... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

zoom
Autor témy
Auto: Jeep Grand Cherokee
Kraj: Bratislavský

Opat zase a raz brzdove kotuce a dosticky

Streda, 2. Septembra 2009, 22:55

Vo viac ci menej vzdialenej buducnosti si budem musiet kupit brzdove kotuce aj dosticky na prednu aj zadnu napravu. Vozidlo je E38 750iL. Objavil som rozne dobre vyzerajuce aukcie na eBay, ktore rozpisem nizsie, ale vobec nemam ponatia o znackach. Snazil som sa posledne 2 tyzdne na tuto temu co to precitat, ale prilis daleko som sa nedostal. Cital som kopec topicov tu, na ceskom BMW fore, na inych zahranicnych forach i recenzie. Problem je, ze ked dvaja ludia nieco potvrdia, vzapati sa objavi niekto, ktory to vyvrati a ja som na zaciatku s mojim skumanim. Zoberme si teda konkretne priklady. Objavil som nieco nasledovne:

1) Mame tu akysi neoznaceny set pre prednu a zadnu napravu. Podla textu by mali byt porebene podla original equipment specifikacie. Predajca ma dobre hodnotenia, akurat tam nie je capnuta ziadna znacka.

2) Potom tu mame takyto set pre obidve napravy. Vyrobca Meyle a Zimmermann, udajne prvovyrobna kvalita.

3) Dalej sa ponuka set na zadnu napravu, o ktorom toho prilis nevieme, ale mal by mat ECE R90 certifikat, co je podla tejto stranky viac nez dobre (dolezity poznatok je, ze na udelenie certifikatu musi mat aspon taku kvalitu ako OEM).

4) Este by sa dalo poskladat nejake to brzdove prislusenstvo od ATE a podobne. Pripadne podla stranky bmwfans.info mam pravdepodobne od vyroby dosticky JURID (samozrejme uz urcite boli menene), tak napriklad tu je aukcia, kde by som ich mohol zohnat. Ale neviem, ci nieco z vyssie menovaneho nebude rovnako dobre alebo aj lepsie.

Teraz k tomu hlavnemu: neviem, co vybrat. Budu tie napr. Meyle/Zimmermann sety vyhovujuce? Cital som, ze hoci je Meyle nemecka firma, nevyraba vyrobky v Europe. Iny zasa hovoril, ze ludia, co jazdia na okruhu a ktorych on pozna mu odporucaju znacku ATE, ale hned na to tam pribehol iny clovek, ktory presviedcal, ze zase "jeho" pretkari mu zakazuju kupovat ATE. Precital som si aj jeden prispevok od cloveka, ktoremu sa udajne pokrivili tie Zimmermann kotuce. Dost ludi hodnoti Meyle ako taku lepsiu znacku, resp. to lepsie z tych horsich, ale ked nevyrabaju v Europe, tak co s tym? Nemam chut na nejake hoblikmi opracovane kotuce z Turecka alebo z kade. Ma niekto skusenosti s takymito znackami, vie sa vyjadrit? Velmi by mi to pomohlo.

dodoIPD
Auto: BMW

Re: Opat zase a raz brzdove kotuce a dosticky

Štvrtok, 3. Septembra 2009, 07:38

Zimmermann je urcite velmi dobra znacka brzd.. takze ak si znackovy freak tak chod do toho.. samozrejme kvalita tam je vysoka.

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 3. Septembra 2009, 10:47

zimmerman kotúče sú dobré :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

zoom
Autor témy
Auto: Jeep Grand Cherokee

Štvrtok, 3. Septembra 2009, 11:24

No a to je prave to... citam si vselico po internete a natrafim na stranky, kde zrovna Zimmermanna nechvalia. Napriklad na tomto fore je ktosi nespokojny, alebo tuna dalsia prihoda s nie velmi peknymi fotkami. Nasiel som tiez takuto peknu tabulku, kde su nejake odporucania akehosi obchodu s brzdami. Tie Zimmermanny na prilis vela dosticiek neodporucaju.

Alebo sa na to cele vyseriem a nakupim "obycajne" ATE dosticky aj kotuce a bude pokoj.

M3driver

Štvrtok, 3. Septembra 2009, 15:35

zoom napísal:
No a to je prave to... citam si vselico po internete a natrafim na stranky, kde zrovna Zimmermanna nechvalia. Napriklad na tomto fore je ktosi nespokojny, alebo tuna dalsia prihoda s nie velmi peknymi fotkami. Nasiel som tiez takuto peknu tabulku, kde su nejake odporucania akehosi obchodu s brzdami. Tie Zimmermanny na prilis vela dosticiek neodporucaju.

Alebo sa na to cele vyseriem a nakupim "obycajne" ATE dosticky aj kotuce a bude pokoj.

8)
M3 -> Ducati

M3driver

Štvrtok, 3. Septembra 2009, 15:36

zmysel ma akurat nejake "tvrdsie" oblozenie... ale tam ti zase hrozi ze bude piskat, viacej zrat kotuce atd atd...
zalezi od toho co ocakavas a kolko si ochotny zaplatit!
M3 -> Ducati

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Štvrtok, 3. Septembra 2009, 16:23

Zimmermany dost praskaju, rozhodne to neni ziaden high-end fakt, sak tomu zodpoveda aj ich relativne nizka cena. Ak chces fakt kvalitne brzdy, tak napriklad tarox, sandtler...
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných