... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

jany
Autor témy
Kraj: Košický

E36/318tds BRZDY - SENZOR OPOTREBENIA DOSTICIEK

Streda, 25. Februára 2009, 16:01

Ahojky,
potreboval by som helfnut ..... (presiel som forum ale nic)

Menil som komplet kotuce aj dosticky pred rokom, ale som mal uz liznuty senzor v predu na dostickach, zacala svietit kontrolka. Vtedy ked som to menil som sa vykaslal na novy senzor, akurat som ho zrobil do OK stavu pajkovackou (rozozrate kontakty na konci snimaca som spajkoval) a vlozil nazad do dosticky. Vsetko ok, akurat to tam teraz casom zacalo lingat a raz ma kontakt a raz nie ... (Raz to svieti raz to zhasne)

Takze to idem vymenit za novy kus teraz.

Som ale pozeral v ETK tam je ten senzor nejaky kratky - tak cca 15 cm.
Od ATE, co mam objednane, to ma az 786mm -80cm - sa mi to vidi nejake dlhe ....
Pritom aj v knihe E36 jak nato to je nejaky kratky kablik tam ...
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

U mna co pozeram svoje fotky co som to menil, sa mi zda ze ten kablik ide do toho cierneho krytu, co ukazuje sipka..... (to by mohlo byt cca 80cm)
Tam je konektor ?
Kde sa to vlastne ten konektor zapaja na elektroniku ?

Obrázok

Vie mi niekto helfnut ?
Dik.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E36/318tds BRZDY - SENZOR OPOTREBENIA DOSTICIEK

Streda, 25. Februára 2009, 16:57

Nevydim na tom nič zložité. Otvor plastovu krabyčku ktoru si označil rozpoj koncovky ale len na čidlo opotrebenia a založ nove čidlo. hotovo,kontrolka zhasne. to na tom obrazku bude len zamerne take kratke aby to bolo dobre vydno. predný ma cca 80cm a zadný je tuším ešte dtkší. Ak si to dokazal až takto rozobrať tak si myslým že to čidlo by nemal byť až taký problém pre teba. :wink:

jany
Autor témy
Kraj: Košický

Streda, 25. Februára 2009, 17:13

luky2208 napísal:
Nevydim na tom nič zložité. Otvor plastovu krabyčku ktoru si označil rozpoj koncovky ale len na čidlo opotrebenia a založ nove čidlo. hotovo,kontrolka zhasne. to na tom obrazku bude len zamerne take kratke aby to bolo dobre vydno. predný ma cca 80cm a zadný je tuším ešte dtkší. Ak si to dokazal až takto rozobrať tak si myslým že to čidlo by nemal byť až taký problém pre teba. :wink:

Sak hej,
len islo mi oto, aby som kupil dobry kus.....
Aby to pasovalo.

Takze moj predpoklad je OK, ta krabicka....
Ono v tej knihe aj ostatnych obrazkach je to fotene prilis blizko, ze clovek nevie kde cca to je ako cast ....

Dik.

Gloocky
Auto: BMW E36 compakt318ti
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 26. Februára 2009, 09:12

Ahoj,

neviem ci pomoze - snad, ked som bol v BA BMW servise ( tiez svietila kontrolka oblozenia) tak zistili ze to cidlo treba vymenit...tusim to menil na zadnom kolese...tiez najprv doniesol zly kabel - lebo podla toho co hovoril tak pre predne a zadne kolesa su rozlicne dlzky kablov...a ked ho daval na zadne tak tiez ten kabel bol dlhsi ako bolo treba tak ho tam este dako zafixoval...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní