... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dep
Autor témy
Auto: Ford Mondeo mk4
Kraj: Košický

E30/1.6i - padanie otacok na volnobehu

Nedeľa, 4. Októbra 2009, 10:35

Ahojte, ospravedlnujem sa ak zakladam duplicitnu temu, ale predsa asi budem mat specificky problem.

V podstate problem je jasny, vzdy ked nastartujem, tak na volnobehu mi zdochyna po par sekundach... malo to urcity priebeh, pred tyzdnami to zacalo ako kopanie semtam, teraz je to az neznesitelne, pretoze zdochyna aj za jazdy, ak napr. vyhodim rychlost dole kopcom atd.

Na niektorych vozoch/znackach je vraj nejaka srubka, ktorou sa nastavuju volnobezne otacky, neviete mi poradit, kde ju najdem ? Prip. poradte mi prosim, ake by to mohli ine zavady... motor je stale zivy aj po 26ich rokoch, nepyta si ziadne opravy (klop/klop).

Ten problem nemam pri zaradenej rychlosti, takisto sa to deje bez ohladu na teplotu motora, prip. podmienok, studene starty a podobne.

Dakujem za rady, napady.

Maco594
Auto: E91, E30
Kraj: Žilinský

Re: E30/1.6i - padanie otacok na volnobehu

Nedeľa, 4. Októbra 2009, 18:56

skus či to robi aj ked odpojis vahu vzduchu...

Dep
Autor témy

Utorok, 6. Októbra 2009, 13:46

prave som si spomenul, ze pri meneni filtrov, sme s kamosom rozoberali aj celu vahu vzduchu, a ten senzor, s pruzinkou a klapkou, mal krytku, ktoru som stratil a teraz je to cele kvazi odkryte, moze to mat nejaky vplyv na to, ako si teraz motor taha vzduch ? Myslel som, ze ta vaha vzduchu nema vyznam, kedze sa jedna o benzin, nie diesel.

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Utorok, 6. Októbra 2009, 13:48

Na tom cidle vahy vzduchu by nemala byt kritka, potom by to cidlo nemalo co merat, nie??
Ked zalistujem v pameti a spomeniem si ako som menil Vahu tak to cidlo je odkrite :-k

Dep
Autor témy

Utorok, 6. Októbra 2009, 18:43

problem vyrieseny, a bolo to take jednoduche...

To cidlo na vahe vzduchu vyzera ako mala kovove ramienko, ktora sa trie o plosak, na zaklade ktoreho auticko si regulovalo mnozstvo vzduchu. Nechcem sa mi verit, ze uz v roku 1983 inzieri z BMW na taketo nieco mysleli. Moj problem vyriesilo to, ze som to ramienko pritlacil o plosak, aby to dokonale priliehalo. A otacky su teraz uplne stale a pokojne...

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Októbra 2009, 07:04

:shock: :shock: kur*a hned ako pridem domov pozrem staru vahu ci nemala podobny problem...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný