... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

bejbo20

Re: E46/320D-zotrvačník

Nedeľa, 14. Júna 2009, 17:45

compact napísal:
ja som teraz vymenil spojku a auto začalo vybrovat (celé sa trase) pri púšťaní spojky, len na jednotku a spiatočku....
žeby tiež zotrvák? alebo si to len potrebuje sadnút....zo starou spojkou to bolo v poriadku

fuha....no podla mojho nazoru to nebude zotrvacnikom,ked pri starej spojke to nerobilo, nieje pravdepodobne,ze ked ju jeden den prehodis, tak odide zotrvacnik.....

niesom sice mechanik ale bud to bude nieco zle poskladane (pritlacak, lozisko, lamela)

no ale ked zoberes ze to zacne vybrovat iba pri jednotke a spiatocke,co znamena ze auto uvadzas do pohybu, mohlo by to byt nezabehnutou lamelou , lozisko, alebo zlim dosadanim pritlacaku......... kedze to neroby pri vyssich stupnoch, tak podla mna to zotrvacinik vobec nieje....... a pri odchadzany zotrvacnika to taktiez pekne klepota i na volnobehu
BMW is my LIfe..........

Užívateľov profilový obrázok
compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Pondelok, 15. Júna 2009, 06:18

bejbo20 napísal:

fuha....no podla mojho nazoru to nebude zotrvacnikom,ked pri starej spojke to nerobilo, nieje pravdepodobne,ze ked ju jeden den prehodis, tak odide zotrvacnik.....

niesom sice mechanik ale bud to bude nieco zle poskladane (pritlacak, lozisko, lamela)

no ale ked zoberes ze to zacne vybrovat iba pri jednotke a spiatocke,co znamena ze auto uvadzas do pohybu, mohlo by to byt nezabehnutou lamelou , lozisko, alebo zlim dosadanim pritlacaku......... kedze to neroby pri vyssich stupnoch, tak podla mna to zotrvacinik vobec nieje....... a pri odchadzany zotrvacnika to taktiez pekne klepota i na volnobehu

no robí to vždy pri púšťaní spojky, len do tej doby než zaberie spojka na 100%
zatial som nabehal len 100km, ked si to nesadne do 1000km tak je problém :(
Obrázok

marosss
Autor témy

Pondelok, 15. Júna 2009, 06:21

Skúšal som sa aj ja rozbiehať na dvojku a nevibruje mi to tak ako na jednotke,alebo spiatočke. Tak je možné že to robí niečo čo máš ty ešte nezabehnuté a ja odchádzajúce, myslím ten istý diel. Ja to budem v najbližších dňoch meniť(spojkovú sadu) tak dám vedieť či pomohlo a v akom stave bola stará spojka

alfi666

Pondelok, 15. Júna 2009, 12:09

no ja som to odpalil parkrat pri pustani spojky aby sa trochu zadrala (ale pozor, nespalit! )... a prestalo to robit...

Ak to nadalej vibruje TAK TI ZLE POSKLADALI PREVODOVKU !!!.. je to casta zavada - zabudnu tam dat centrovacie kruzky okolo srobov a prevodovka si nesadne dokonale na motor :!:

Ak ti to neprestane robit do max 150 km tak to urcite ries ako reklamaciu :!:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

bejbo20

Pondelok, 15. Júna 2009, 20:57

alfi666 napísal:
no ja som to odpalil parkrat pri pustani spojky aby sa trochu zadrala (ale pozor, nespalit! )... a prestalo to robit...

Ak to nadalej vibruje TAK TI ZLE POSKLADALI PREVODOVKU !!!.. je to casta zavada - zabudnu tam dat centrovacie kruzky okolo srobov a prevodovka si nesadne dokonale na motor :!:

Ak ti to neprestane robit do max 150 km tak to urcite ries ako reklamaciu :!:

Tak alfimu davam za pravdu, ma moc skusenosti a bude to presne tak ako pise!!! Inak ja som taktiez menil spojku sadu(lamela,pritlacak,lozisko) no mne to vobec nerobilo po zalozeni, respektive ziadne vybracie na jednotke a spiatocke! Neviem ci ti moji sikovny mechanici zabehli takim istim sposobom ako urobil alfi, ale nemam doteraz ziadne problemi (klop-klop)

Tak len to sleduj a ak ty to neprestane po tych 150km, bez hned reklamovat :!:
BMW is my LIfe..........

compact

Pondelok, 15. Júna 2009, 21:15

nj ....uz mam nejakych 140 km a robí to stále...ale silno sa mi zdá že už sa to posunulo z celého rozsahu záberu spojky len do poslednej najvyššej polohy....
skusim to asi zajtra trošku odpichnut a podržat na moment na spojke...stym "pozor ale nespálit spojku" ste asi mysleli chalani, že keby začala preklzovať hneď prestat hej?
Obrázok

alfi666

Utorok, 16. Júna 2009, 09:06

tym odpalenim som myslel to, ze parkrat sa stym prudsie pohnut... kludne tak aby ti trochu prehrabli gumy... a nespalit znamena, ze ju nedrz tak vytlacenu aby sa klzala prilis dlho, lebo sa zapecie spojkova lamela a bude klzat aj ked bude nova :-k

Pozriem niekde v ETK ten dokument ktory hovori o chybe vibrovania auta po vymene spojky... tam je popisane, ze co sa casto zabudne spravne osadit ;)

alfi666

Utorok, 16. Júna 2009, 09:08

compact napísal:
...ale silno sa mi zdá že už sa to posunulo z celého rozsahu záberu spojky len do poslednej najvyššej polohy....

ono to zo zaciatku vibruje prave pritom ako zacina chytat spojka... pri poslednej- najvyssej polohe by ot malo byt uz praveze dobre :roll: ... ked uz mas zaradene, tak ti to nevibruje?.. len pri pustani spojky?

compact

Utorok, 16. Júna 2009, 09:44

alfi666 napísal:

ono to zo zaciatku vibruje prave pritom ako zacina chytat spojka... pri poslednej- najvyssej polohe by ot malo byt uz praveze dobre :roll: ... ked uz mas zaradene, tak ti to nevibruje?.. len pri pustani spojky?

len pri púšťaní, ked ju pustim uplne tak už nič
no skusim ešte pojazdiť a potom sa uvidi no
Obrázok

marosss
Autor témy

Sobota, 27. Júna 2009, 09:17

Tak včera mi vymenili spojku pri demontovaní prevodovky našli zlomenú pružinku a rozlomenú plastovú guličku. Neviem čísla dielov ale boli to položky za pár centov a ani presne neviem kde sa to nachádza, ale hneď mi povedali, že to mi mohlo vplývať na trasenie pedála. Po výmene spojky a týchto drobností spojkový pedál ani necítim, že mám pod nohou, pri rozjazde mi rýchlostná páka tak netrasie ako predtým, síce na neútrále sa ešte dosť kmitá, ale to bude už pravdepodobne vôlou na zotrvačníku, o ktorom mechanik hovoril, že už má najlepšie za sebou, snáď ešte niečo vydrží,lebo bohužial na to teraz nie su financie

compact

Sobota, 27. Júna 2009, 13:03

marosss napísal:
Tak včera mi vymenili spojku pri demontovaní prevodovky našli zlomenú pružinku a rozlomenú plastovú guličku. Neviem čísla dielov ale boli to položky za pár centov a ani presne neviem kde sa to nachádza, ale hneď mi povedali, že to mi mohlo vplývať na trasenie pedála. Po výmene spojky a týchto drobností spojkový pedál ani necítim, že mám pod nohou, pri rozjazde mi rýchlostná páka tak netrasie ako predtým, síce na neútrále sa ešte dosť kmitá, ale to bude už pravdepodobne vôlou na zotrvačníku, o ktorom mechanik hovoril, že už má najlepšie za sebou, snáď ešte niečo vydrží,lebo bohužial na to teraz nie su financie

mne to vybruje stále pri púštaní...už mám 600km nabehaných, tiež mi hovoril že zotrvák má vôlu, ale neviem ked to predtym nerobilo....repas zotrváku 2500,-Kč by mal pomôcť

ale zaujimave je že, ked jednotku podržim nachvilku na spojde a poriadne mu šliapnem, tak to už celý den nerobí....
Obrázok

compact

Sobota, 27. Júna 2009, 13:09

alfi666 napísal:
tym odpalenim som myslel to, ze parkrat sa stym prudsie pohnut... kludne tak aby ti trochu prehrabli gumy... a nespalit znamena, ze ju nedrz tak vytlacenu aby sa klzala prilis dlho, lebo sa zapecie spojkova lamela a bude klzat aj ked bude nova :-k

Pozriem niekde v ETK ten dokument ktory hovori o chybe vibrovania auta po vymene spojky... tam je popisane, ze co sa casto zabudne spravne osadit ;)

tak ako? pozeral si? :D
Obrázok

alfi666

Nedeľa, 28. Júna 2009, 20:32

compact napísal:
tak ako? pozeral si? :D

:arrow:
Prílohy
vibrovanie.JPG

marosss
Autor témy

Pondelok, 29. Júna 2009, 08:56

Ten repas zotrváku robia kde? Dnes to niekto spomenul aj na českom fóre

compact

Pondelok, 29. Júna 2009, 14:04

marosss napísal:
Ten repas zotrváku robia kde? Dnes to niekto spomenul aj na českom fóre

môj mechanik má kontakt na nejakého pána v Brne....zistim ti číslo?
ževraj mení tie nítky čo ho držia pohromade a nejaké pružiny
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných