... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

mabulko_123
Autor témy
Auto: E36
Kraj: Žilinský

E36 abs

Nedeľa, 18. Októbra 2009, 21:17

Ahoj, mam chybu v abs, kontrolka svieti, Najprv mi odsilo cidlo a diagnostika hlasila prislusne cidlo plus chybu 117 - Magneticky ventil -priliz nizke napatie. Cidlo som vymenil, chyba cidla sa uz nezobrazuje ale ten mgnt ventil stale. Po vymazani chyby sa ihned po otoceni klucika chyba nacita opat. Neviete co tomoze byt a kde sa vlastne ten magneticky ventil nachadza? Auto ma iba abs, nema ASC. Je to 318tds.

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: E36 abs

Nedeľa, 18. Októbra 2009, 22:54

kamarade, tak tento problem mam aj ja. konkretne mi to dava nizke napatie na tretej cievke. nemal som to este rozobrate, ale bud je cievka v haji, alebo je kabel ktory tuto cievku napaja v haji. ale nemal som to rozobrate. Ak to vyriesis skor ako ja (ja to neriesim uz rok, lebo mne ABS nechyba ku stastiu) tak daj vedet co to bolo.

mabulko_123
Autor témy

Pondelok, 19. Októbra 2009, 06:12

Na akej cievke ale? Mne to hlasi daky magneticky ventil a nie cievky. btw. Kde su vlastne tie cievky a odkial tam idu kable. Su v abs pumpe a kable idu z riadiacky? Da sa to pomerat a ake napatie by tam malo byt ?

Jannci

Pondelok, 19. Októbra 2009, 07:50

mne to diagnozovali pred polrokom, cize si to nepamatam presne, ale bolo to v vzneni nizke napatie tretej cievke elektromagnetickeho ventilu. ABS som nepozeral, ale myslim si toto:

Ak mas na aute iba ABS, tak mas tri trubicky k brzdam
Ak mas aj ASC, tak ich mas 4.

cize tebe ked mas nizke napatie na cievka, tak ti nebude prerusovat okruh, cize ABS ti nejde a flekujes. Tato cievka by mala byt na bloku ABS, tam odkial idu hadicky. ake tam ma byt napatie, tak to neviem, to treba odmerat na inom, na ktorom to funguje.

P.S. ten posledny odstavec je len toeria, prakticky nikdy neoverene

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Utorok, 20. Októbra 2009, 21:42

Mne svieti tiez a na zimu sa bojim bojim... 8-[ 8-[ ..Tak to potrebujem tiez poriesit...
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

mabulko_123
Autor témy

Utorok, 20. Októbra 2009, 22:09

Hmm, teraz by bolo treba niekoho ktovie, co sposobuje to nizke napatie na cievke.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 20. Októbra 2009, 22:36

mabulko_123 napísal:
Ahoj, mam chybu v abs, kontrolka svieti, Najprv mi odsilo cidlo a diagnostika hlasila prislusne cidlo plus chybu 117 - Magneticky ventil -priliz nizke napatie. Cidlo som vymenil, chyba cidla sa uz nezobrazuje ale ten mgnt ventil stale. Po vymazani chyby sa ihned po otoceni klucika chyba nacita opat. Neviete co tomoze byt a kde sa vlastne ten magneticky ventil nachadza? Auto ma iba abs, nema ASC. Je to 318tds.

Chybu na ABSku, mazes darmo. Oni sa mazat nedaju. ABSko sa samo-testuje pri kazdom nastartovani a dalej po prekroceni urcitej rychlosti...cca 8 km/h a ked chyby niesu tak zhasne.
Aku diagnostiku si pouzil ?

Vzasade na ABSko nejde vacsinou z 3 dovodou..
1) Cidlo na kolese
2) Odpaleny ABS control modul
3) Odpalena abs pumpa

alebo niektore z Abs relatok.

95ky a vyssie maju Teves Mark 20-I ABS, cize control unit a pumpu v jednom.
Magneticky ventil moze byt jeden zo 6 solenoidov ktore najdes ked otovoris pumpu spajaju ich droty ktore casom nemusia dodavat spravne napatie a treba ich prekablovat.
Ak sa ti to podari usetris si aspon 800eur ktore chcu v BMW za novu. Alebo zohnat z buracky.

V kazdom prippade to treba zdiagnostikovat poriadne, abs nemusi spravne fungovat aj pri starej baterii.. ktora dodava nizke napetie.

mabulko_123
Autor témy

Streda, 21. Októbra 2009, 06:19

Ano, viem ze sa to testuje neustale a aj maze samo. Je zaujmave co pises, no v bmw to davali dako divne, lebo ja mam 96tku (respektive 11/95) a mam tam abs s riadiackou pred kastlikom spolujazdca. Ak je to teda ono. Je to plechova krabica nasrobovana zvislo o strop tej dutiny za kastlikom. A mam moznost zohnat si abs z 98cky tak som zvedavy aka bude tam. Este jedna vec, to abs s riadiackou za kastlikom spolujazdca bude pasovat z akehokolvek ineho modelu? Myslim tym iny motor. A ci bude pasovat aj z modelu co ma asr, skratka ci je ta riadiacka rovnaka pre vsetky typy. Pripade nevies nahodou ci su relatka take iste pre oba typy toho abs (riadiacka za kastlikom a pod pupmou.)?

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Októbra 2009, 10:25

mabulko_123 napísal:
Ano, viem ze sa to testuje neustale a aj maze samo. Je zaujmave co pises, no v bmw to davali dako divne, lebo ja mam 96tku (respektive 11/95) a mam tam abs s riadiackou pred kastlikom spolujazdca. Ak je to teda ono. Je to plechova krabica nasrobovana zvislo o strop tej dutiny za kastlikom. A mam moznost zohnat si abs z 98cky tak som zvedavy aka bude tam. Este jedna vec, to abs s riadiackou za kastlikom spolujazdca bude pasovat z akehokolvek ineho modelu? Myslim tym iny motor. A ci bude pasovat aj z modelu co ma asr, skratka ci je ta riadiacka rovnaka pre vsetky typy. Pripade nevies nahodou ci su relatka take iste pre oba typy toho abs (riadiacka za kastlikom a pod pupmou.)?

To za kastlikom je riadiaca jednotka ABS,v motorovom priestore je mechanizmus,no este relatka.Ak mas asr,musis zohnat riadiacu len s asr.Ak budes potrebovat mam komplet vsetko,relatka,kocku aj riadiacu s asr.

ragy8

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 18:06

posielam ti to foto...
Prílohy
PICT0968.JPG
PICT0968.JPG (89.94 KiB) 1758 zobrazení

mabulko_123
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 07:38

Takze sa mi podarilo chybu najst. vymenil som relatka abs a kontrolka zhasla. Keby niekto potreboval pumpu (z 320i bez Asr) a riadiacku ABS rad sa toho zbavim, kupil som to vsetko a bolo treba vymenit len relatko.

KISS-MY-ASS
Auto: BMW E46 330d Touring
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 18. Decembra 2009, 11:15

mabulko_123 napísal:
Takze sa mi podarilo chybu najst. vymenil som relatka abs a kontrolka zhasla. Keby niekto potreboval pumpu (z 320i bez Asr) a riadiacku ABS rad sa toho zbavim, kupil som to vsetko a bolo treba vymenit len relatko.

Ake relatko čo za relatko?
Sorry že sa pýtam ale osm na to trocha antitalent.

Inak bol som s tym na diagnostike a vyčihal chybu na v pravo v predu takže tam može byť podla mna chyba v mojom prípade...
mam pravdu chalani?
BMW E39 528i M packet
EX BMW E46 330Ad Touring M packet
EX AUDI Q7 3,0TDI S line
EX BMW E36 320i Coupé M packet
EX Rover 75 1,8B
EX Seat IBIZA 1,4B

Jannci

Piatok, 18. Decembra 2009, 11:23

KISS-MY-ASS napísal:

Inak bol som s tym na diagnostike a vyčihal chybu na v pravo v predu takže tam može byť podla mna chyba v mojom prípade...
mam pravdu chalani?

co vpravo vpredu? nemas len zly snimac na pravom prednom kolese?

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 18. Decembra 2009, 14:47

KISS-MY-ASS napísal:

ABS rele, bud je v tam kde mas vsetky ostatne rele, novsie maju priamo na ABS module rele.

KISS-MY-ASS napísal:
mam pravdu chalani?

vymen a uvidis :wink:

ragy8

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 21:29

ak by niekto mal zaujem mám na predaj rele ABS..SS..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných