robia dookola - furt cosi treba menit. Ked sa jazdi "bez hlavy", treba mat vzdy dobre naplnenu penazenku. A mozem doporucit orig. BMW diely - kto kupuje lacnejsie nahrady, vydrzia umerne kratsie, ako origo. !(vlastna skusenost - raz som kupil repliky, a nie tie najlacnejsie, a viac to uz robit nebudem)

PATO_SN
Autor témy

Streda, 16. Decembra 2009, 20:44

323/525 napísal:
Skracovanie povodnych pruzin je totalna hlupost. Jednoznacne vymenit pruziny za kratsie, ale to vzdy bude na ukor pohodlnosti. Ide o to, o kolko su sport. pruziny kratsie. Pokial to je do cca 40 mm, ziadny problem. Je to vhodne aj pre seriove tlmice - nic by sa im nemalo stat. Dal som pruziny v predu -40 a v zadu -30 mm, mam to uz 2,5 roku a vsetko OK. Auto je v lete na 17´´, stabilita sa samozrejme zlepsila a tvrdost je tak akurat - este je to celkom pohodlne. Urobil som vlastne len taky kompromis - slo mi o vzhlad auta a nie o nejaku okruhovu verziu. E39 nie je na "blaznenie - to sa k tomu autu nehodi...
Na nasich cestach treba jazdit opatrne, lebo napravy sa potom robia dookola - furt cosi treba menit. Ked sa jazdi "bez hlavy", treba mat vzdy dobre naplnenu penazenku. A mozem doporucit orig. BMW diely - kto kupuje lacnejsie nahrady, vydrzia umerne kratsie, ako origo. !(vlastna skusenost - raz som kupil repliky, a nie tie najlacnejsie, a viac to uz robit nebudem)

ako ja mám teraz predok spusténí špor, pružinami asi ako máš aj ty 40mm , ale ako prvé ked som dal tie pružiny tak som vymenil tyčky stabilizátora lebo to boli asi povodné=DD teraz nedávno som menil pomocní čap riadenia lebo to hrkalo , ale teraz mi niečo na pravej strane klepe ked idem po njerovnostiach ale počuť to tak hore a neviem čo by to mohlo byť :-k horné uloženie tlmiča je dobré tak nevem že čo kurde
No risk , no fun
e34 524td
EX e36 320i coupe
EX e39 530d tour
KAWASAKI Z750
EX HONDA CBR600F
EX e34 525tds tour
EX e30 318i coupe

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Decembra 2009, 21:05

Pre PataSN:
V tom ti asi neporadim, lebo jednoducho neviem. Ake pruziny si tam dal (myslim znacku)? Ak su to pruziny urcene pre E39, nemali by ti robit ziadnu paseku. Myslim, ze tie veci, ktore popisujes, nesposobili pruziny. Tycky stabilizatoru sa menia pomerne casto, takze nic mimoriadne.
Mne pruziny menili v BMW a popri tom vymenili asi 3 ramena. Suhlasil som z toho dovodu, ze po vymene pruzin treba robit geometriu a nie je to lacna zalezitost. Preto som vsetko vymenil, aby to bolo 100% OK a tak robili geometriu. Zatial je vsetko OK.

PATO_SN
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 21:22

323/525 napísal:
Pre PataSN:
V tom ti asi neporadim, lebo jednoducho neviem. Ake pruziny si tam dal (myslim znacku)? Ak su to pruziny urcene pre E39, nemali by ti robit ziadnu paseku. Myslim, ze tie veci, ktore popisujes, nesposobili pruziny. Tycky stabilizatoru sa menia pomerne casto, takze nic mimoriadne.
Mne pruziny menili v BMW a popri tom vymenili asi 3 ramena. Suhlasil som z toho dovodu, ze po vymene pruzin treba robit geometriu a nie je to lacna zalezitost. Preto som vsetko vymenil, aby to bolo 100% OK a tak robili geometriu. Zatial je vsetko OK.

včera som hladal príčinu prečo to klopká .. ked stlačím piestnicu a vitiahnem ju rýchlo hore tak klopne :-k ale skúsim najskor vymeniť horné uloženie a uvidí sa či to nebude dačo aj vtom
No risk , no fun
e34 524td
EX e36 320i coupe
EX e39 530d tour
KAWASAKI Z750
EX HONDA CBR600F
EX e34 525tds tour
EX e30 318i coupe

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných