Takže otvírám o5 tohle téma, od tý doby co jsem tohle téma zavedl je to stále stejný, jen když je zima a auto dlouho stojí v chladu, startuje to normálně jak má, jinak si vždycky houpne do otáček a hned zas klesne na správné otáčky a na displeji vyběhne hláška Einspritzanlage, zajímavé je, že co jsem vyměnil senzor na ABS/ASC na pravým zadním kole, závada byla na chvíli odstraněna, nic to nehlásilo, normálně to startovalo a nic nehlásilo, i když byl motor teplej. Jenže asi po 4. až 5. startu se to o5 vrátilo. do ted jsem si myslel, že pokud startuju, a šlapu na plynový pedál, nemá to na dodávku paliva a vlastní start žádný vliv, jednotka si stejně přidává palivo, jak sama potřebuje. ALE! už několikrát v poslední době a to hlavně u teplého motoru startér točil dlouho a nic, když jsem ale přišlápl plyn, chytlo to. Dnes ráno, kdy bylo nějakých 15 stupnů pod nulou a já měl auto v práci za bránou na mraze, auto nechytlo na po 2. ani studenej motor! což bylo po 1. teda pokud nepočítám, jak mi vloni zamrzla nafta. taxem na po třetí startoval s plynem a motor postupně nastartoval, čili přišla dodávka paliva, sice to sedí na vyčochtaný vstřik. čerpadlo, ale to to dělá u teplýho motoru a mě dnes i u studenýho, navíc přidám plyn a chytá to, sice je za mnou oblak kouře.
a už druhý den vždy po zapnutí klíče do polohy II poslouchám odkudsi ze zadu jakési vrčení, dnes odpoledne jsem se šel podívat a jde to od nádrže z pravé strany, kde si myslím, že je podávací čerpadlo ponořené v nádrži, jak přepnu klíč do polohy I, nebo 0, ztichne to. Myslím teda, že se ozývá to podávací čerpadlo, který plní podobnou funkci, jako benzínové čerpadlo,ale vím, že u diesla má jen podpůrnou funkci, hlavní tah paliva z nádrže obstará vstřikovací čerpadlo. Ještě dodám, že diagnostika hlásila bludy typu :vadný ventil uzávěru přívodu paliva, navíc byl pro jistotu měněn. Snejkovo diagnoza se nějak do mojí jednotky nedostala vůbec onehdá v garážích.
TAK SE PTÁM....Nemůže za celým problémem hlášky Einspritzanlage, horšími starty zhoupnutím otáček a nejspíš i bzukot v nádrži, špatná funkce, ne li žádná funkce podávacího čerpadla????
Co myslíte?