... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
truhlik333
Autor témy
Auto: 316i E36
Kraj: Košický

ako dat dole bubon?

Utorok, 29. Júla 2008, 12:39

pls ako dat dole bubon v zadu? auto compact E36 316i

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Utorok, 29. Júla 2008, 17:21

bubon ale alebo len ten kryt....
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

truhlik333
Autor témy

Utorok, 29. Júla 2008, 21:02

no len kryt aby som sa dostal k oblozeniu ze nastavim rucnu :o

ancaaa
Auto: e46 330ci

Streda, 30. Júla 2008, 10:27

truhlik333 napísal:
no len kryt aby som sa dostal k oblozeniu ze nastavim rucnu :o

nechcem byť mudry možnože sa mylim ale nenastavuje sa ručna pri ručnej v tunely??
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

pysta

Streda, 30. Júla 2008, 10:39

ancaaa napísal:
nechcem byť mudry možnože sa mylim ale nenastavuje sa ručna pri ručnej v tunely??

Rucna sa v tuneli len donastavuje, ak je tam velka vola, treba nastavit pakne v bubne.
Na to su ale servisne dierky cez ktore sa pod natocenim kolesa da dostat srobovakom a nastavit pakne. Najlepsie dotiahnut kazdu paknu a potom povolit o par zubov (obe strany rovnako)
Ale aby som sa vratil k povodnej otazke, stahuje sa pripravkom alebo stahovakom

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 30. Júla 2008, 10:51

na bmw som nerozoberal, ale na inych autach ho vyrazis aj pomocou kladicka a neakej mosadznej tycky

truhlik333
Autor témy

Streda, 30. Júla 2008, 11:05

to staci vysrubovat ten inbus a bubon zlezie dole? to je cislo 6?

ancaaa
Auto: e46 330ci

Streda, 30. Júla 2008, 18:51

nechcem byť zase múdry ale ked už sa neda donastaviť pri ručnej a keby som si už dal tu namahu davať dole bubny tak by som už vymenil aj obloženie :wink: lebo podla mna už bude v čudu
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

Pežot

Streda, 30. Júla 2008, 18:55

No bubon sa dáva dole tak, že doň bucháš kladivom kým sa neposunie (samozrejme gumenným aby si neublížil bubnu), on potom spadne na os a dáš ho dole. Vysunieš nastav si ručnú a vymeň aj obloženie na oboch stranách. Nastavíš si na ručnej a ptm pod pákou to podoťahuješ tak aby dobre bolo :wink:

truhlik333
Autor témy

Streda, 30. Júla 2008, 23:06

hodinu som sa pasoval zo zapecenym bubnom, ale nakoniec sa podarilo, a cuduj sa svete ludia, to oblozenie je hrube na oboch stranach jak nove :o , auto som donesol z vonku vidno ze nemecke spoluobcanstvo sa stara o veci pri predaji, vpredu nove brembo, vzadu taky nove, problem rucnej je to, ze zatiahnem paku, zatiahne, ale ta paka potom stoji, sledoval som to, no nevidel som tam pruzinu okrem tej ktora je na lanku v bubne, ta je v prdeli samozrejme, hrdza rbi svoje, prestrikali sme sprayom na to a uvidm, zatial rucku nevyuzivam, ale spozoroval som ze prestalo buchanie 1-R, 1-2 :lol: , ono to brzdilo napravu totalne, rozdiel v rozjazde je cititelny, auto ide hladko, thanksjuverymač seckym, tu jest vela info,,server jak ma byt, ale jedno ma sere: riadil som sa postupom v hlave akym,, ked som mal este favorita :twisted: , toto si to bawo nezasluzilo

Cicicok
Auto: bavorske
Kraj: Bratislavský

Re: ako dat dole bubon?

Piatok, 6. Novembra 2009, 19:08

Dnes som sa snazil dat dole bubon. Najprv sa to nechcelo ani pohnut. Tazke kladivo im s tym pomohlo. A to len problem zacal. Ani za svet nechce ist dole ten sprosty kryt. Po hodine lomcovania sa roztrtkal valcek, kvapalina vytiekla a trochu sme povolili kryt. Lenze hore vobec nechce ist. Celuste su roztiahnute t.j. stale brzdi. Ked to nasilu tahame dole, tak to ide komplet aj s celustami.

Prosim o pomoc. Ako to mam dat dole? Potrebujem stiahnut "odbrzdit" celuste. Alebo proste niako to dat dole, lebo nemozem to ani spravit ked sa k tomu neviem dostat :(
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993
dolepene: anjelske bulvy, citacie lampicky, komfortne rele, elektricke okna a siber, automaticke rozsvecovanie, start na tlesknutie

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Sobota, 7. Novembra 2009, 00:26

No ono budes mat asi zodraty bubon, ze tam budes mat drazku v ktorom beha to oblozenie.
moznosti mas nasledovne, ja som ich na bave neskusal, lebo nemam bubon
odzadu mas take kolicky, co ti drzia pakne na tom plechu. ked ich otocis od 90° (vacsinu to je o 90, ale tazko povedat ci sa to otrasmi neposunulo) a stiahnes dole bubon aj s paknamy. Ale to sa ti asi nepodari, lebo tie kolicky su gulate a su napruzene strunkou. cize ich budes musiet odbrusit potom sa to rozletia pakne a stiahnes ich aj s bubnom. na plechu ti ostane len valcek.
Inak aj valcek mozes kludne zhodit drzi na dvoch srobikoch, a to ze ti tecie tak to preto, lebo ako si trieskal kladivom tak ti pakna prerazila gumu

Cicicok
Auto: bavorske
Kraj: Bratislavský

Sobota, 7. Novembra 2009, 00:44

Jannci napísal:
No ono budes mat asi zodraty bubon, ze tam budes mat drazku v ktorom beha to oblozenie.
moznosti mas nasledovne, ja som ich na bave neskusal, lebo nemam bubon
odzadu mas take kolicky, co ti drzia pakne na tom plechu. ked ich otocis od 90° (vacsinu to je o 90, ale tazko povedat ci sa to otrasmi neposunulo) a stiahnes dole bubon aj s paknamy. Ale to sa ti asi nepodari, lebo tie kolicky su gulate a su napruzene strunkou. cize ich budes musiet odbrusit potom sa to rozletia pakne a stiahnes ich aj s bubnom. na plechu ti ostane len valcek.
Inak aj valcek mozes kludne zhodit drzi na dvoch srobikoch, a to ze ti tecie tak to preto, lebo ako si trieskal kladivom tak ti pakna prerazila gumu

Takze kryt uz mam dole. Problem tychto brzd je, ze zozadu su dva koliky, ktore ani neviem naco tam boli, lebo nic sa neudialo. Tak som to musel stlc kladivom.

A tomu valceku sa nic nestalo. Ta kvapalina vytiekla cez tie piestiky, ktore sa brzdenim vytlacaju.
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993
dolepene: anjelske bulvy, citacie lampicky, komfortne rele, elektricke okna a siber, automaticke rozsvecovanie, start na tlesknutie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných