... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

renekovac71
Autor témy
Auto: BMW 525 iX
Kraj: Zahraničie

rachot-difer.alebo v prevodovke

Sobota, 9. Mája 2009, 17:21

no som tu znova.mam strach ze mi nieco odchadza.za jazdy pocujem silny rachot,(nieco ako bi na sucho,bez oleja) trelo narazalo o seba..z prva som myslel ze je to rucna brzda,lebo ta nefunguje,a zvuk je pocut akoby prichadzal zo zadu z lavej strany,teda som myslel odchadza diferak alebo nieco v nom,alebo nie je uz olej..ale som si vsimol ze ked radim rychlost a stlacim spojku tak rachot prestane (ze bi chybal olej v prevodovke?) alebo je to nieco vaznejsie?kto s tym poradi...dalsii problem mam s centralom posledne mi odisla poistka pod sedadlom zadnym od centralu,odvtedy mi zamika az na druhy krat,zamknem a on hned odomkne az na druhy krat zostane zamknute,ako sa da toto odstranit?a panorama okno stresn e len cuka hore dole ale neotvory sa,reset nefunguje.
BMW 525D,e39,r.v.2002,touring,v el,tiptronik

Užívateľov profilový obrázok
xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Re: rachot-difer.alebo v prevodovke

Nedeľa, 10. Mája 2009, 11:46

renekovac71 napísal:
no som tu znova.mam strach ze mi nieco odchadza.za jazdy pocujem silny rachot,(nieco ako bi na sucho,bez oleja) trelo narazalo o seba..z prva som myslel ze je to rucna brzda,lebo ta nefunguje,a zvuk je pocut akoby prichadzal zo zadu z lavej strany,teda som myslel odchadza diferak alebo nieco v nom,alebo nie je uz olej..ale som si vsimol ze ked radim rychlost a stlacim spojku tak rachot prestane (ze bi chybal olej v prevodovke?) alebo je to nieco vaznejsie?kto s tym poradi...dalsii problem mam s centralom posledne mi odisla poistka pod sedadlom zadnym od centralu,odvtedy mi zamika az na druhy krat,zamknem a on hned odomkne az na druhy krat zostane zamknute,ako sa da toto odstranit?a panorama okno stresn e len cuka hore dole ale neotvory sa,reset nefunguje.

neodislo ti len daco na zadnej naprave? mne to tak buchalo ked mi odisla ta suciastka na obrazku dole..
s centralom sa uz trapim asi rok a este som to nespravil.. presne ten isty problem.. :?
Prílohy
tc1002.jpg
tc1002.jpg (9.83 KiB) 1741 zobrazení
.

renekovac71
Autor témy

Nedeľa, 10. Mája 2009, 17:00

asi to nebude ta suciestka mne to rachoti ked je motor v zabere,taky divny suchavy zvuk,ked stlacim spojku prestane to robit.ten central ma stve ale co uz,teraz na to nemam cas.

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 10. Mája 2009, 17:32

Ja ked stojim na mieste tak mi je pocut take rachotenie tiez. Pytal som sa co to moze robit a jeden znamy mi povedal ze to je vôla predlohoveho hriadela. No ja neviem nakolko sa az tak nevyznam, ale kazdopadne ma caka oprava motora a musi ist von aj s prevodovkou. To zas bude psycho :cry: (E34)

renekovac71
Autor témy

Nedeľa, 10. Mája 2009, 18:46

ja ked stojim tak ide vsetko ticho nepocut nic,takisto za jazdy s kopca na volnobech je vsetko OK

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Pondelok, 11. Mája 2009, 20:55

no to ten trepotavy zvuk moze pochadzat z kardanoveho loziska lebo ked je v zabere sa zohina kardan a trepe o tunel alebo o napravnicu , toto je pocut spod auta a len ked je v zabere ,Skontrolovat sa to da tak ze jednoducho treba poriadne pokmitat kardanom ,ked ma velku volu je to ono ,alebo poloosi treba pozriet ci nije roztrhnuta neaka manzeta prevodovka a diferak bi mali odchadzat naposledi. Ked stoli auto a zatlacis spojku a prestane cerkat tak by to malo byt vitlacne lozisko spojky ale to je pocut od motora . S tim centralom som mal problem aj ja to by malbit neaki motorcek treba ich skontrolovat , mne to robi aj vtedi ked nemam dobre zavreti kufor , alebo v horsiom pripade je v cudu RJ centralu ktora je pod sedadlom ale tot odporucam menint az naposledi
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30

Pondelok, 11. Mája 2009, 21:04

na obr je to 6ka koli tomu to moze byt
Prílohy
MzQzM19w.png
MzQzM19w.png (43.25 KiB) 1662 zobrazení
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

fioro
Auto: 156 1,9JTD

Pondelok, 11. Mája 2009, 21:48

6ka by mu buchala aj na volnobeh, aj difik...v prdeli mozes mat alebo lozisko v kluke, nedrzi mrkvu, alebo spojkove , alebo lozisko v skrini... alebo v nej nico...tazko od PC...treba zhodit skrinu a pozriet veci... a central ? prechodky kablov skratuju ked vyhodilo poistku...pripadne kombinacia s mikrospinacmi v protikusoch zamkov...

tot moj nazor :roll:
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

matt19732
Auto: 520iA 2.0 24v

Utorok, 12. Mája 2009, 14:02

Mne zamykalo na 2x ked som mal kufor otvoreny,aj ten mam na central,stacilo klucom v kufri otocit celkom dolava a zamyka uz na 1x!
BMW520iA 2.0 24V E34

renekovac71
Autor témy

Utorok, 2. Júna 2009, 19:40

no tak to zamokanie som vyriesil..postup- odomknut auto,vybrat poistku centralu,pozatvarat vsetky dvere vratane kufra (pozamikat)vsetko znova odomknut,zalozit poistku naspet.zavriet vsetky dvere.kluc v dverach vodica otocit na doraz a drzat tak 15 sekund.zamika mi uz na prvy raz a koliky neviskakuju naspet..s tym lomozenim to tiez riesim,,nakolko sa mi zazrala hrdza do vsetkych dvery a na mojom kufry sa uz rozbilo tiez par oplov,tak sa nejdem jedovat s nejakov suciastkov ale samoprvo zozeniem nejaku 525i s nefunkcnym motorom,a motor nakolko je este velmy dobre na tom dostane novy kabat.

xtreme
Auto: felda, stilo

Streda, 3. Júna 2009, 15:40

renekovac71 napísal:
no tak to zamokanie som vyriesil..postup- odomknut auto,vybrat poistku centralu,pozatvarat vsetky dvere vratane kufra (pozamikat)vsetko znova odomknut,zalozit poistku naspet.zavriet vsetky dvere.kluc v dverach vodica otocit na doraz a drzat tak 15 sekund.zamika mi uz na prvy raz a koliky neviskakuju naspet..s tym lomozenim to tiez riesim,,nakolko sa mi zazrala hrdza do vsetkych dvery a na mojom kufry sa uz rozbilo tiez par oplov,tak sa nejdem jedovat s nejakov suciastkov ale samoprvo zozeniem nejaku 525i s nefunkcnym motorom,a motor nakolko je este velmy dobre na tom dostane novy kabat.

to co je za postup? :shock:
.

kamil 525tds
Auto: E61 525D, E46 320D
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 4. Júna 2009, 17:11

Mam tiez 525 tds a mam ten isty problem. Na volnobehu sporadicky rachoti, ked zoslapnem pedal spojky - prestane. Mozno spojkove lozisko, mozno vidlicka radenia - prestal som to riesit. Ked sa to rozbucha, skus jemne pritiahnut rychl. paku (ako keby si chcel zaradit napr. IV) Ked prestane klepat, je to podla mna vidlicka.
BMW E39 525TDS, E46 320D

blana
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 22. Júna 2009, 15:22

nazdar. mne zase vychadza cinklavy zvuk ako dva pliesky o seba od spodu a je to uz dost pocut. ale len za jazdy a pri preradeni rychlosti (automat) neviete nahodou :?: E39 530i.
E39 525tds - E39 530i - E65 745i - E61 525d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných