Utorok, 15. Júla 2008, 07:46
Caute vsetci BMW-positiv,
kedze nemam velmi co v praci robit, rozhodol som sa napisat moj pribeh kupy mojho noveho milacika. Myslienka kupit si auto vo mne skrsla uz davnejsie, ostavalo len vybrat vhodnu znacku a model. Rozhodovanie bolo velmi zdlhave, kedze sa riadim heslom 2x meraj a potom daj noznice niekomu inemu, nech to on doj*be;)) Tak som presiel cez Alfu, Volvo az k BMW. Pol roka som pozeral inzeraty na mobile.de az som sa rozhodol, nadisiel cas vyrazit do nemecka a podstupit kupu.
Takze vo stvrtok vecer, 26.6.2008 som nasadol na linku AirBerlin - VIE-DUS a podho na vylet. V D'dorfe ma uz cakal kolega a dobry kamarat druhej "bunky" nasej medzinarodnej firmy, ktoremu tytmo dakujem (aj ked po slovensky nevie), lebo bez jeho pomoci by som to asi nezvladol. Nadisiel piatok, 6:00 a zacala cesta hladania BMW. Vedel som len, ze chcem auto v kozi a ze to musi byt 530.
Prve v rane bolo 530i, manual od takej mladej cipky, bezova koza. Nuz, neoslovil nicim...akurat som zistil, ze manual do 5kovej rady nepatri;) Nasledovalo dalsie obtelefonovavanie, az sme sa dostali k 530d, predajca - Rus z Kazachstanu (to sme si este mysleli, ze seriozny) Auto bolo krasne, emocie so mnou hadzali zo strany na stranu a tipek bol celkom cool - taky maly, hora svalov, kusok krival na jednu nohu, trosku bol dobity...tvril,ze z futbalu, no neviem;)) Kazdopadne auto dal hned na vyskusanie, nevadilo mu nic, co sme s nim robili. Tak sme ho zobrali ku kamosovi do servisu, potom po zisteni par nedostatkov este do BMW servisu no a nakoniec, po 6tich hodinach vravim, ze ho kupim. A tu sa mily jebo zacal vykrucat, ze ok, ale donesie auto v pondelok, ze ho potrebuje na vikend este (jasne, vymenit minimalne motor). Tak sme sa chvilu natahovali a kedze neustupil, nebolo z kupy v piatok nic.
Noc z piatka na sobotu som stravil nad internetom, a tu, o pol tretej rano som nasiel moje vyvolene;) Nevyspaty, sme opat rano vyrazili na cestu. Predajca, tentokrat Nemec bol velmi ochotny, auto vyzeralo nadherne, v dobrom stave, v dobrej cene...len nemalo par veci, drobnosti co som si zelal a tak som zacal vymyslat, ze nie, ze musim este posledne auto priamo z BMW predajne vidiet, vsak tam musi byt isto v plnke a v dobrom stave. Kolega ma prehovaral-kup ho hned!!!. No ja ani bohovi. Tak 2 hodiny v aute do bmw predajne, kde sme zistili, ze aj oni mozu predavat auta v shitnom stave, doskrabane, s rozbitou kapotou;(( Tak s malickou dusickou vravim kolegovi, ze nech ma nezaj*be,ale nech vola predchadzajucemu dilerovi, ze ho berem. Vratili sme sa, auto som kupil a zatial som spokojny.
Tak, tolko moj pribeh kupy, sorry,ze trosku dlhsi, ale to bawo si ho zasluzi;))) no a teraz detajly k tomu mojmu:
530d, r.v. 01/2002 (do prevadzky 03/2002), 120.000km, automat.
vybava - koza, el. sedacky, el. volant, navi (mk3), tv tuner, stresne okno, nezavisle kurenie, alarm, mutlifunkcny volant.
co mu chyba k dokonalosti(pre mna): PDC, rain/light sensor, stmavovacie a el. sklapacie spataky, cd changer, origo koberceky, el. roletky na zadne bocne+zadne okno.
zavady: budiky su v poriadku;), vsetky pixeli, slzi trochu riadnie, tak pojde nove..teda ehm, repas;), inac vyzera byt vsetko ok.
Na zaver este podakovanie vsetkym z tohto fora, kde som cerpal vela informacii, velka vdaka hlavne airbonovi, za jeho moralnu podporu a prakticke rady a pomoc.
-
Prílohy
-

- P1020506.JPG (128.16 KiB) 5264 zobrazení
-

- P1020505.JPG (164.71 KiB) 5266 zobrazení
-

- P1020494.JPG (139.78 KiB) 5266 zobrazení