... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Julec
Autor témy

E39 Touring - nefunguje zadný stierač a ostrekovač

Pondelok, 16. Marca 2009, 07:10

Mám taký problém, že počas zimy mi prestal fungovať zadný stierač a ostrekovač na mojej E39 Touring. Vyhrievanie zadného sklad, otváranie kufra - všetko funguje v poriadku. Predtým mi zblblo samostatné otváranie zadného sklad, no to by som skôr videl na problém v spínači. Kontroloval som všetky zadné poistky ako aj ovládacie relé. V tej zime sa mi zatiaľ ešte nechcelo kontrolovať riadiacu jednotku, ktorá je vo vnútri zadných dvier.
Keď uvažujem, že prečo to nejde, tak hlavnú vinu by som videl v tom, že keď bolo zamrznuté zadné okno, tak som pustil stierače, ktoré sa ani nepohli. Keď tam ale bol zvýšený odber, lebo stierač sa nevedel pohnúť, malo by vyhodiť poistku, tie sú ale OK. Stretli ste sa už s niečim takým? Ako to poriešiť????
A otváranie skla? jednoznačne tam bol zblbnutý ten spínač, čo je pod stieračom. Skúšal som ho podložiť, lebo nedochádzalo ku kontaktu, teraz už vôbec nereaguje aj keď kontakty spojiť pri rozobratom spínači. ?????

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E39 Touring - nefunguje zadný stierač a ostrekovač

Utorok, 17. Marca 2009, 01:35

a co skotrolovat prislusne konektory? stava sa to v zime bezne ze nieco odide, kamosovi skapal bocny airbag vo dverach po tych mrazoch a chyba bola len v konektore. Tak skus mrknut konektor/konektory a prestriekat ich sprejom na cistenie kontaktov, ked mrzlo mozno sa tam dostala nejaka vlhkost a zaoxidovali spoje...

sesto
Auto: BMW 530i E39
Kraj: Bratislavský

Piatok, 26. Februára 2010, 22:54

Zdravim
Taktiez mam ten problem.
Obcas zacal vypadavat zadny stierac aj s ostrekovacom.Ked spustim vobec nic.Obcas to zrazu nabehlo.A teraz zase vobec niejde oboje.Taktiez mi prestali fungovat parkovacie svetla na 5tich dverach.
Viete poradit kde hladat a merat?Pripadne kade ide zvezok a kde je spoj kablov?Ako sa k nemu dostat?Hladal som ho na BMWFANS ale ziaden zvezok na zadne dvere som nenasiel :-((
dik za kazde info

Britt
Auto: BMW 530 i Touring
Kraj: Bratislavský

Sobota, 27. Februára 2010, 08:12

Aj kamarat riesil problem zo zadnym stieracom. Ked som sa ho opytal ako to opravil povedal ze si mam na to davat pozor aj ja lebo sa to stava casto. Vraj pri otvarani a zatvarani sa stane ze tenky cuplik ktory je pod stieracom zapadne a stierac potom nestiera. Vtomto pripade vraj staci len ten cuplik potiahnut a stierac znovu funguje. Ten cuplik je vidiet ked sa otvori zadne okno. Neviem to presne opisat ale skusim mu zavolat a po konzultacii to pripadne skusim nafotit. Samozrejme že ak vam nefunguju aj svetla alebo nieco ine suvisiace s elektr. tak bude chyba niekde inde.

sharan933
Kraj: Prešovský

Pondelok, 1. Marca 2010, 08:42

pozri si na pantoch kapoty ide elektrika lamu sa tam kable

Jojko525
Auto: BMW 525d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 22. Októbra 2011, 13:02

ja mam rovnaky problem. poradte mi prosim ake cislo poistky to je ? lebo nejde mi ani zadny stierac, a ani ostrekovac

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Utorok, 25. Októbra 2011, 10:53

bmw5-e39/e39-elektrika-piate-dvere-t52938.html?hilit=stierac
uz sa to tu riesilo precitajte si posledny prispevok od uzivatela "stary" ma to tam aj nafotene. pokial vam nejde ani stierac ani ostrekovac popripade ani svetla na kufri, tak to budu urcite kable a nie poistka
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných