... všetko o BMW ...
Proste a jednoducho, najväčšie zatlačenie do sedačky zažiješ v aute v momente max kruťáku a zrýchlenie v momente max výkonu.
Oproti krivke točivého momentu (a zodpovedajúcemu zatlačeniu do sedačky), výkon väčšinou citeľne rastie s otáčkami, obzvlášť pokiaľ točivý moment s otáčkami tiež narastá. Výkon bude vzrastať aj v tom prípade, pokiaľ prekročíme vrchol točivého momentu a bude naďalej vzrastať s otáčkami, pokiaľ točivý moment nezačne ochabovať tak rýchlo, že tento pokles už nestačia vyrovnávať vzrastajúce otáčky. Aj cez tento fakt výkon nemá nič spoločného so "zatlačením vodiča do sedačky".
chefino napísal:
Mám dojem, že keby si nebol prispel do tejto témy ani jedným svojim príspevkom, vôbec nič by sa nestalo ...
slamec napísal:
to máš pravdu - ale takto sa to rozpútala debata, kde sa ti to isté (čo ja) snažia vysvetliť viacerí
![]()
(hell -máš u mňa ďalšiu kávu)
chefino napísal:
![]()
To si zabil
Hell napísal nezmysel, ale veď na kávu ho zober kľudne
To si zabil
Hell napísal nezmysel, ale veď na kávu ho zober kľudne
najväčšie zatlačenie do sedačky zažiješ v aute v momente max kruťáku a zrýchlenie v momente max výkonu.
Potom si zaraď jednotku, choď na otáčky max. kruťáku a naplno pridaj. Potom to isté sprav pri otáčkach max. výkonu. Porovnaj sám silu, kt. ťa tlačí do sedačky.
No a potom skús jazdiť a predbiehať v momente max. kruťáku a potom zas točením do max. výkonu. Zistíš to, čo píšem (nie je to z mojej hlavy samozrejme).
chefino napísal:Ok, uznávam, že som to napísal krkolomne, až nezrozumiteľne. Preto som však odkazoval na ten článok, ktorý bol napísany zrozumiteľne![]()
Ja nie som fyzik, ani technik, no začalo to tu zaváňať fórovými trollmi (teraz nemyslím na Teba).
Howgh.