... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Re: Poradte mi chcem kuipt 525tds bmw a neveim o nom nic......di

Piatok, 13. Februára 2009, 20:09

Zase tie sproste fámy o TDS-och typu jedna babka povedala. Vsetko to je o starani sa predchadzajuceho majitela, aj benzinak môžes kupit vylagrovaný a nasypes do neho viac penazí ako do tds.

Co je na tom motore take strasne kazove??? Ja si praveže myslim, ak teda porovnam ostatne diesle iných automobiliek približne rovnakeho roku, je to jednoduchý perfektný motor.

To akože benzináky su tak zazračne bezudžbove masiny alebo čo???

Ked najazdís dostatok km ročne tak si na tie diely auto same zarobí spotrebou, vymeniš a už sa dá povedat že vlastne zarábaš :lol: A povedzme si na rovinu veci ako čerpadlo, turbo a nejaky ten vstrek neodchádza každy rok. Dalsia vec je že diely s podruky alebo repasovane niesu zas take predražene.

Podla mna ten motor ide super a každy ho chvaly či už vykon, zvuk a pod. Zaleží aj v akých kruhoch sa pohybuješ a ako velmi je daný clovek náročný.

Ja by som tiež chcel benzinak! 2.8i bol vzdy moja srdcovka ale za tu spotrebu mi to zase nestoji a výkon mi u tds uplne postačuje, je to taký zlatý stred výkon vs. spotreba
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Piatok, 13. Februára 2009, 20:39

Taktiež sa zastávam TDS. Nie je to motor pre pretekára, ale nie je najlenivejší. Záleží, ako sa oň staráš, čo doň naleješ, ako s ním zaobchádzaš. Mám TDS už sedem rokov a do motora som dal druhé turbo (vina bawarie), gumičky do vstrekovacieho čerpadla, vodnú pumpu a nejaké tie žhaviče. Teplý štart do jednej sekundy.Mám ešte starší typ bez váhy vzduchu, takže o problém menej. Myslím, že náhradné diely nie sú ani zďaleka najdrahšie medzi BMW. Čo na to zástancovia benzínov? Čo napríklad vaše vanosy, sú zadarmo?
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

MajcoBMW
Auto: e39 530d 135kw
Kraj: Nitriansky

Sobota, 14. Februára 2009, 04:10

ja mam tiez tds-ko a naozaj ide o tu udrzbu a hlavne o ten stil jazdy predsa kazdy diesel nema rad cervene pole na otackomery my mame iba diesle v rodine a insie ako diesel by som nechcel lebo to nemusis tocit a ide to dost dobre od spodu na to aka je e34 kasna a ta spotreba je na 100% kamarat ma e34 525i a mne rozpraval ze nech si tds nekupujem lebo naplieskam peniaze do motoru ale on castejsie stoji ako sa vozy lebo nema na benzin ja som za diesel a druhe auto by uz bola 730d
BMW E34 525 TDS r.v.1995

mathesss
Kraj: Trnavský

Sobota, 14. Februára 2009, 13:32

quote]""TDS je nahovno a praskaju tam hlavy"" :cry: :cry: :cry: Boze zase mudry odbornik [-o< .TDS nieje ziadny zazrak ani spotrebou ani vykonom ale obycajny stary turbodiesel ktory stale sluzi a osobne by som ho urcite uprednostnil pred 2.0 alebo 2.3 benzinovym motorom.Samozrejme 3.0d je o niecom inom a to nielen vykonovo ale aj financne :wink:,luky to spravne napisal hlava stoji tolko co jeden vstrek a ani nehovorim o 2 podavacich cerpadlach.[/quote]

Sorry, ale keď ideš porovnávať 525tds, s hociktorým R6 benzínom tak lám ruky sám nad sebou :lol:
Keď to porovnáš napríklad s 520i, alebo s 523i (ktoré si ty ohodnotil ako horšie od tds) tak spotreba je vyššia o 2litre a myslím si že ťahom sú tie motory tiež o moc lepšie. Čo sa týka spolahlivosti tak su určite menej poruchové.
Ale oukej.. je to každého názor, každý má rád niečo iné, a niečo iné preferuje... Ja som osobne proti TDS. 3traja kamoši mali 525tds a s toho dvom prdla hlava a tretiemu odišlo turbo. (vtedy som ti inak aj písal SS či ho nemáš, ale nakoniec si to ten chalan poriešil sám) A neboli to žiadne vyhonené motory ani polepené autá... Samozrejme, určite sa nájde niekto kto má fakt dobrý kúsok a je s ním spokojny, nekazí sa mu a auto si užíva...
Ale aj tak... Keď podľa niekoho trepem kraviny, a posmešne robí so mňa "odborníka", tak prečo je ten motor považovaný za najkazovejší motor od BMW??? :| ASI NA TOM NIEČO JE, nie,?=)
Chalan, ktorý založil tému sa pýta na názor... Preto sa tu musí rátať s pozitívnymi aj negatívnymi ohlasmi... ja dávam jednoznačne negatívne skúsenosti a s týmto motorom som sa stretol viac krat...

A aby som nezabudol riešim auto 525tds!!!! ....V E36ke ten motor s tým autom celkom dobre stíha, tam ho nejako extra čo sa týka ťahu a sily neodsudzujem! OSOBNE by som poriešil 530d alebo nejaký benzín.
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

mathesss
Kraj: Trnavský

Sobota, 14. Februára 2009, 13:38

:lol: :lol: Inak túto tému vidím ako vysoko konfliktnú a mala by sa zamknúúť :lol: :lol:
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

atc
Kraj: Zahraničie

Sobota, 14. Februára 2009, 16:09

Mas pravdu :!:Vo vsetkom :!:

peter196
Auto: BMW 525 Tds,BMW 730d
Kraj: Žilinský

Utorok, 29. Septembra 2009, 19:58

co ti jebe vzivote tds ja ho mam skoro od nova po 10 rokoch som nabehal 365000km a ten motor stoji za picu same poruchy a odchadza hlava casto ja som osobne menil dve su to vybehane vraky kup 530 to ti odporucam.......

ing.milantoth
Auto: e60 520d LCI

Utorok, 29. Septembra 2009, 20:15

no ja mam e39 525tds uz asi rok. najazdil som na nom 27tis. a zatial som menil len zakladne veci...tycky stabilizatora a take prkotiny podla poctu najazdenych km. dal som na to chip + technicke-okienko/uprava-napatia-na-snimaci-tlaku-turba-t16009-15.html no a kamo teraz ide ako raketa. na chipe uz mam najazdenych 17tis. km a v pohodke. Olej davam castrol, menim pravidelne filtre atd... 2x som bol na nom cez leto v grecku a ziadny problem. to bolo 7tis kam v priebehu mesiaca na dlhe trate :-))) zhodnotenie: je to dobre auto za dobre peniaze, ked mu venujes patricnu pozornost :wink:

BRAMBOR
Auto: E39 TDSko

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 11:24

No moj nazor na 525TDS je taky, zeto ozaj nie je nic moc. Treba si zobrat do uvahy ci chcem mat super pohodlne luxusne auto s nijak ohuritelnym vykonom ale zas s pomerne nizkou spotrebou. Co sa tyka benzinakov su urcite menej narocne na udrzbu.
Vyhody TDS : - na Bmw pomerne lacne diely vcetne cerpadla
- spotreba
Nevyhody: - praskanie hlavy
- dym z vyfuku pri toceni auta
- poruchove cerpadla

Ja mam TDSko 525 ku pomaly rok. Kupoval som ju v super stave . Spravil som na nom 17 tisic km. Menil som klinovy remen a napinak kladky 50 Eur , hadicu od turba do interkuleru 35 Eur ktora praskla, spodne lave rameno 70 Eur a jeden zadny silemblok lebo som vrzgal jak kociar :D myslim ze 35 Eur.
Dal som ho cipnut stalo to 220 Eur. Auto ma lepsi tah od spodu netreba ho tocit akurat ked mu dam bomby tak dym je kvalitny :D Inak spotreba isla dole zhruba o 0,5 -0,7l a ked si vie clovek zohnat lacnejsiu naftu mylsim tym normalnu z pumpy ak mate kontakt takje to velmi lacne a pohodlne vezevie ale zase ked sa zoberie do uvahy servis a udrzba tak to je asi na rovnako ako benzin.

Moj osobny nazor ak tak radsej 530 D je to uplne o niecom inom ale zase tam muss mat cash na udrzbu lebo ked ti odide vstrek alebo cerpadlo tak si zhorel kamos a ja za tie love zas pravim generalku. Moze odist a nemusi :DDD

lukašPE
Auto: E 39
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 12. Októbra 2009, 10:11

je to dobre auto,ale poradim ti neponahlaj sa s kupov radšej pozri viac a kup si zachovali.ked sa ti raz pokazi motor potom budeš plakať.ja som kupil zachošku jak vino ma najazdene 130000 km doniesol som ho s nemecka a som nad mieru spokojny.za rok som do nho investoval iba za olej

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných