... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Re: Ktorá značka je podľa Vás pre BMW najväčšia konkurencia?

Štvrtok, 7. Mája 2009, 21:14

kamarat mi vravel ze ked robil pred niekolkymi rokmi v rakusku v nejakom volvo servise alebo co to bolo..proste nieco s kamionmi, tak ze jeho sef mal novu sedmu a ked ju rozbil a kym mu ho opravili a nemal sa na com vozit tak si kupil noveho passata co bolo v tej dobe na slovensku asi jedno z najziadanejsich aut a na adresu tohto passata sa ten jeho sef vyjadril ze to ma len auto do prace, ale ze sa v tom nemoze moc ukazovat..lebo by sa ponizil keby ho vydel niekto z jeho obchodnych partnerov.............lebo v rakusku a nemecku je vw group len obycajne auto na nakupy do tesca alebo auto pre zenu...nech sa uci jazdit.........
a nieco take ako hybridny motor oni neuznavaju pretoze cim vecsi obsah auta tam vlastnis tym viac si uznavany a patris do vyssej spolocenskej triedy..
bmw e39 530i "01

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 7. Mája 2009, 21:31

dodoIPD napísal:
Mne akurat ten Lexus nepripada ako limuzina.. skor take sportove nieco.. natoz A8L a S600L ... to su lima :)
SUV tiez RR alebo X5/X6 alebo MB GL

Keby som mal volit limo tak urcite LS600hL uz len kvoli tomu ze ju nema kazdy a je to fakt ze co som kukal na to tak to je fakt limo podla mna 7er je skor aj ked mas v nazve Li ze to je aj tak auto ktore by si skor chcel soferovat ako sediet na pravej zadnej sedacke ale LS to je ono alebo ked by si bol fajnsmeker tak Jaguar XJ L alebo XJ R :)))

A SUV ? X3 X5 X6 za ziadnu cenu to su len tak do mesta, ked SUV tak Land Rover, ja sosobne by som volil Disco 3 lebo je to kompromis medzi Rangeom a Defacom, discoteka prejde vsetko je to auto na vsetko je to auto s ktorym v meste jazdes spotrebu pod 10 litrov a nemusis sa bat zeked sa vyberes do terenu alebo na chatu ze by si niekde zapadol, a to by som sa jaksik s baworackymi SUV obaval, no ale jasne ze kazdy mame iny nazor, moj osobny nazor ked off road- lux SUV tak Disco 3 a RRS supercharged :))
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 8. Mája 2009, 06:31

ked beriem SUV ako X3 X5 a X6 tak zrejme je vtejto casti lepsie Porsche Cayenne, myslim ze to je odost lepsie auto ako napr X5, a velky konkurent bude aj Q7, ale lepsia asi nebude
a ked ako off road tak bmw toho zrovna do tazkeho terenu vela nema, tam skôr taky Defender, popripade nejaky jeep, alebo mercedes G-cko
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

snoo
Kraj: Košický

Piatok, 8. Mája 2009, 08:35

S pokojnym svedomim mozem povedat, ze Q7 na X5 nema, vozil som sa v Q7 3.0TDi a je to neohrabana krava ktora vobec nechcela drzat na ceste, komfort je velmi dobry, ale radsej by som volil cestu X5.
BMW G05 40i
BMW G01 M40i
BMW F15 40d EX
Ford mondeo mk4
BMW E91 318d EX
BMW F07 530d EX
BMW E61 530DT A/T EX
BMW e53 4,8is EX
BMW e53 4,6is EX
BMW e36 323i coupe EX
BMW e30 325i coupe EX
BMW e34 520iA sedan EX
BMW e46 323i sedan EX

BMino
Auto: modre

Piatok, 8. Mája 2009, 08:45

dajte tuto otazku na audi-klub a tam sa odpovede budu dost lisit od tychto...
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Palino
Auto: BMW E46 318d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 8. Mája 2009, 19:36

ja osobne som za BMW .... ale je to vsetko o ludoch...kazda znacka si spravila nejake meno....bmw sportove, mb luxus , lexus skor luxus audina sa nevie zaradit :lol: ...ale kazda automobilka ma auto aj pre spot luxus ci bezneho cloveka....ked niekto povie bmw predstavim si sportove auto...a ma zadny nahon a mam rad besnu jazdu v zatackach :) ....konkurenciu bmw ma... japonci vacsie vykony .... mb vacsi luxus ale moc lepsi nez bmw neni....ked si kupis bmw s fullkov tak neni o com....je to o ludoch...ja som urcite za BMW ..... :D
:bmwball: :bmwball: :bmwball:
BMW Diesel Power
:bmwball: :bmwball: :bmwball:

Fabo.sk
Kraj: Košický

Sobota, 9. Mája 2009, 03:44

Tak by som to povedal viac menej aj ja. BMW - viac alebo menej luxusny sportiak, ci uz v podani 3er alebo 5er reihe, ta sedma uz je taka trosku zvlastna tam :) ale zase ma svoj osobity styl oproti konkurentom, hlavne S-klasse. U mercedesov ide hlavne o luxus, menej o sportovost. Audi to je VolksWagen s nalepkou chcenej exkluzivity, ale je to fakt nemastne-neslane.

SUVcka som vobec tak nejak nepochopil nikdy, vyzera do divne, je to neohrabane a neobratne, terenom to tiez neprejde... nechapem v com ma byt ich vyhoda oproti klasickym sedanom pripadne kombikom. Este tak nejak chapem X6, ktora tak nejak uspesne kombinuje vyzor kupe s masivnostou (ktore aspon podla mna bezne SUVcka nejak nemaju, velkost != masivnost) ale tiez to ma svoju cenu. Uvidime ako na tom bude ten koncept 5GT ci jak to volaju, to co vyzera ako X6ka na malom podvozku so zadnymi svetlami z F01.
môj sen => 2001 E39 M5
realita => 2007 Volvo C70 (kus a mohla byt E93)

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Sobota, 9. Mája 2009, 10:01

najvacsia konkurencia je podla mna urcite audi. aj ked mne dost vadi u audi, ze proste dizajnerom asi chyba predstavivost. Asi najkrajsie audi je A3 resp S3(mozno bude raz aj RS3 to bude zaujimave :P). Pri limuzinach podla mna dnes vedie nova 7er ked ju porovnam s Skom a A8, lexus ja neuznavam aj ked su dobri. Ked uz by som chcel mat limo co nema kazdy tak pojdem do lincolna alebo do RR(jeden som videl v BA a to je proste mega luxus auto :) . Co sa tyka SUV mna ocarila X6, ale ked tak si pockat na M verziu :-({|= . Inak niekto tu spominal ze SUV od Land Roveru, tak by som len dodal ze Defender rozhodne neni SUV :D . viem o jednom typkovi co ho ma ,,trosku" upraveny a to je tank nie auto :D
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

Dogg88
Auto: n/a

Sobota, 9. Mája 2009, 10:29

Peter92 napísal:
najvacsia konkurencia je podla mna urcite audi. aj ked mne dost vadi u audi, ze proste dizajnerom asi chyba predstavivost. Asi najkrajsie audi je A3 resp S3(mozno bude raz aj RS3 to bude zaujimave :P). Pri limuzinach podla mna dnes vedie nova 7er ked ju porovnam s Skom a A8, lexus ja neuznavam aj ked su dobri. Ked uz by som chcel mat limo co nema kazdy tak pojdem do lincolna alebo do RR(jeden som videl v BA a to je proste mega luxus auto :) . Co sa tyka SUV mna ocarila X6, ale ked tak si pockat na M verziu :-({|= . Inak niekto tu spominal ze SUV od Land Roveru, tak by som len dodal ze Defender rozhodne neni SUV :D . viem o jednom typkovi co ho ma ,,trosku" upraveny a to je tank nie auto :D

Nemyslim si ze by prave v audi chybala dizajnerom predstavivost... ked si porovnam trebars staru A6 (1997-2004) a novu A6 (2004- ) tak nova je jednoznacne krajsia, to iste plati aj u A4. Ale ked si pozrem nove modely BMW a stare modely BMW tak som na pochybach co je krajsie...napriklad keby som porovnaval 7er, E38 a F01 co ma byt akoze nove prevedenie prave E38-micky tak by som bral jednoznacne E38. Proste nie ze by bola F01 skareda, ale cosi jej chyba...povedal by som ze jej chyba osobnost, nema styl...E38 je zatial pre mna najkrajsie BMW, dufam ze v buducnosti pride aj cosi co zmeni moj nazor, no ako sa tak pozeram do "buducnosti" formou studie 5GT tak asi E38 zostane dlho najkrajsim BMW...
Klub tvoria ľudia, nie autá...

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Sobota, 9. Mája 2009, 11:07

no, co sa tyka audi, sice niekdajsi model s2 coupe je sportovy, ale nieje taky idealny na santenie, ako napr m3 alebo hociktory bavorak s jeho idealnym vyvazenim s motorom za prednou napravou... to bol jediny pokus spravit u audi sportove auto s nadychom luxusnosti, no podla mna neuspesne...
velke limuziny... a8, 7er, mercedesy... zalezi, co sa koncovemu pouzivatelovi paci
SUV... neholdujem suvckam, pre mna nepochopitelne odvetie
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Peter92

Sobota, 9. Mája 2009, 12:49

Dogg88 napísal:

Nemyslim si ze by prave v audi chybala dizajnerom predstavivost... ked si porovnam trebars staru A6 (1997-2004) a novu A6 (2004- ) tak nova je jednoznacne krajsia, to iste plati aj u A4. Ale ked si pozrem nove modely BMW a stare modely BMW tak som na pochybach co je krajsie...napriklad keby som porovnaval 7er, E38 a F01 co ma byt akoze nove prevedenie prave E38-micky tak by som bral jednoznacne E38. Proste nie ze by bola F01 skareda, ale cosi jej chyba...povedal by som ze jej chyba osobnost, nema styl...E38 je zatial pre mna najkrajsie BMW, dufam ze v buducnosti pride aj cosi co zmeni moj nazor, no ako sa tak pozeram do "buducnosti" formou studie 5GT tak asi E38 zostane dlho najkrajsim BMW...

ja som to myslel skor v tom zmysle ze pozri sa na Q5 a Q7, A4 a A5, A6 a A8...su to skoro dvojicky len jedna je vzdy trochu vacsia(pripadne A5 ma o 2 dveri menej). Proste sa na seba prilis ponasaju. Ja osobne mam radsej nove bavoraky ako stare. Aj ked rozhodoval som sa dlho ze ci prejst na E92 alebo len zohnat silnejsiu E46.
BTW este k A6. Neviem ci si videl tu najnovsiu, ale zase je to posun k A4 a A5, ked sa pozres na zadne svetla tak to vidis. V predu sa lisia len tym ze A6 ma rovne LED a A4 s A5 tak jemne vlnite
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive

Sobota, 9. Mája 2009, 21:21

jednoznacne porsche, vela ludi vravi ze dalsi level po bmw je porsche :wink:
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

Peter92

Sobota, 9. Mája 2009, 23:42

TiTAN napísal:
jednoznacne porsche, vela ludi vravi ze dalsi level po bmw je porsche :wink:

dalo by sa to generalizovat, ze najvacsii konkurent pre BMW je VW group

chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 10. Mája 2009, 10:47

ked uz VW group, tak nepatri nahodou bmw do koncernu FORD??
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

Peter92

Nedeľa, 10. Mája 2009, 11:04

chembos napísal:
ked uz VW group, tak nepatri nahodou bmw do koncernu FORD??

pokial viem tak BMW je samostatny koncern

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 243 neregistrovaných