Utorok, 16. Júna 2009, 10:00
Zdravím Vás priatelia,
na mojej E39 525d r.v. 2001 mam nasledovny problem s BMW Business radiom (CD prehravac bez menica, s BC):
Vsetko islo ako malo, teda po pootocenikluca v zapalovani sa pustalo radio, po vytiahnuti kluca sa vypinalo (ci uz FM, alebo CD).
Az jedneho dna som vytiahol klucik, display zhasol, ale radio hralo dalej. Musel som ho vypnut klasicky: volume kolieskom. Druhy den rano som zistil, ze problem ma aj druhu stranku, a teda, ze radio sa po pootoceni kluca nespusti automaticky, treba ho manualne volume kolieskom zapnut.
Najneprijemnejsie ale je, ze radio sa pocas jazdy kazdych 20 minut samo vypne - zhasne display (zostanu hodiny) a prestane hrat. Da sa opat zapnut manualne. Dalsi problem je, ze ked radio po nastartovani hned nespustim, uz ho za jazdy nezapnem. Musim vypnut motor, vytiahnut kluce, pockat a potom znovu startovat a pustit radio
Mam z toho pocit, ako keby si radio "myslelo", ze kluciky nie su v zapalovani (i vtedy ked tam su) a preto sa vypina, aby setrilo energiu. Rovnako nevie rozlisit, ked kluce do zapalovania vlozim, alebo ich z neho vytiahnem.
Hladal som tu na fore, ale ani na slabu baterku, ani na zle ukostrenie to nevyzera - vsetka ostatna elektrika OK (az na detail, sa mi raz stalo, ze ked som dal blinker, tak netukal, kontrolka neblikala, vonku isli vystrazne. Restart to spravil :)
PS:
Este jeden detail - pred rokom som auto "troska" vykupal - voda az v motore, aj som sa o tu elektriku bal, ale vtedy nebolo nic.
Dakujem za Vase odpovede.
e39 525d orientblue