... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

faceman
Autor témy
Auto: BMW E92 330d
Kraj: Prešovský

E36 problem z kontrolkami servisneho intervalu

Pondelok, 26. Októbra 2009, 21:02

Zdravim mam taky problem po pretočeni kluča mi svietia na displeji kontrolky žlta s červenou sučasne a vypisuje mi oilservice a inspection sučasne pričom olej bol vraj davany novy tvrdil predchcdzajuci majitel mohlo sa stať že to nezresetovali a preto to svieti? ale po naštartovani motora to po par sekundach zhasne nerozumiem tomu principu #-o a ešte dve veci ma trapia ta žlta kontrolka aky ma vyznam inspection #-o to signalizuje aku poruchu ?alebo čo treba vymeniť?? a potom ked mam malo oleja a treba doliať bude mi to niekde signalizovať na pristrojovke alebo musym vždy kontrolovať na odmernej tyčke oleja či je ho tam dosť pytam sa preto lebo na E30 ked mi trebalo doliať signalizovalo mi to hned na tom palubnom počitači nad hlavou ako je to u E36??Porate prosim už som s toho auta zufaly na svojej E30 som nikdy nemal taky problem.Dik za každu pomoc :(
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: E36 problem z kontrolkami servisneho intervalu

Pondelok, 26. Októbra 2009, 22:35

co to je aky problem? to ze ti svieti servisna kontrola a vymena oleja?
predchadzajuci majitel nezresetoval interval. navodov tu je habadej.
keby si pred napisanim pouzil funkciu hladat, tak by si nasiel na vsetky tvoje otazky odpovede ;)

staci zresetovat a hned mas vsetko zelene ako ma byt a ani inspection nebude otravovat.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 27. Októbra 2009, 00:24

faceman napísal:
Zdravim mam taky problem po pretočeni kluča mi svietia na displeji kontrolky žlta s červenou sučasne a vypisuje mi oilservice a inspection sučasne pričom olej bol vraj davany novy tvrdil predchcdzajuci majitel mohlo sa stať že to nezresetovali a preto to svieti? ale po naštartovani motora to po par sekundach zhasne nerozumiem tomu principu #-o a ešte dve veci ma trapia ta žlta kontrolka aky ma vyznam inspection #-o to signalizuje aku poruchu ?alebo čo treba vymeniť?? a potom ked mam malo oleja a treba doliať bude mi to niekde signalizovať na pristrojovke alebo musym vždy kontrolovať na odmernej tyčke oleja či je ho tam dosť pytam sa preto lebo na E30 ked mi trebalo doliať signalizovalo mi to hned na tom palubnom počitači nad hlavou ako je to u E36??Porate prosim už som s toho auta zufaly na svojej E30 som nikdy nemal taky problem.Dik za každu pomoc :(

e36tka si rata servisny interval. kocky ktore ubudaju znamenaju jak blizko si dalsiemu intervalu.
Ide to vporadi. Oil service -> inspection 1 -> Oil service -> Inspection II. -> Oil servis atd...
Po par sekundach to zhasnut ma..
Co obsahuje Inspection I/II si najdes na nete. Neni to porucha ale servisny interval.
Malo oleja ti na palubke nic neohlasi, ak mas velky BC tak snad na nom. Ak nemas tak len kontrolovat rysku.
Ak tam budes mat fakt malo oleja, tak v prudkej zatacke ti moze zasvietit kontrolka tlaku oleja, ale to je tak vsetko.

Ked si mal e30ku tak nechapem ze sa na taketo voloviny dokazes vobec pytat :wink:

Inac velmi detailne si o tom mozes precitat na CZ fore :wink:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=68654

faceman
Autor témy
Auto: BMW E92 330d
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Októbra 2009, 07:13

ja som to prve hladal aj našiel mam aj ten postup ako to zresetovať mna hlavne trapila ta žlta kontrolka čo znamena a na E30 mi to zatial nesvietilo nemam ju velmi dloho ani rok a olej tam bol meneny mna trapila len ta žlta a to či mam niekde kontrolku ktora zasvieti ked treba doliať olej ako na E30 preto :D radšej a opytam ako by som mal dačo pokaziť :D
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

KISS-MY-ASS
Auto: BMW E46 330d Touring
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Októbra 2009, 18:03

a žlta kontrolka to znamena že treba pomaly vymeniť olej alebo treba isť na servis ale tebe netreba.. tebe to stači zresetovať... sice je tu pokokot navodov a už som skušal reset a ešte sa mi to zatim nepodarilo resetnuť... ide o to že svietii asi 6 zalenych žlta a pak červena... a ono sa to postupne stráca s km... alebo časom čo na aute behaš... potzom už maš iba 5zelenich 1žltu 1červenu.... 4 zelene 1žltu 1 červenu ...atd... až pokym ti neostanu svietiť iba žlta a červena ako v tvojom alebo aj v mojom prípade.... ...dufam že som dostatočne vysvetlil...
PS: pre ostatnych nechápavych alebo takych čo maju prvy krat BMW poprosim presunuť do navodu....lebo normálne až na smiech totok....
BMW E39 528i M packet
EX BMW E46 330Ad Touring M packet
EX AUDI Q7 3,0TDI S line
EX BMW E36 320i Coupé M packet
EX Rover 75 1,8B
EX Seat IBIZA 1,4B

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných