... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
aero napísal:Presne tento problem mam aj ja, zacalo to mlakou na spolujazdcovom mieste..
pocas dazda som to skumal, a kvap-kvap spoza tapacirungu priamo dnu do auta..
mam podozrenie ze nieco posr.. ked mi menili sklo na dverach (vykradacka)..
takze bude to asi to tesnenie pod tapacirom?
skusim, dik za tip
dyron napísal:Ano uz sem to vyresil....Postupuj takto:
1) Sežeň si butylkaučukovou oboustranku (je to oboustraná lepící páska z kaučuku, která se pro tyto účely běžně používá)
2) sundat tepec ze dveří, uvidíš pod ním pěnové těsnění, které ti bude někde odstávat....odlep ho úplně, dej pozor ať ho nepotrháš...
3)očisti lepené plochy, jak na dveřích, tak i na té pěnovce...technickým lihem, nebo jiným odmašťovačem.
4)pěnovku dokonale přilep právě tou kaučukovou páskou. všude dobře přimáčkní, musí 100% těsnit.
5)Než nasadíš tepec, zkus stříkat hadicí na sklu a hned uvidíš jestli těsní, když ne, tak místo kterým prosakuje voda vysuš, znovu odmasti a podlep další vrstvou kaučukové pásky.
6)Pokud nikde neprosakuje voda, můžeš nasadit tepec a je hotovo.
Já to takle udělal a konečně mám 100% sucho i když leje jak z konve
eniac napísal:Zdravím, páni, ja mám podobný problém, tiež mi tečie do auta na mieste za šoférom.
Olo máš zrejme ten istý problém ako ja, je tam zrejme odlepená tá trápna pena, ktoré ako vidím je asi jediné tesnenie proti tomu aby ti do auta netieklo.
Keďže auto je staršie a tesnenie okolo okien už dobre neprilieha o sklo tak tadiaľ sa valí voda do vnútorného priestoru dverí a odtiaľ steká po tej plechovej šikmine v ktorej sú montážne otvory na tú spomínanú penu, popod to čierne žuvačkové tesnenie a šup na tapacír a odtiaľ dnu na koberec.
Ja sa len divím pánom návrhárom v BMW, že to nevymysleli nejak inak ako neustále mať vodu vo dverách keď prší. Veď je tam kopa el. káblov a mechanizmus sťahovania okien ktorým tá voda istotne neprospieva.
Zrejme to už inak nebude, treba len vymeniť tú penu ak je roztrhaná (môj problém) a poriadne prilepiť nejakým gumeným tmelom.
Chcem sa spýtať na to ako by som mohol tú penu pod kobercom vysušiť? Dá sa nejak jednoducho ten koberec odstrániť a dostať sa k tej pene??? Pretože mám tam mokro už vyše mesiaca a nie a nie to vyschnúť. Obávam sa len toho aby mi to tam nezamrzlo keď tu na Orave prídu prvé mrazy, čo bude za nedlho...
Ďakujem za každú radu.