... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Jaros
Autor témy
Auto: E61
Kraj: Trnavský

E61 potrebujem poradit s ukazovatelom spotreby

Piatok, 14. Augusta 2009, 17:24

Nasiel by sa niekto kto mi poradi s budikom na momentalnu spotrebu.Jedna sa ze neukazuje mi spravne a vela krat oneskorene.napr.casto ked idem dolu kopcom,alebo s dojazdom k semaforu a nemam plyn tak mi zacne rucicka stupat az na 20l a navrchole mi padne az dole alebo na 10l a pritom vobec som nestlacil plynovy pedal.Myslite ze by mi stym pomohla autodiagnostika?

alfi666

Re: E61 potrebujem poradit s ukazovatelom spotreby

Piatok, 14. Augusta 2009, 20:59

....na zaciatok by celkom pomohlo keby sme vedeli aky motor tam mas :lol:
No a skus to viac opisat, ze ako sa to sprava - resp. preco si myslis, ze sa to sprava zle ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Jaros
Autor témy

Piatok, 14. Augusta 2009, 21:59

Je to 525D.M pack.automat.Idem 60 km rychlostou pri spotrebe 7-8l a pustim plyn dochadzam napr k semaforu a spotreba mi zacne stupat na ukazovateli.Pritom by mala klesat.Zvycajne az na 20l a potom klesne na 5,10 alebo 0.Zistil som to asi tak pred mesiacom. Dakujem

alfi666

Sobota, 15. Augusta 2009, 10:35

No neviem ako funguje automat - ake mas otacky ked ti stupa ta spotreba?... vysoke alebo skor na volnobehu?
Otazne je, ze ci je zaradeny rychlostny stupen, alebo nie...

Jaros
Autor témy

Sobota, 15. Augusta 2009, 11:53

Prave ze mam otacky vo volnobehu.To neni ze by som bol na nizsej rychlosti a vysoke otacky a pridany plyn.To by bolo v poriadku potom ale mne spotreba aj stupa ked trebars pribrzdujem motorom dolu kopcom,co by malo byt prave naopak a spotreba minimalna.Neroby to vzdy ale niekedy to tak ukaze.Nakonec neviem ze ci to je chyba iba v ukazovatelovy alebo niecom uplne inom napr motor alebo pumpa.Neviem

alfi666

Sobota, 15. Augusta 2009, 19:39

Skor bude zrejme chyba vtom meraci ako v motore.... no v kazdom pripade je to zaujimave...

Jaros
Autor témy

Sobota, 15. Augusta 2009, 20:07

no to je,len kde tam.Som stoho trocha nervozny lebo som bol pred par dnami v servise aby mi pozreli pod nadrz lebo som zbadal ze to je nejak moc otecene mozno od nafty.Ked sme to pozerali nenasli sme tam nic okrem starych flakov a bolo vidiet ze tadial stekala nafta.Lenze nenasli sme nic ani ked sme pozerali hore pod sedackou na tesneni od dieslovej pumpy.Mozno to stym suvisi a mozno su tie flaky od toho jak som zbandaskou nalieval naftu do nadrze a sem tam vytiekla :-# Ale aj tak stym ukazovatelom je to zahada a nenasiel som podobny problem na fore.Diky ti za zaujem alfi666

alfi666

Nedeľa, 16. Augusta 2009, 10:06

To, ze mas potecenu nadrz urcite nesuvisy s ukazovatelom spotreby ;).. aj keby si ju mal deravu, tak ti nebude ukazovat viac.. akurat by ti rychlejsie klesal ukazovatel nadrze :lol: ... ako hovorim, kvoli tomu automatu je to zaujimave a ja neviem povedat, ze kedy co ten automat robi... lebo pri brzdeni motorom musi ukazoval spotrebu 0... ale akonahle je na volnobehu a brzdis len brzdami, tak okamzita spotreba stupa so znizujucou sa rychlostou - to je logicke ;)

Jaros
Autor témy

Nedeľa, 16. Augusta 2009, 10:49

docital som sa na ceskom fore ze to je normalne.Zkopirujem to co tam je napisane a tam je aj odpoved.Tak ze to je vybevene.Diky "nepsal jsi sice jestli s rychlosti nebo bez, ale predpokladal bych ze se to deje kdyz dojizdis na neutral (ja mam automat, takze se to defacto chova podobne - "zaradi" neutral kdyz brzdim)
s tou aktualni spotrebou se mi to chova stejne a rekl bych ze je to v poradku: on ten motor ma i na volnobeh samozrejme nejakou spotrebu, nevim jak 2,3 benzin (da se to zjistit z BC, je tady na foru nekde postup jak se dostat do systemoveho menu kde je vic informaci), u moji 2,5d je to kolem 1L/h, u tebe bych to tipoval treba 1,5L/h .. a ted si vezmi ze dojizdis ke krizovatce rychlosti treba 15km/h, takze vlastne mas spotrebu 10L/100km - a to ti ukazuje i aktualni spotreba
jenze jak sis urcite vsiml, pod urcitou rychlost (nevim ted presne, myslim ze je jsem vysledoval ze je to 10km/h) uz ten ukazatel okamzity spotreby neukazuje nic, protoze by to proste nedavalo smysl, je to proste tak pomala jizda ze udaj o spotrebe na 100km je zavadejici - ted mam auto v servisu a jezdim s kamosovou C5 (r. 2005) a tam dokonce ukazatel okamzity spotreby se zobrazuje az pri rychlosti nad 30km/h; treba auta koncernu vw maj tohle vyreseny docela elegantne, protoze pri nejaky rychlosti (myslim ze to taky bylo neco kolem 10km/h) uz se udaj o okamzity spotrebe litru na 100km sam prepne do litru za hodinu
to je i vysvetleni proc to padne kdyz slapnes na brzdu - rychlost klesne pod tu hranici kdy se spotreba jeste ukazuje
nejlepsi je podivat se do toho advanced menu v BC - hledej tady na foru je nekde postup jak se do nej dostat s malym i velkym BC, popis co se v tech testech najde atd."

alfi666

Nedeľa, 16. Augusta 2009, 16:40

samozrejme, to vysvetlenie je logicke - ako som uz spominal na zaciatku, ak automat pri brzdeni zaradi neutral, tak je to normalne co ti to robi ;)

Jaros
Autor témy

Nedeľa, 16. Augusta 2009, 17:23

je to tak.Tento problem mam vyrieseny.Toto auto nemam dlho a som si to vsimol az pred nedavnom tak som si myslel ze je to chyba.Este mam jeden problem so svetlom ale to uz pojdem do servisu. :D diky

Užívateľov profilový obrázok
Duffy

Nedeľa, 16. Augusta 2009, 18:41

na e60 535d automat to za 70t km co sme ju mali stale islo a vzdy kleslo na nulu ked som ubral. ale v podstate ti to moze byt jedno , mna ta kokotska rucicka rozculovala sem tam :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 43 neregistrovaných