... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
barabas
Autor témy
Kraj: Žilinský

Nepodcenujte nespravnu geometriu

Nedeľa, 17. Mája 2009, 00:24

Tento clanok sa tyka skor aut s esp, asr...

Situacia bola taka, v piatok poobede na zaverecnu som bol objednany do jednej firmy urobit geometriu, podarila sa im tak dobre, ze som siel odtial s volantom nakrivo.
Uz to nestihali bohuzial napravit, tak co pridem neskor, sak to neni prvy krat co som to niekomu videl. Ako som odchadzal, mal som divny pocit z volantu, ako keby mi dak divne suchali kolesa, ale myslel som si ze to tie zimne (letne sa mi v ten den akurat prezuvali za nove) tak som siel prec a ignoroval to, po chvili to prestalo, zaciatkom dalsieho tyzdna som siel po dialnici na tempomate a presiel som cez maly kopcek, lenze auto nadhuplo a pretocili sa kolesa, klasicka situacia - vypne tempomat a zacne checkovat.
Auto je na tolko "inteligentne" ze si zistilo ze mam krivo volant, kolesa idu rovno a neviem co vsetko a odvalilo mi vsetky bezpecnostne elektricke systemy: asr, esp, bsc, tempomat...Prikladam obrazok. Cize som chodil ako 250 konova fabia, no super, hlavne zabava na mokrej ceste v zakrutach ak sa clovek chce ponahlat, nech frfle kolko chce ako chce ze on len bez esp a neviem coho jazdi, nech jazdi, mne to uz a hlavne v zime zachranilo par krat rit!
Ked sa toto stalo prvy krat stacilo vypnut motor a zapnut a slo sa dalej, po druhom raze to uz bolo stale vypnute, v lokalnom servise uz chceli zase menit polku auta ako to je zvykom. Ale prvy napad bol dat urobit riadne geometriu. No predtym mi este vsetky chyby vymazali z pc a ako som siel prec na geometriu, tak mi po rovnej ceste dobrzdovali kolesa ako sa im chcelo, proste sekalo volantom trocha, keby mi to urobilo pocas jazdy v rychlosti, neviem ci by bolo dobre, po chvilke sa to zase vsetko deaktivovalo, po spravnej geometri, premazani chyb a nastaveni sensoru naklonu vo volante uz bolo zase vsetko fajn.
Cital som par skusenosti s podobnym problemom, vacsina co sa im menili dake drahsie casti, mali problem ze sa im ani nenatacali svetla a ani nevypinalo smerovku ked sa tocil volant, u mna tieto dve chyby nenastali, toto islo, tak som dufal ze sa to odstrani len geometriou a diagnostikou, nastastie som mal pravdu.
Ako bonus je mozne na obrazku vidiet ze mi nejde siber, co je ale najvacsi gol! Vecer som zaparkoval, na druhy den sadnem do auta a zapoti hlasku, sak pohoda uz to poznam z inych for, staci inicializacia, nestacila, pri poslednom programovani mi tam nahrali asi nespravny program, resp je chyba v sw a treba to preprogramovat, ale to uz nebudu robit ziadni slovenski "odbornici"! Ale idem pekne do rakuska kde mi chlapik tolko veci vysvetlil ked som sa ho hocico spytal a hlavne sa toho neboja a ked sa daco pokazi, vie sa pripojit priamo na auto mnichov a ti to vyriesia.
Prílohy
90430-124712.jpg
90430-124712.jpg (22.76 KiB) 1730 zobrazení

Duffy

Re: Nepodcenujte nespravnu geometriu, lebo zblbne cele auto...

Nedeľa, 17. Mája 2009, 09:23

a ked som ti hned na zaciatku hovoril , ze nechapem , naco riesis slovenske servisy , ked chodis do reichu , tak si sa cudoval.. a cudujem sa aj vsetkym v blave a + 100km od hranic z reichom , preco vobec riesia awt, atd. siel by som rovno do reichu.

a ta elektronika , no moc sa necuduj .. siber ti nejde preto ,aby si z neho nevypadol :)))

lupo

Nedeľa, 17. Mája 2009, 11:57

foter svojho casu servisoval svoje mercedesy vzdy len v AT a DE.
len raz bol v servise v MT, kde mu okrem preliatia oleja aj nahrali uplne zly SW do prevodovky. vycislena skoda bola 160 000skk. v nemecku to davali dokopy asi 3dni a nechapali.

perlicka na zaver: v hmlovke bol rozpojeny konektor. namiesto toho, aby konektor znovu spojili, maximalne to nejakym sposobom lepsie upevnili ten konektor uplne odstrihli, spojili kabliky a olepili izolepou.

vivat SK "autorizovane" servisy. mojho auta (ani pripadnych buducich) sa ziaden autorizovany servis na SK nedotkne.
955 CT-S

Cicicok
Auto: bavorske
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 17. Mája 2009, 16:49

lupo napísal:
foter svojho casu servisoval svoje mercedesy vzdy len v AT a DE.
len raz bol v servise v MT, kde mu okrem preliatia oleja aj nahrali uplne zly SW do prevodovky. vycislena skoda bola 160 000skk. v nemecku to davali dokopy asi 3dni a nechapali.

perlicka na zaver: v hmlovke bol rozpojeny konektor. namiesto toho, aby konektor znovu spojili, maximalne to nejakym sposobom lepsie upevnili ten konektor uplne odstrihli, spojili kabliky a olepili izolepou.

vivat SK "autorizovane" servisy. mojho auta (ani pripadnych buducich) sa ziaden autorizovany servis na SK nedotkne.

Chcelo by to servis, kde by sisi vsetko spravil sam a zaplatil by si len za material co by si kupil. Pripadne niaky poplatok za cas.
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993
dolepene: anjelske bulvy, citacie lampicky, komfortne rele, elektricke okna a siber, automaticke rozsvecovanie, start na tlesknutie

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Re: Nepodcenujte nespravnu geometriu

Nedeľa, 17. Mája 2009, 20:56

Jednym s dolezitych prvkov DSC je senzor natocenia volantu, ale sranda ze sa to takto sprava hned...
Cicicok: Pokial viem, tak Miki nieco take v zline rozbehol, perfektny napad podla mna.
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Nedeľa, 17. Mája 2009, 21:49

z podobneho sudka by bobor aj norik by vedeli rozpravat o podobnej malfunction na e36 , pri funkcnom abs , zhodinovanie a samovolny pohyb auta vzad = nozna brzda total bez ucinku...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

barabas
Autor témy

Pondelok, 18. Mája 2009, 05:55

Cicicok napísal:
Chcelo by to servis, kde by sisi vsetko spravil sam a zaplatil by si len za material co by si kupil. Pripadne niaky poplatok za cas.

tak ta chcem vidiet ako maturujes za programovanim riadiacej jednotky a objednavas ich po neuspesnom propramovani rad radom za sebou...
ja si urobim par veci sam, par zakladnych, ale oni nechodia na tie skolenia pre srandu ale aby sa nieco naucili a potom to aplikovali.
a pravdu povediac ani to nechcem riesit, chcem mat funkcne auto nic ine, priveziem auto, oni opravia ja zaplatim a vozim sa, ak ta to bavi a mas na to cas, prosim.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Mája 2009, 00:17

Myslim ze to bude senzor natocenia volantu, treba vymazaj adaptaciu/nastavit znova do vychodzej polohy. Vsetko samozrejme cez diagnostiku.

barabas
Autor témy

Utorok, 19. Mája 2009, 06:36

airbone napísal:
Myslim ze to bude senzor natocenia volantu, treba vymazaj adaptaciu/nastavit znova do vychodzej polohy. Vsetko samozrejme cez diagnostiku.

jj sak som napisal, ze to urobili:)

dodo.036
Auto: 330i E46

Utorok, 19. Mája 2009, 10:05

Celkovo co sa tyka geometrie som este nenasiel servis kde by sa tomu typek aj trochu rozumel. Jedna vec je nastavovat podla tabuliek to ide vacsinou kazdemu a druha trochu rozmyslat nad tym co robia napravy ked auto akceleruje a brzdi. U som bol aj u takych ktorym som JA musel ukazat ako sa robi odklon na zadnom kolese. Co uz na slovensku je to tak ze ludia ktori nemaju vztah k autam robia auta. Potom to tu vsetko aj tak vyzera.
BMW 320i E36. M52

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných