... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
M3driver
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Re: nahrada skody - zakonna alebo havarijna?

Streda, 9. Septembra 2009, 07:53

Pežot napísal:
Ja mám čerstvé info od maminy :wink:

Som sa pýtal dnes na to a že ak to pôjde cez havarijnú tak nabudúci rok zvýšia poistku a je jedno v akej poisťovni, lebo to bude v databáze. Na PZP to je iné ;)

ale ja nebudem uvedeny ako vinnik, on to uz nahlasil vo svojej cez PZP ako vinnik...

v podstate aj keby sa menila ta cena, stale sa to asi vyplati ako to nechat z jeho PZP kde by ta amortizacia vychadzala horsie. si myslim ze to je na dohode v pripade havarijky, naopak pri PZP ti amortizaciu musia zaratat (pri aute starsom ako 5r.)
M3 -> Ducati

Pežot

Streda, 9. Septembra 2009, 08:43

Ale nejde o to, kto je vinník ale o to, ktorá poisťovňa to platí a ak to bude platiť tvoja tak ti nahodia vyššiu sumu, lebo museli platiť ... ak by platila jeho, tak nahodia jemu vyššie, lebo platili jemu ;) amortizácia je úplne rovnaká tam aj tam :?

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 9. Septembra 2009, 09:05

Pežot napísal:
Ale nejde o to, kto je vinník ale o to, ktorá poisťovňa to platí a ak to bude platiť tvoja tak ti nahodia vyššiu sumu, lebo museli platiť ... ak by platila jeho, tak nahodia jemu vyššie, lebo platili jemu ;) amortizácia je úplne rovnaká tam aj tam :?

trepes picoviny, poistovna kde ma havarijnu to bude zanho riesit v poistovni PZP vinnika, odtial dostane s5 peniaze
a nerata sa to ako poistna udalost v jeho havarijnej poistke, co chces z toho spravit dve poistne udalosti ?
v dvoch poistovniach ??

keby si aspon cital tak uz som pisal vyssie ze som bol v rovnakej situacii a neratalo sa to ako poistna udalost
a cenu mi nezdvihli,
akurat spoluucast som uz nevidel, lebo viinikova PZP to vyratala na menej ako moja po odratani spoluucasti.
bola to Ceska Poistovna pred dvoma rokmi..
a amortizacia nie je rovnaka ked jedna poistovna vyrata 40 a druha 27,
z havarijnej vacsinou platia nove diely, zalezi co je v zmluve..
ak sa to zmenilo tak potom sorry, uvidime ako dopadne Ivan..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Pežot

Streda, 9. Septembra 2009, 10:37

Napiču som to napísal ... nemalo tam byť jemu ale poškodenému ... prečo dve? Veď platí iba jedna poisťovňa a potom ako to riešie poisťovne medzi sebou sa už nás netýka. :?

alex_iS
Auto: E53 FL 3.0D
Kraj: Trnavský

Streda, 9. Septembra 2009, 12:22

Ahojte ,

1. : ak mas havarijnu a mas vinníka - jednoznačne cez havarijnu , zaplatis spoluucast , ktoru Ti MOZNO preplatia z PZP vinníka , pisem mozno , nakolko je to komplikovanejsie... Ak má vinník PZP v tej poistovni , kde mas ty havarijnu , tak to nebude problem. Ak niekde inde , tak je kopec faktorov , ktore to mozu ovplyvnit - napr. vek tvojho auta , nakolko poistovne si medzi sebou preplacaju skutocnu skodu , cize ak mas starsie auto , moze sa stat , ze na spoluucast uz jednoducho nevide a nepreplatia ti ju. Treba mat vsetko radsej riadne osetrene - policajna sprava padne tiez vhod , kde musi byt uvedene , ze z Tvoj strany tam nebolo ziadne zavinenie...

Ale ak Ti mozem poradit , tak ries to cez havarijnu , spoluucast mas predpokladam 2 alebo 5 tisic a ak je to auto starsie , urcite by tam vysla nejaka amortizacia pri PZP , opravu by si si musel zaplatit v servise ( ziadny kryci list ) a o dlzke likvidácie ani nehovorim...

Tak nech to dobre dopadne ! 8)
E53 3.0D FL
E46 320d Touring - ex
E30 318iS - ex

M3driver
Autor témy

Streda, 9. Septembra 2009, 13:00

ako som pisal vyssie, nahlasena je uz poistna udalost v mojej poistovni (bolo to trochu zamotane a problematicke, ale to je mimo temy a hlavne moj problem), uvidime ako to dopadne. chlapik ma uistil ze spoluucast mi jeho PZP preplati, len to moze trvat dlhsie...
teraz by ma skor zaujimalo ako pri obhliadke co najviac navysit sumu. nie ze by som bol odkazany na poistne podvody, skor by som nerad doplacal na opravu kvoli kktizmu niekoho. nemam predstavu ako sa hodnotia jednotlive diely (napr. kapota na M3 je rozdiel ako ostatne E46). nie ze typek rano nedostane od zeny a mne tam zrata piXoviny! treba si na nieco dat pozor, alebo inak - aka je moznost v pripade ze nebudem suhlasit s jeho odhadom skody??

kurva taketo kktiny riesit!! sy vedrbem na auta, kupim ATV a bude pokoj... :evil:
M3 -> Ducati

Pežot

Streda, 9. Septembra 2009, 17:05

Ktorá poisťovňa to bude riešiť? :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 240 neregistrovaných