... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Re: Motor roka 2009 (Bmw is best)

Piatok, 19. Júna 2009, 10:44

birki napísal:
dodo stebou nema vyznam diskutovat benzin diesel a tak isto nema vyznam diskutovat bmw ostatny svet..

No niekto je fanatik do BMW :D . Novy Passat je skvele auto. Mame 2.0TDI a ide to skvele. Obrovske auto, skvely komfort, velmi pekny interier a urcite skvely vykon. (mal som tu moznost nahanat sa s e90 320D a asi po 5-tich minutach sa mi niekde stratil v spatnych zrkadlach). Za tu cenu v akej kupim full vybava Passat kupim tak v zakladnej 1 alebo 3 radu BMW. A v zakladnej vybave si kupit BMW je myslim dost cudne lebo to vyzera ako keby som za posledne prachy kupil auto a sadnem do neho a je to jak keby som sedel v strednej triede Octavie.
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 19. Júna 2009, 12:22

K2 napísal:

No niekto je fanatik do BMW :D . Novy Passat je skvele auto. Mame 2.0TDI a ide to skvele. Obrovske auto, skvely komfort, velmi pekny interier a urcite skvely vykon. (mal som tu moznost nahanat sa s e90 320D a asi po 5-tich minutach sa mi niekde stratil v spatnych zrkadlach). Za tu cenu v akej kupim full vybava Passat kupim tak v zakladnej 1 alebo 3 radu BMW. A v zakladnej vybave si kupit BMW je myslim dost cudne lebo to vyzera ako keby som za posledne prachy kupil auto a sadnem do neho a je to jak keby som sedel v strednej triede Octavie.

Co tak tu zalozit rovno Pribehy nasich aut (VW,AUGI)
Potom prihod aj foto
](*,)

jankode
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Júna 2009, 13:53

No môj nepatrný názor je, že ťažko hodnotiť dnešné autá VW Group, BMW a pod. Tie autá sú prepchaté samými elektrickými somarinami, ak Ti to skape a keď ideš na diagnostiku tak sa divíš čo za diel Ti odišiel...Máme v robote aj nové Passaty, ja jazdím na Golfe V 2,0 Tdi a doma mám zatiaľ E46tku r. v. 2002. Najviac poruchové sú Passaty, lebo sú r.v. 2005 a tam VW nevychytal svoje muchy /to sa mu podarilo až po roku 2007/. Golf šlape ako hodinky bez problémov, za rok aj pol sme na nom nabehali s kolegom spolu 65 000 km a bez porúch. Moja Bawaria má 270 000 km. a ide ako hodinky...Pri čerpadlách a tryskách je otázna kvalita nafty, je rozdiel zankovať v DE a u nás. Určite by som VW Group neodcudzoval a nehovoril že je to nekvalitná a poruchová značka. Hlavne Passaty B5 vydržali aj nemožné...Ale za BMW by som určite nemenil.

Joey
Auto: BMW 320d E90 2006
Kraj: Trnavský

Piatok, 19. Júna 2009, 16:16

Otec má firemné auto VW Caddy 1.9 SDi. Ten motor je nezničitelný tiež. Dostáva to zabrať aj za studena, aj keď je to už zohriaté a stále ide a ide. Taktiež majú Tansporter T5 1.9TDI a Transporter T5 2.5TDI 170 koňové a tiež sú bezporuchové.Na všetkých majú najazdené vyše 100000 Km. Akože vymeniť by som nevymenil mojho Bawa, ale aj VW má dobré autá aj motory určite.
NOW: BMW320d E90
EX: BMW318d E46 M47N

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Júna 2009, 16:38

tak tak chlapci treba sa na svet pozerat triezvo .. svet nie je ciernobieli :)
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Piatok, 19. Júna 2009, 17:41

eko.fresh napísal:
Co tak tu zalozit rovno Pribehy nasich aut (VW,AUGI)
Potom prihod aj foto
](*,)

Neviem o co ti ide, ale Passat alebo ked uz narazas na Doggyho tak jeho Audi je urcite niekolkokrat nasobne lepsie ako tvoje. V komforte, priestore, vyzorovo a v dalsom rade vykonovo. Dufam ze sa necitis trapne.

Ja som nechcel zhodit BMW a ani som ich nezhodil len som porovnaval a povedal svoj nazor. BMW budu pre mna stale najlepsie auta :!:
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

pepo286

Piatok, 19. Júna 2009, 18:37

K2 napísal:

=D> =D> :lol: :lol: :lol: ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
E46 320D Touring 100kW (2001)

lovebmw
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Piatok, 26. Júna 2009, 13:16

tak tu to je podrobnejsie 8) 8) 8)

Motor roka 2009: trojnásobné víťazstvo so štvor-, šesť- a osemvalcom.
BMW Group pokračuje v úspechoch vo svetovo najdôležitejšej súťaži motorov.

Mníchov / Stuttgart. Pripísaním si výrazných víťazstiev v troch kategóriách v medzinárodnej súťaži Motor roka (International Engine of the Year Award), BMW Group zase raz potvrdila svoje špičkové pozície ako výrobcu, ktorý produkuje obzvlášť výkonné a zároveň aj efektívne motory. V najvýznamnejšej súťaži motorov na svete naplno skórovali vo svojich príslušných kategóriách: výkonný motor V8 z BMW M3, radový šesťvalec s technológiou Twin Turbo, ktorý je známy z viacerých vozidiel ako BMW radu 3, BMW radu 1 a BMW X6 a napokon štvorvalcový motor s prepĺňaním twin-scroll, ktorý poháňa MINI Cooper S.

Udeľovanie cien sa uskutočnilo 17. júna 2009 na výstave Engine Expo v Stuttgarte.

Týmto trojitým víťazstvom pokračuje BMW Group v písaní úspešného príbehu v súťaži Motor roka (International Engine of the Year Award). Od roku 1999 získalo BMW na súťaži spolu šesť celkových víťazstiev, z toho za ostatné roky štyri v rade za sebou.

Tohtoročné tri víťazné motory opäť porotu nadchli svojím fascinujúcim nábehom výkonu rovnako ako ich vylepšenou efektivitou. Táto kombinácia výnimočných schopností je výsledkom vývojovej stratégie BMW EfficientDynamics pri osemvalci v BMW M GmbH, radovom šesťvalci v BMW a štvorvalci v MINI.

V kategórii motorov s objemom od 3,0 do 4,0 litra obhájil titul z minulého roka motor V8, ktorý pracuje v BMW M3. Skutočne, tento štvorliter s výkonom 309 kW/420 k má značný podiel na úspechoch výkonných športových vozidiel BMW a teraz je k dispozícii aj pod kapotami BMW M3 Coupé, BMW M3 Sedan a BMW M3 Convertible.

Šesťvalec s objemom 3,0 litre, výkonom 225 kW/306 k, s prepĺňaním Twin Turbo a vstrekovaním High Precision Injection dominoval tento rok už tretíkrát za sebou v kategórii motorov s objemom od 2,5 do 3,0 litra.

Rovnaké meno sa objavuje medzi víťazmi v kategórii motorov s objemom od 1,4 do 1,8 litra už od roku 2007. Je ním 1,6-litrový štvorvalec z MINI Cooper S, ktorý je s turbodúchadlom twin-scroll, priamym vstrekovaním benzínu a maximálnym výkonom 128 kW/175 k stále etalónom triedy.

Súťaž Motor roka (International Engine of the Year Award) rozhoduje medzinárodná jury zložená zo slávnych motoristických novinárov. Tento rok sa zišlo 65 expertov z 32 krajín a udelilo ceny v ôsmich kategóriách podľa objemu motorov, v troch zvláštnych kategóriách ako aj špeciálne ocenenie pre celkového víťaza.

V jedenástich ročníkoch tejto súťaže, ktorá sa koná od roku 1999, získala BMW Group spolu viac ako 40 trofejí. Tieto pokračujúce úspechy vo svetovo najdôležitejšej súťaži motorov sú pôsobivým dôkazom celosvetovo jedinečných schopností BMW Group v oblasti vývoja pohonných jednotiek.

17.06.2009
Text
Prílohy
0107turbobmw.jpg
0107turbobmw.jpg (98.85 KiB) 525 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných