Nedeľa, 17. Mája 2009, 00:24
Tento clanok sa tyka skor aut s esp, asr...
Situacia bola taka, v piatok poobede na zaverecnu som bol objednany do jednej firmy urobit geometriu, podarila sa im tak dobre, ze som siel odtial s volantom nakrivo.
Uz to nestihali bohuzial napravit, tak co pridem neskor, sak to neni prvy krat co som to niekomu videl. Ako som odchadzal, mal som divny pocit z volantu, ako keby mi dak divne suchali kolesa, ale myslel som si ze to tie zimne (letne sa mi v ten den akurat prezuvali za nove) tak som siel prec a ignoroval to, po chvili to prestalo, zaciatkom dalsieho tyzdna som siel po dialnici na tempomate a presiel som cez maly kopcek, lenze auto nadhuplo a pretocili sa kolesa, klasicka situacia - vypne tempomat a zacne checkovat.
Auto je na tolko "inteligentne" ze si zistilo ze mam krivo volant, kolesa idu rovno a neviem co vsetko a odvalilo mi vsetky bezpecnostne elektricke systemy: asr, esp, bsc, tempomat...Prikladam obrazok. Cize som chodil ako 250 konova fabia, no super, hlavne zabava na mokrej ceste v zakrutach ak sa clovek chce ponahlat, nech frfle kolko chce ako chce ze on len bez esp a neviem coho jazdi, nech jazdi, mne to uz a hlavne v zime zachranilo par krat rit!
Ked sa toto stalo prvy krat stacilo vypnut motor a zapnut a slo sa dalej, po druhom raze to uz bolo stale vypnute, v lokalnom servise uz chceli zase menit polku auta ako to je zvykom. Ale prvy napad bol dat urobit riadne geometriu. No predtym mi este vsetky chyby vymazali z pc a ako som siel prec na geometriu, tak mi po rovnej ceste dobrzdovali kolesa ako sa im chcelo, proste sekalo volantom trocha, keby mi to urobilo pocas jazdy v rychlosti, neviem ci by bolo dobre, po chvilke sa to zase vsetko deaktivovalo, po spravnej geometri, premazani chyb a nastaveni sensoru naklonu vo volante uz bolo zase vsetko fajn.
Cital som par skusenosti s podobnym problemom, vacsina co sa im menili dake drahsie casti, mali problem ze sa im ani nenatacali svetla a ani nevypinalo smerovku ked sa tocil volant, u mna tieto dve chyby nenastali, toto islo, tak som dufal ze sa to odstrani len geometriou a diagnostikou, nastastie som mal pravdu.
Ako bonus je mozne na obrazku vidiet ze mi nejde siber, co je ale najvacsi gol! Vecer som zaparkoval, na druhy den sadnem do auta a zapoti hlasku, sak pohoda uz to poznam z inych for, staci inicializacia, nestacila, pri poslednom programovani mi tam nahrali asi nespravny program, resp je chyba v sw a treba to preprogramovat, ale to uz nebudu robit ziadni slovenski "odbornici"! Ale idem pekne do rakuska kde mi chlapik tolko veci vysvetlil ked som sa ho hocico spytal a hlavne sa toho neboja a ked sa daco pokazi, vie sa pripojit priamo na auto mnichov a ti to vyriesia.
-
Prílohy
-

- 90430-124712.jpg (22.76 KiB) 1730 zobrazení