... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Gloocky
Autor témy
Auto: BMW E36 compakt318ti
Kraj: Trenčiansky

E36 Compact - Samovolne zamknutie

Pondelok, 20. Apríla 2009, 07:01

Ahojte,

mam taky "bezpecnostny problem" :D Ked zamknem auto - a neskor sa ho pokusim otvorit ( E36 compakt rv96) Tak sa v prvom momente odomkne, ale hned nato sa cele zase uzamkne...ale len centralom - alarm je uz vtedy deaktivovany. Dvere vodica sa daju otvorit - ale len hned po odomknuti..aj potom ak sa otovoria tak v momente v nich cvakne central. Cim to moze byt?

Dakujem

novda
Auto: e36 325tds Touring

Re: Samovolne zamknutie na E36

Pondelok, 20. Apríla 2009, 07:46

pravdepodobne je problem s elektrikou, tipoval by som na nejaky studený spoj, prerusený káblik alebo vadnu riadiacu jednotku...tá by mala byť pred spolujazdcom za prihradkou, skús dať dole a odpojiť zapojiť konektor, prip skontrolavť kabeláž, ak ti do auta niekedy tieklo mozžu byť zaoxidované nejaké pliešky...
Je možné že máš napr niekde vodu a sú zoskratované signálne káble, to jest keď odomykáš, ide signál aj do zamykania a tak je tam kolobeh, ale to by ti blblo aj pri zamykaní...
Kamarátovi tieklo do auta, voda zoxidovala nejaké tie káble a mal problém, išiel napr po dialnici a len tak odrazu mu vyplo motor,za par minut už zase išlo
...ale to len tak na ukazku co moze sposobit voda v elektroinstalacii... pozrieť káble a si myslím že to bude OK

Gloocky
Autor témy

Re: Samovolne zamknutie na E36

Pondelok, 20. Apríla 2009, 07:58

novda:

dakujem za info - tiez som mal toho tusaka ze to robi voda...lebo som mal zanesene odvodove kanaliky zo sibera ( uplne dole na podvodzku), takze sa mi dostavala voda do interieru...stekala po vnutornej strane stlpika. Ano, elektroniku mam tam ako si hovoril...mam tam 4 skatule - skusim rozobrat a precistit ( snad pomoze zubna kefka a kontox spray) dneska necham auto vyhriat na slniecku a uvidime..bud sa to vyriesi samo alebo...alebo tomu trosku pomozem, dam vediet.

Hned som kludnejsi ked si napisal ze kamaratovi vyplo na dialnici motor:)

Gloocky
Autor témy

Re: E36 Compact - Samovolne zamknutie

Utorok, 21. Apríla 2009, 08:48

Ahojte,

takze problem bol len v tom ze bola voda na kontaktoch, stacilo to nechat na slnku a uz zase ide ako ma...

Len tak pre info - kazdemu, kto ma siber by som odporucal skontrolovat si odkvapove kanaliky, ci si neni nahodou zanesene, usetri to kopec problemov ( takych ako som mal) hlavne sa pozrite na odvod na podvozku - nachadza sa cca 10 cm pred pred tou prednou gumennou srandou , ktora sluzi na zapretie zdvihakov - ked vam davaju v servise auto hore.

Užívateľov profilový obrázok
Cawba
Auto: e36 328iC
Kraj: Zahraničie

Utorok, 21. Apríla 2009, 18:30

Gloocky Prosim te, k te vode v aute, mel jsem vodu za predni ridicovou sedackou a to docela hodne, prakticky cely ten kabelovy svazek ktery tam vede a je v takovym hlubsim prolisu, byl cely zaplaveny. Ty gumy na zvedani jsem tam do ted nemel, uz jsou. Myslite si, ze by to mohlo jit dovnitr tama? Nebo mate nekdo jinej napad kde patrat? Je to docela neprijemny :(
Obrázok

Gloocky
Autor témy

Streda, 22. Apríla 2009, 09:58

Cawba:

Ahoj,

voda za prednym sedadlom vodica - teda v stredovom stlpiku ako su bezpecnostne pasy? Siber by mal mat odvodove kanaliky aj v svojej zadnej casti, len prave...ak tieto kanaliky vedu dole k podvozku..na tie miesta ako su tie gummenne srandy na zdvihaky...a Ty si ich tam nemal - tak by sa ta voda mala jednoduchsie dostat von...ale zase, ak tam neboli - je mozne, ze sa do tych odokrytych dier dostali necistoty od podvozku a upchali to tam...tiez ich skus od sibera niecim prepchat smerom dole.

Zajtra dam na forum fotky kadial to ma dole vytekat za normalnych okolnosti...snad pomoze.

Skusal si pozriet od kadial sa Ti ta voda tam dostava - wapkou alebo niecim podobnym?

Užívateľov profilový obrázok
Markoo1
Auto: E46 318d
Kraj: Bratislavský

Streda, 22. Apríla 2009, 12:06

Ja mám rovnako problém s vodou, ale zas na spolujazdcovej strane a vzadu za spolujazdcom, minule auto stálo 2 týždne, občas zapršalo a na pumpe som musel žmýkať z auta skoro 5 litrov vody :roll: Tiež mám šíber, tak potom hoď sem to foto, moc mi to pomôže. Ďik
ex E36 325td

Gloocky
Autor témy

Piatok, 24. Apríla 2009, 08:23

Tak pani...dake to foto - snad je to spravne...

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 2 neregistrovaní