... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

323/525
Autor témy
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

E39, 525tds,1996 - svieti bodka na displeji (maly Low BC)

Streda, 28. Októbra 2009, 01:23

Zdravim vsetkych, vedel by niekto odstranit tu bodku a zmenit jazyk ? Auto je povodom z Talianska. Dik.

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E39, 525tds,1996 - svieti bodka na displeji (maly Low BC)

Streda, 28. Októbra 2009, 02:15

Najprv si zisti cez test budikov, aky tam mas zapisany VIN kod a ci sedi zo zvyskom auta. Vyzera to najskor tak, ze budiky pochadzaju z ineho auta. Ak vin nesedi povedzme z LCM, musi sa zapisat do pamate eprom. Co cert nechcel, diagnostika ti to nespravi, pokial zisti ze VIN tam zapisany uz je, takze treba najprv vymazat povodny VIN a to tak, ze sa preprogramuje eprom v budikoch a nasledne do nich zapisat spravny VIN cez diagnostiku DIS (pripadne ich komplet nakodovat).

323/525
Autor témy

Streda, 28. Októbra 2009, 02:41

Diky, fundovana odpoved, ale nedozvedel som sa, ci musim do servisu, alebo to zvladnes aj ty. Cital som na teba len chvaly, preto ta otazka. Pristrojovka bola menena - kupil som ho v r. 2006, cize malo 10 rokov a na pocitaci km 163 000 km. Po 10 rokoch v Taliansku - rozpravka !! Pri kupe som bol na teste v MD Bavaria ZA a tam sme zistili, ze je pristr. panel z ineho auta. VIN z pristrojovky je iny ako na aute. Tu sa neda zmenit stav km vrtackou, tak to vyriesili takto. Ale povazujem to len za kozmeticku vadu a s autom som nadmieru spokojny. A este ten jazyk ? Aspon si myslim, ze v BC bude taliansky. To neviem, ja do ziadnych servisnych modov nezachadzam. Dik.

airbone

Streda, 28. Októbra 2009, 13:29

hm, chvala? a zaco?
Odpoved nato ci ti to spravia v servise BMW: Nie
a to z jedneho dovodu ktory som uz napisal vyssie - s diagnostikou ktoru maju sa da zapisat VIN (a aj km) len do "cistych" (rozumej novych) budikov. Riesenie je take, ze treba vypajkovat z budikov epromku, a cez programator z nej vymazat polia kde je ulozeny VIN a prip. aj km), potom epromku napajkovat naspat a budiky nakodovat cez DIS (ten potom mysli ze su nove a zapise do nich aj VIN). Ja ti neviem pomoct, pretoze ziadny programator nemam (v blizkej dobe kupim), ale bol tu na fore niekto iny, ktory to vie vymazat, len teraz si uz napamatam kto konkretne to bol, niekomu tu menil km po vymene palubky. Tusim sa mi mari ze alfi666 ??? fakt neviem. Zopar chalanov skusalo zapisat vin a km aj cez bmw scanner, ale to neodporucam. Skusali sme to na nejakych budikoch a komplet to rozhodilo kodovacie data.

323/525
Autor témy

Streda, 28. Októbra 2009, 14:03

Diky ti, podla toho, co si napisal, sa mi to neoplati. V podstate som to doteraz bral len ako chybicku krasy. A pokial nie je nutne, tak len pre pokoj v dusi sa to asi neoplati. Na ten jazyk si mi neodpovedal, ale moze byt, zei tam taliancina vobec nebude - boh vie, odkial pochadza ta pristrojovka. Mam na teba este jednu otazku - da sa z niecoho vycitat povodny stav km ? Ak ano, zmakol by si to ? Este raz - dakujem.

airbone

Streda, 28. Októbra 2009, 16:50

ten jazyk by sa mal dat zmenit bez problemov, ale len do nemciny, anglictiny apd... ziadne budiky ti nebudu pisat v slovencine.
Realny stav km sa zistit vacsinou neda, kedze ludia co to stacaju to spravia na vsetkych miestach kde sa ukladaju - no v tvojom pripade, ak kilometre stocili len tym, ze vymenili budiky ktore mali menej km, tak je mozne povodny stav vycitat z modulu LCM alebo z RJ motora. To ti vsak zo zdravotnych dovodov neodporucam, pretoze vela ludi pri tom kolabuje. Prestav si ze na budikoch mozes mat 150tis a v skutocnosti 450...... nehovorim ze to je tvoj pripad, ale stretol som sa stym hlavne u majitelov VW passat tdi apd...

Nedavno sa tu riesila prave tato tema - zistovanie povodnych km. Myslim ze tam pisal aj clen starML a popisal iny sposob ako sa to da zistit. Ak auto bolo servisovane v zahranici, tieto udaje by sa mali nahravat na server, kde sa vedie komplet databaza. Technici u niektorych servisov BMW mozu mat na dany server pristup a vedia o aute zistit napr. posledne servisne prehliadky a k tomu prisluchajuci pocet km. To ti moze aspon trochu nacrtnut obraz. No viac k tomu neviem. Skus najst tu temu tu na fore.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných