sajby77 napísal:zdravým chcel by som kupit sedmu ale neviem ako su spolahlivé automaty a na co všetko si mam dat pozor pri kupe?
nuz k tomu automatu mozes kupit auto vo vemi dobrom stave zachovale a urobis 10tis km a odide Ti ten automat .. pripadne cokolvek .. rataj s tym, ze nekupujes nove auto ma to uz svoje roky cosi to zazilo atd .. samozrejme cim lepsi stav a cim mensi blbec majitel tym vyssia sanca, ze sa Ti natom nebude kazit vsetko zaradom :)
735 nekupuj spotreba ta ista ako 745, ale nizsi vykon .. motory funkcne su rovnake len 745 ma vyssi zdvihovy objem toto neries proste ..
nastartuj to ked tak nechaj to bezat na volnobehu ak majitel dovoli .. aj 10-15min .. pozeraj ci nekolisu otacky ci to nevibruje .. ked sa motor trocha zahreje skus pomaly pridavat otacky .. budes pocut citit aky to ma zvyk a ci to netrase celym autom .. :) potom si daj pozor na tlmice :) ak budes brat auto s edc a dynamic drive tam sa mozes pekne vysypat z penazi tlmic cca 1000eur .. stabilizator tiez tolko .. potom tam je par mastnych riadiacich jednotiek kompresorov .. :)
vies cena toho auta zacinala niekde 3mega a vyssie takze tomu zodpoveda aj cena niektorych suciastok .. nie je to auto pre chudobnych, alebo pre niekoho so zarobkom 700euro v hrubom :)
cena bezneho servisu je normalna .. tym myslim vymena oblozenia, kotucov, oleja .. samozrejme v aut servise vypytaju 20e za liter oleja :) ale olej a brzdy zvladne vymenit kazdy normalny mechanik :)
k prevodovke .. kazdych 100tis priamo ZF odporuca menit napln .. cca 400-500euro meni sa tam aj vana v ktorej je integrovany filter ..
a moja rada .. ak si myslis, ze kupis auto z DE vo velmi dobrom stave a nic sa nepokazi dva roky tak .. rataj s tym ze pokazit sa moze cokolvek a treba mat istu financnu rezervu .. a ono potom aj zalezi kolko najazdis km :) ked 300 mesacne tak moze vydrzat dlho bez toho aby si to vypytalo peniaze ked 5-10tisic ako ja tak tam je to ine :)
kazdopadne vela zalezi aj ako sa k tomu autu budes spravat ak to nastartujes a budes davat kick downy na kazdom semafore za studena tak rataj s tym ze to nie je neznicitelne :) automat v e65 je zf takze kvalita tam je a je to aj stavane nato aby to dostalo na <> .. zas rataju s tym, ze ak si niekto kupi vyse 300konove auto nebude s tym jazdit ako dochodca :)kazdopadne, ale sedmicka je na pohodovu pohodlnu jazdu a nie na dokazovanie si a postpubertalne frajerenie na cestach pripadne na pretekanie sa ... inak je to fajn auto ak mu das to co pravidelne potrebuje tak bude v pohode ..
tot asi vsjo .. ak mas nejake otazky napis mi sukromnu spravu :)