... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

kalo
Autor témy
Auto: 316i compact
Kraj: Bratislavský

E36 compact kurenie-nefuka teply vzduch

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 09:34

nazdar,

potrebujem surne poradit
kurenie mi nefuka teply vzduch a to aj ked je motor zohriaty a zaroven sa mi rozsvietil airbag ale to mozno nemusi s tym suvisiet, hlavny problem je v tom ze nechce fukat teply vzduch a vcera ked som nechal bezat auto na volnobehu trochu dlhsie a mal som zapnutie fukanie tepleho vzduchu tak sa rucicka teploty vysvihla k cervenej a spod kapoty dym a voda vytiekla.
termostat je stary asi 8 mes., moze to byt cidlo teploty alebo co?
prosim poradte, dakujem
Naposledy upravil/-a kalo v Štvrtok, 29. Októbra 2009, 10:41, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: E36 compact

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 10:16

hmm a mas to dobre odvzdusnene? :-k
ak ti teplota vystupla termostat mozno neotvoril ale vzduch by ti teply fukal :-k
a koliesko na studeny a teply vzduch ti funguje dobre? :P
E36 compact 316i           (||||)(||||)

kalo
Autor témy

Re: E36 compact

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 10:39

johnyfly1 napísal:
hmm a mas to dobre odvzdusnene? :-k
ak ti teplota vystupla termostat mozno neotvoril ale vzduch by ti teply fukal :-k
a koliesko na studeny a teply vzduch ti funguje dobre? :P

odvzdusnene to netusim ale myslim ze to by malo byt ok, vyskusame uvidime

no a to koliesko neviem ci je ok, proste da sa nim tocit no len ak dam na teply tak z fukarov mi nejde teply vzduch, raz som uz bol z toho zufaly tak som sa hral s koleckom a tocil ho teply, studeny a na chvilu mi zacalo fukat teply vzduch, ale ked som odstavil auto tak zase fukal len studeny, moze to byt ventil alebo co? auto funguje ok, len to kurenie ma hneva hlavne teraz v zime

Thorien
Kraj: Košický

Re: E36 compact kurenie-nefuka teply vzduch

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 10:51

ak ti prehrialo motor a vytlacilo vodu zo systemu tak nieco nie je v poriadku s chladenim .. takze najprv by som hladal pricinu tohto ... a velmi pravdepodobne ak odstranis toto tak aj kurit bude ....

truhlik333
Auto: 316i E36

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 12:04

vodna pumpa

kalo
Autor témy

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 12:06

Thorien napísal:
ak ti prehrialo motor a vytlacilo vodu zo systemu tak nieco nie je v poriadku s chladenim .. takze najprv by som hladal pricinu tohto ... a velmi pravdepodobne ak odstranis toto tak aj kurit bude ....

no pocas jazdy sa mi to nestalo len teraz na volnobehu ale moze to byt, lenze ono to kurilo v pohode a za posledny tyzden to odislo, vies sem tam ak tocim s tym kolieskom tak asi na 268 pokus zacne fukat teply vzduch.
v podstate nefunguje fukanie tepleho vzduchu a dost ma to hneva teraz v zime
ale dik za radu a cim by som mal zacat, co skontrolovat?

kalo
Autor témy

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 12:08

truhlik333 napísal:
vodna pumpa

voda prudi v systeme, obe hadice boli horuce, tak?

sory nie som nejaky mechanik 8)

truhlik333
Auto: 316i E36

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 12:12

otvor zatku na chladici a pridaj plyn, tam uvidis ci cirkuluje voda, u mna tiez boli teple hadice, ale tym ze uz pumpa odchadza a pretocilo ju na oske sem tam, a ked si prehrial motor , to znaci-puma-tesnenie-hlava, toto prejst, hadice ti netlakuje po jazde?vacsinou tesnenie prdne pri 4 valci na hlave, celkom blizsie k stieracom, nechaj zohriat vypni a pocuvaj ci syci, ak hej, cakaju ta vydaje, pekny den

Thorien

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 12:20

no nemusi to byt hned take strasidelne ... pise ze menil termostat ... mne napr vymenili termostat len ten bakelit co ho zakryva ... na ktory sa pripajaju hadice z chladica bol prasknuty ... resp netesnil .... a spravalo sa to podobne ... zistil som to tak, ze ked som dosiel domov a otvoril som kapotu tak pri zohriatom motore bolo krasne pocut sycanie stamad ..

kalo
Autor témy

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 13:01

no pokial som si dobre vsimol tak co mi nefuka ten teply vzduch, tak nepocul som ziadne sycanie od motora, jedine vcera ale to len preto ze sa prehrial motor a vytiekla voda, inac ak by som nemal zapnute fukare tak mi ani neprehreje motor, pretoze pocas jazdy si drzi teplotu

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 21:59

ja by som skusil este raz poriadne odvzdusnit...a ak nepomoze potom dalej riesit....
a neviem ako to je na bmw ale raz na fieste bol odydeny ventil co je pred radiatorom kurenia na hadiciach ten bud je otvoreny ked das koliecko na cervene alebo zavrety ked je v modrom
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

jergy_zm
Auto: Trabant
Kraj: Nitriansky

Piatok, 30. Októbra 2009, 13:21

tento problem som mal aj ja na 1.8cke, a kamos ma ten isty problem na compacte 1.6. Ja som mal hlavu dole-brusenie, a vymena tesnenia, ktore bolo zle, je tu niekde na fore aj foto.. ...

no a kamosovi tak isto nekuri ako tebe, a tlakuje mu hadice, odvzdusnovali sme to niekolko krat. Po chvilke hlavne na volnobeh ked su nizke otacky, tak sa zavzdusni pumpa a voda prestane cirkulovat, ale ked popridavas na volnobeh, tak hned zacne kurit, a ked nehas vonobeh, tak zas hned prestane. Tak isto, ak sa zacne na volnobeh prehrievat, trocha popridavas, tak teplota by mala zist do normalu.... tolko moje vlastne skusenosti - tesnenie pod hlavou. Oprava 200-300euro, ako kde a ako u koho.
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
BMW E36 ///M3 3.2i US limo
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
Škoda Felicia Combi VanPlus 1.9D
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

kalo
Autor témy

Piatok, 30. Októbra 2009, 14:31

no chlapci asi je to uz vyriesene, je to chladic

ale uvidim co dalej ako sa to bude spravat ale chladic bol v prde... :-))

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných