... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

alfi666

Re: E46 - Zateká do interiéru

Nedeľa, 8. Februára 2009, 22:02

aero napísal:
Presne tento problem mam aj ja, zacalo to mlakou na spolujazdcovom mieste..
pocas dazda som to skumal, a kvap-kvap spoza tapacirungu priamo dnu do auta..
mam podozrenie ze nieco posr.. ked mi menili sklo na dverach (vykradacka)..
takze bude to asi to tesnenie pod tapacirom?
skusim, dik za tip

Mne sa vlamali tiez.. vrazdil by som :evil: .. no zatial mi nezateka :roll: ... kde si daval robit?
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
eldorado

Re:

Pondelok, 9. Februára 2009, 19:44

dyron napísal:
Ano uz sem to vyresil....Postupuj takto:
1) Sežeň si butylkaučukovou oboustranku (je to oboustraná lepící páska z kaučuku, která se pro tyto účely běžně používá)

2) sundat tepec ze dveří, uvidíš pod ním pěnové těsnění, které ti bude někde odstávat....odlep ho úplně, dej pozor ať ho nepotrháš...

3)očisti lepené plochy, jak na dveřích, tak i na té pěnovce...technickým lihem, nebo jiným odmašťovačem.

4)pěnovku dokonale přilep právě tou kaučukovou páskou. všude dobře přimáčkní, musí 100% těsnit.

5)Než nasadíš tepec, zkus stříkat hadicí na sklu a hned uvidíš jestli těsní, když ne, tak místo kterým prosakuje voda vysuš, znovu odmasti a podlep další vrstvou kaučukové pásky.

6)Pokud nikde neprosakuje voda, můžeš nasadit tepec a je hotovo.

Já to takle udělal a konečně mám 100% sucho i když leje jak z konve

Je to presne tak ako popisuješ. mal som to isté na spolujazdcovej strane.
BMW E46 320D

chico69
Auto: E46, 320d, 100kW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Februára 2009, 20:17

neviete poradiť niekto, kde by som mal začať ? myslím s tým tapacírom..lebo ja som sa na to pozeral tak som nevedel ako ho dať dole..

chico69

Piatok, 13. Marca 2009, 17:53

tak už som dal dole tapacír..
a je to tak ako ste vraveli - tá pena mi odstáva a chýba tam to lepenie..
neviete mi poradiť kde by som ho dostal (ten kaučukový sajrajt) resp. nejakú dobrú náhradu ?

chico69

Nedeľa, 15. Marca 2009, 14:29

tak už som dal dvere naspäť - penu som prilepil, ale zdá sa mi že to ešte nie je ono..koberček po daždi je mokrý znova..počul som ešte o druhej verzii že odkila by to mohlo tiecť..-že sú zapchaté v predu nejaké upchávky na dotok vody a že to treba vyčistiť..neviete kde sa nachádzajú ? a ako by som sa k nim dostal ?

p.s.: prijal by som nejakú radu, lebo zatial sa mi zdá že si tu píšem sám zo sebou :shock:

chico69

Nedeľa, 17. Mája 2009, 16:09

takže..ak by to niekomu pomohlo tak pridávam ďalšie riešenie problému .. viď moj príbeh.. - viewtopic.php?f=18&t=14019&p=235254#p235254

Olo*
Auto: 320d 110kw

Utorok, 20. Septembra 2011, 14:03

Caute, mam ten isty problem spolujazdcova strana,
cize je to bud odlepena ta lepenka butilkaucukova, alebo to miesto v okoli repraku ako spominal chico69 ?

vid miesto zatekania:

Obrázok

eniac
Auto: E91 330xd M-Paket

Utorok, 20. Septembra 2011, 17:41

Zdravím, páni, ja mám podobný problém, tiež mi tečie do auta na mieste za šoférom.
Olo máš zrejme ten istý problém ako ja, je tam zrejme odlepená tá trápna pena, ktoré ako vidím je asi jediné tesnenie proti tomu aby ti do auta netieklo.
Keďže auto je staršie a tesnenie okolo okien už dobre neprilieha o sklo tak tadiaľ sa valí voda do vnútorného priestoru dverí a odtiaľ steká po tej plechovej šikmine v ktorej sú montážne otvory na tú spomínanú penu, popod to čierne žuvačkové tesnenie a šup na tapacír a odtiaľ dnu na koberec.
Ja sa len divím pánom návrhárom v BMW, že to nevymysleli nejak inak ako neustále mať vodu vo dverách keď prší. Veď je tam kopa el. káblov a mechanizmus sťahovania okien ktorým tá voda istotne neprospieva.
Zrejme to už inak nebude, treba len vymeniť tú penu ak je roztrhaná (môj problém) a poriadne prilepiť nejakým gumeným tmelom.

Chcem sa spýtať na to ako by som mohol tú penu pod kobercom vysušiť? Dá sa nejak jednoducho ten koberec odstrániť a dostať sa k tej pene??? Pretože mám tam mokro už vyše mesiaca a nie a nie to vyschnúť. Obávam sa len toho aby mi to tam nezamrzlo keď tu na Orave prídu prvé mrazy, čo bude za nedlho...

Ďakujem za každú radu.
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

Olo*

Utorok, 20. Septembra 2011, 21:55

eniac napísal:
Zdravím, páni, ja mám podobný problém, tiež mi tečie do auta na mieste za šoférom.
Olo máš zrejme ten istý problém ako ja, je tam zrejme odlepená tá trápna pena, ktoré ako vidím je asi jediné tesnenie proti tomu aby ti do auta netieklo.
Keďže auto je staršie a tesnenie okolo okien už dobre neprilieha o sklo tak tadiaľ sa valí voda do vnútorného priestoru dverí a odtiaľ steká po tej plechovej šikmine v ktorej sú montážne otvory na tú spomínanú penu, popod to čierne žuvačkové tesnenie a šup na tapacír a odtiaľ dnu na koberec.
Ja sa len divím pánom návrhárom v BMW, že to nevymysleli nejak inak ako neustále mať vodu vo dverách keď prší. Veď je tam kopa el. káblov a mechanizmus sťahovania okien ktorým tá voda istotne neprospieva.
Zrejme to už inak nebude, treba len vymeniť tú penu ak je roztrhaná (môj problém) a poriadne prilepiť nejakým gumeným tmelom.

Chcem sa spýtať na to ako by som mohol tú penu pod kobercom vysušiť? Dá sa nejak jednoducho ten koberec odstrániť a dostať sa k tej pene??? Pretože mám tam mokro už vyše mesiaca a nie a nie to vyschnúť. Obávam sa len toho aby mi to tam nezamrzlo keď tu na Orave prídu prvé mrazy, čo bude za nedlho...

Ďakujem za každú radu.

a ja si myslim ze to bude najskôr tou penou, no niekto hovori, ze to staci len trasparentnym silikonom prilepit, iny ze to je blbost...tak neviem ked sa v Ba umudri pocasie tak sa nato pozrem...
popr. kupim tu butylkaucukovu pasku az ktoru chcu 20€... som kukal jak taky PUK...,
btw, ja som to opatrne susil teplozdusnou pistolou, ale fakt zdialky a opatrne... a vsade natlacil noviny... :D nech to nasiakne...

UKPoistky
Auto: E39 528i AT
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Septembra 2011, 00:34

Ten silikon je blbost, nebude vsade drzat na 100% navyse ked zlepi tu penu a plech a zaschne budes mat problem rozobrat to...
najlepsi je Bitumen - alebo neaky podobny stresny tmel ktory neprepusta vodu, je staly aj pri teplotach+ a-
a je elasticky

napr nieco taketo

http://www.denbraven.cz/strecha-a-krov/ ... -cz88.html
Tibor...

eniac
Auto: E91 330xd M-Paket

Streda, 21. Septembra 2011, 12:14

Ja som použil tiež tento http://www.denbraven.cz/strecha-a-krov/ ... -cz88.html , len má jednu nevýhodu tvrdne strašne dlho. Ešte 3 dní po oprave bol ako roztopená žuvačka :smile:
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

Olo*

Streda, 21. Septembra 2011, 19:15

diky pani,
tak zakupim ten tmel a uvidim...,lebo za pasku vyhodit 20€ mi pride troska ](*,)

lacikem
Auto: 530d GT

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 10:02

caute chalaniska,
pracujem v automotive kde spominane veci pouzivame - /vyrabame stresne okna/
pouzivame terostat - da sa lahucko rozotriet aj nozikom na chlieb, po par hodinach stvrdne na taku "gumu" - tesnia sa s nim komponenty nasej strechy
potom butyl - tym sa tesnia plochy ktore dosadaju na karoseriu, preto netvrdne a nijako sa nemenia jeho vlastnosti. je to taka hustejsia, lepiva cierna plastelina..
na osetrenie gumenych tesneni pred mechanickym opotrebenim pouzivame krytox. ten okrem ineho tlmi zvuky napriklad pri zatvarani dveri. je ale dost drahy - 0,5kg cca 70-80€
Naposledy upravil/-a lacikem v Nedeľa, 24. Júla 2016, 19:12, upravené celkom 1 krát.

shackey
Auto: e46 320 Ci M54 kabri
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Marca 2013, 11:55

Chcem sa len podakovat clenovy Lacikemu . Velmi mi tvoj prispevok pomohol dikes =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných