Štvrtok, 3. Decembra 2009, 18:57
Ahojte, cital som toho dost na fore, ale napisem aj ja moj problem, skusim co najpresneise popisat a ked mozete skuste napisat vase nazory.
Mam BMW 318i touring, r.v. 1996, 85 kW, automat prevodovka, E36
Tak 2 mesiace dozadu sa mi tratila voda v systeme, nasli sme 2 hadicky ktore slzili, dotiahli sme ich a secko slo OK.
Cca mesiac dozadu zacalo auto rano horsie startovat, ale ked som trosku pri starte pridal, secko slo ok, po par dnoch bol start coraz horsi, musel som pridat aj plyn a drzat na 4000 otacky a z vyfuku dym... pocas jazdy za mnou bol husty biely dym aj 5 km... mechanik mi vravel ze je to OK, ze to je len kondenz....
No asi tyzden dozadu som bol menit vzduchovy filter a skusil hadice a boli vraj az fest natlakovane.
Vravi ze tesnenie pod hlavou alebo hlava...
No pred 2 dnami som stretol znameho a ten mi vravel ze to moze byt este viko na nadobke s chladiacou zmesou. Tu zas citam ze nejake tesnenia to mosu byt este...
Kazdopadne viem ze ked je doliata voda a prejdem tak 100 km stati sa tak pol litra - liter vody ale pocas jazdy sa neprehrieva, ked sa strati uz viac vody, vtedy postrehnem ze trosku stupne teplota, co je asi uz normalne ze ma tendenciu stupat teplota ked je malo vody v systeme, ale ked je voda doliata, tak tych 100 -150 km problem nerobi. Kazdopadne ked uz je malo vody v systeme prestane kurit a len z casu na cas trosku teplo je z kurenia.
Este co mi poradil mechanik, vecer skusit pootvorit trosku viko a dostat prec tlak z hadic. Rano start je potom normalny a nedymi ani pocas jazdy... Ked to neurobim, ze necham natlakovane hadice, rano je start problemovy.
Este jedna info, v aute je namontovane aj LPG.
Je mozne ze vzduch do systemu z niekadial tlaci? okrem prasknutej hlavy a tesnenia? Moze to byt viko na nadobke ze mozny pretlak nevypusti a voda zmizne so splodinami cez vyfuk? Tesnenie som menil tak rok dozadu.
Ked mate dalsie otazky, pytajte sa. Uz ked mam menit tesneie pod hlavou, dat na pretlakovanie hlavu a bude ma to stat 10 tis aj s robotou, to radsej kupim poloblok radsej, bez sania a vyfuku....
Dik za vase nazory a postrehy