v poslednej dobe ma na mojej 318is rv 7/96 zacina znervoznovat alarm - v priebehu jedneho mesiaca sa mi asi 4 krat pri otvarani dveri klucom spustil alarm...vcera vecer som zamkol auto a asi o 10 min doslo zase k spusteniu alarmu.
Dnes zase...cim to moze byt - ked je alarm spusteny vacsinou sa mi ho podari deaktivovat viacnasobnym zamknutim a odmknutim dveri, pripadne otovrenim a zatovorenim prednej kaputy...som z toho jelen, asi si idem rovno pozriet ako ho vyradit uplne...aj ked najradsej by som to mal opravene - napada Vas nieco. Dakujem Lukas[/b]
skontroluj v akom stave su vsetky dverove snimace, ci nie su zaoxidovane, alebo nieco podobne, pripadne preblafni kontoxom... ...bude to nejaka takato somarina, skoda kvoli tomu odstavit funkcny alarm...
(stava sa, ze dverovy spinac byva opotrebovany a tym padom sa nie vzdy korektne zopne a auto si mysli ze niekto otvoril dvere ...skus ...)
kamarat ma ten istý problem,ked mu blbne alarm tak mu pry zapnutých parkovačkách nesvieti vypinač vystražnich smeroviek ten pry pake ak to neblbne tak svieti OK. kusok sa v nom povrta potrasie nim a ma mesiac pokoj,sku či ti to tiež tak nerobý.
Tak zatial huci iba vyfuk a nie alarm...vcera som vsetko prestriekal dakym silikonom, (uvadzaju ze je ho vhodne pouzivat aj na precistenie kontaktov) Zatial to nerobi...premyslal som ci to nemoze byt tym ze mam asi mierne vsunute zamky, nakolko dvere su v rovine a treba troska viacej buchnut ( iba niekedy, stale je to celkom ok) aby sa zavreli...
Ved dam vediet kedy zase budem vyzerat ako najnemoznejsi zlodej co ani s origo klucom nevie otvorit auto bez spustenia alarmu ( s mojim stastim sa to stane v dakej podzemnej garazi nak
upneho strediska:))
uz som myslel ze problem s alarmom skoncil a vcera...no skoro ma trafilo. Idem si domov z NMnV do TN, cely cas lialo..a zrazu sa mi spustili vystrazne smerovky - ale nie tak pravidelne ako pri beznom fungovani, ale tak riadne divoko - po par sec. sa mi rozsvietilo interierove osvetlenie a aby to bolo dokonale zacalo mi za jazdy cvakat centralko. Ked som prisiel domov - tak som pre istotu musel vystupovat cez okno:) - nakolko dvere sa nedali otvorit. Vyskocil som, otvoril kufor, ze odopnem + na baterke, hned ako som to spravil - auto sa zamklo a aj okno sa zatiahlo ( este ze mam doma dalsie kluce) alarm zacal hukat az po dalsom nastartovani - aj to nie hned...celu dobu mi svietil alarm ( pod palubovkou) Neviem co sa stalo - ci skrat alebo nieco podobne - viete mi povedat ako mozem uplne odpojit alarm, pripadne v com moze byt zrada ( neviem ani kde sa nachadza)
Opravene ( dufam) dal som dole kastlik pred spolujazdcom a dostal som sa k elektronike - box v druhom sufliku bol plny vody ( neviem ci je to box alarmu alebo RJ, skor RJ) takze vsetky boxy som vytiahol...a box kde bola voda som otvoril ( plosne spoje a ostatne boli zospodu zaoxidovane) precistil kefkou ( stredne tvrda, najlepsie odol:)) a na zaver vyfukal vsetko fenom...a zrazu vsetko fungovalo ako malo, uz len zistit ako sa mi tam dostala voda...