... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

silvia
Autor témy
Auto: E39 528i
Kraj: Bratislavský

e39 - 528i - klepot motora

Piatok, 19. Júna 2009, 21:13

ahojte. dnes mi zacalo nieco klepat v motore. zvuk ako diesel..vsimla som si to pri zohriatom motore, takze este neviem ci to robi aj za sudena... klepe stale, tada aj za jazdy aj na volnobehu ked stojim. zeby ventily? ako vlastne zistim ci su to oni... alebo nejake kladka to moze byt nie? E39 528i r.96 dakujem

jaro666
Kraj: Prešovský

Re: klepot motora

Sobota, 20. Júna 2009, 15:37

ma ten klepot vplyv na vykon motora?

Užívateľov profilový obrázok
6Flesh
Auto: BMW E34 535i

Sobota, 20. Júna 2009, 15:53

no tak daj to pocuvnut nikomu kto sa v tom vyzna....a ked to mas rozklepane na kluke tak je to v Pi...
drzi ti to auto normalne otacky?mas dostatok oleja?, a este ci niesu v oleji jemne zelezne piliny?...
vies mal som jedno auto rozklepane na kluke a nebol som velmi nadseny ked som menil spodok motora.
pripadne rozvody ci mas dobre nastelovane...
-pán vodič, mate zodrate gumy.
-Kde? Ktoré?
-vzadu,to je na technicak a znacky
-Ale kdee šak to to je este dobre na dojazd uplna pohoda
-trcia vam z toho spagáty
-hmm šak hovorim ze to je dobré :-D

silvia
Autor témy

Sobota, 20. Júna 2009, 16:47

vykon sa nezmenil. nemam to praveze teraz komu dat pozriet...pocuvala som to, odkial to ide a mam pocit, ze niekde v okoli klinoveho remena, na starom aute som menila vodiacu a sponovaciu kladku, tiez mi to tak klepalo, tak som myslela, ci to take nieco nebude aj tu

6Flesh

Nedeľa, 21. Júna 2009, 07:25

aha no tak v tom pripade by to bolo dobre keby len to bolo zle....hmm,no ak to ma taky zvuk jak to auto predtym co malu zlu kladku tak asi to bude kladka.....
-Kde? Ktoré?

bmw777chose
Auto: e36cabrio e36touring
Kraj: Košický

Pondelok, 22. Júna 2009, 15:52

Mal som taky problem...najprv ze vstreky,potom ze ventily,potom ze napinacia klatka,spanovaky,hydraulicke zdvyhatka,potom ze rozvody...vsetko sa menilo a neprestavalo to,do motora poslo kolo 700ecka,a nakoniec mi pred troma tyzdnami jeblo klukovku a som spokojny.Momentalne mam objednany druhy motor s Španjelska... :-k

silvia
Autor témy

Pondelok, 22. Júna 2009, 16:01

bmw777chose napísal:
Mal som taky problem...najprv ze vstreky,potom ze ventily,potom ze napinacia klatka,spanovaky,hydraulicke zdvyhatka,potom ze rozvody...vsetko sa menilo a neprestavalo to,do motora poslo kolo 700ecka,a nakoniec mi pred troma tyzdnami jeblo klukovku a som spokojny.Momentalne mam objednany druhy motor s Španjelska... :-k

ajajaj to teda potesi.
hned ako budem mat cas to dam radsej pozriet. nerada by som dopadla podobne ako ty...

AM530D
Auto: E60
Kraj: Prešovský

Pondelok, 22. Júna 2009, 20:03

Silvinka ja keby som nebol tak ďaleko, tak by som sa ti na to pozrel, každopádne nejazdi s tým, aby sa to niečo nerozletelo navždy. Rýchlo to daj kuknúť, aby si bola aj naďalej kočka na bawošovi 8)

silvia
Autor témy

Utorok, 23. Júna 2009, 07:40

AM530D napísal:
Silvinka ja keby som nebol tak ďaleko, tak by som sa ti na to pozrel, každopádne nejazdi s tým, aby sa to niečo nerozletelo navždy. Rýchlo to daj kuknúť, aby si bola aj naďalej kočka na bawošovi 8)

No skoda, ze niesi z BA :( auticko denne potrebujem, ale akonahle zostatnicujem idem do servisu...

6Flesh

Streda, 24. Júna 2009, 20:39

bmw777chose napísal:

no presne to je skurvena vec toto...ja som kupil auto co uz mala jebnutu kluku ale tak dal som si namahku rozobral motor kupil druhu kluku a vsetko okolo toho poskladal a pochvili aj predal....
ale poviem ti ze uz to robit nechcem..radsej kupim druhy motor......

silvia : to auto ti bude chodit nejaky cas a ked to je 6 valec tak to viac znese ale ked sa ti to uz zadre tak uz bude neskoro....
-Kde? Ktoré?

MajcoBMW
Auto: e39 530d 135kw
Kraj: Nitriansky

Streda, 24. Júna 2009, 23:35

mne ties nieco skrelo stale v motori a nikedy aj klepalo strasne a nakoniec som zistil ze to robil ten hidraolicky sponovak co napina remene tak som vymenil a ak sa ty chce skus s pajserom zapacit do toho sponovaku a odsponovat remen prestane sa vsetko tocit a auvidis ci to prestane ak ano tak je to v kladkach alebo v tom sponovaku
BMW E34 525 TDS r.v.1995

silvia
Autor témy

Piatok, 26. Júna 2009, 19:12

takze som to konecne dala pozriet.dost som bola prekvapena zo zaveru...bolo tam malo oleja, nechapem tomu, kontrolujem olej 1-2x za 2 tyzdne. ako som menila olej, presla som takmer 6000km a ziadne dolievanie, zrazu za tyzden sa stratili 3 litre..ten vypustny srobik mal zly zavit , je mozne ze vytiekol, ale niesom si ista..takze budem kontrolovat ci auto zere olej,alebo fakt vytiekol.olej som doliala a mam pocit ze to uz neklepe..

MajcoBMW
Auto: e39 530d 135kw
Kraj: Nitriansky

Re: e39 - 528i - klepot motora

Sobota, 27. Júna 2009, 18:00

no ked klepalo ze uz nemalo olej tak bude klepat dalej a coraz viacej a viacej a ked sa menil olej dal sa tam taky aky tam bol predtim
BMW E34 525 TDS r.v.1995

6Flesh

Nedeľa, 28. Júna 2009, 17:41

no tak drzim palce aby sa to klepanie naozaj stratilo.. [-o<

a olej treba pravidelne pozerat...
-Kde? Ktoré?

Gabriel86
Kraj: Košický

Sobota, 28. Augusta 2010, 18:08

Zdravým chcel by som sa opýtať k čomu by sa dal prirovnať ten zvuk ked odchádza kľukovka mne tam niečo akoby klepoce ale ked sa postavím z ľava k autu tak to nepočuť počuť to viac z prava a z predu. Výkon mi neklesol ani nič podobne. Dakujem za rady.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných